Tuz Kullanımı İle İlgili


SubzeroooÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2018
İl: Bolu
Mesaj: 68
SubzeroooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2018 22:00
Merhabalar,
300 litre akvaryuma, forumda araştırdığım konulara binayen 20 litreye 1 çay kaşığı olmak üzere, iyotsuz salamura tuzu ekledim, özetle 15 çay kaşığı tuz attım. Yeterli midir, yoksa biraz daha eklemeli miyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2018 00:10
Tuz kullanımı çok izafi bir konu aslında. Bakteri öldürücü ve dezenfekte edici özelliği genel kabul görse de oturmuş tankta tuz kullanımını birçok akvarist tercih etmez. Bazı hastalık durumlarında da kullanımı yine değişkenlik gösterir. Burada ne amaçla kullandığınız önemli. Suya mineral geçişi istiyorsanız bunu balık vitamini sıvılarıyla sağlamanız daha sağlıklı olacaktır. Kullandığınız oran çok değil ama az da değil. Tankta bitki, çöpçü, vatoz gibi canlılarınız varsa tuz asla kullanmayın. Her su değişiminde tuz eklemesi yapmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SubzeroooÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2018
İl: Bolu
Mesaj: 68
SubzeroooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2018 00:35
[QUOTE=Emyy]Tuz kullanımı çok izafi bir konu aslında. Bakteri öldürücü ve dezenfekte edici özelliği genel kabul görse de oturmuş tankta tuz kullanımını birçok akvarist tercih etmez. Bazı hastalık durumlarında da kullanımı yine değişkenlik gösterir. Burada ne amaçla kullandığınız önemli. Suya mineral geçişi istiyorsanız bunu balık vitamini sıvılarıyla sağlamanız daha sağlıklı olacaktır. Kullandığınız oran çok değil ama az da değil. Tankta bitki, çöpçü, vatoz gibi canlılarınız varsa tuz asla kullanmayın. Her su değişiminde tuz eklemesi yapmayın.[/QUOTE]

Bugün Kocaeli’den getirdiğim 30 adet albino chipimbi yavrusunu 10 gün boş çalıştırdığım içinde 2 adet leopar vatoz bulunan tanka ekledim. Balıkları 5 litre su damacasında pilli hava motorunda getirdim. İçlerinden 8-9 tanesi bitkindi ve 1 tanesi yan yatıp seri şekilde nefes alıyordu, balıkları ilk aldığımda gayet iyilerdi. Forumdaki araştırmam sonucu kullanmaya karar kıldım ve belirttiğim miktarda kullandım. Şuan balıklar üzerindeki stresi atmış durumda ve inanılmaz aktifler. Bir de hediye olarak cüce vatoz verdi sağolsun balıkları aldığım kişi. Vatozlarda da herhangi bir sorun yok gibi. Bir defalığa mahsus kullandım zaten. Eritmeden direkt kaşıkla attım, suda çözüldü. Mevcut tuz su içerisinde kalır mı yoksa zamanla özelliğini yitirir mi?

Not olarak; akvaryumda bitki ve çöpçü yok. Gnays kaya ve kalsiyum karbonatlı kum var sadece. 2 leopar vatoz ve 1 adet cüce vatoz var.[EDIT]Subzerooo,2018-06-18 00:37:30[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismet24Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2018
İl: Balikesir
Mesaj: 1879
ismet24Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2018 05:14
[QUOTE=Subzerooo]Merhabalar,
300 litre akvaryuma, forumda araştırdığım konulara binayen 20 litreye 1 çay kaşığı olmak üzere, iyotsuz salamura tuzu ekledim, özetle 15 çay kaşığı tuz attım. Yeterli midir, yoksa biraz daha eklemeli miyim?[/QUOTE]
Tatlı su akvaryumuna sebepsiz yere tuz eklenmesine karşıyım.
Akvaryumda uygulanacak tedbirlerin bir sebebi olmalı.
Akvaryumumda bir defa tuz kullandım 200 lt de 1 yemek kaşığı kaya tuzunu eritip ekledim.
Baligimin birinin yüzgeç ve dış yüzeyinde pamuksu oluşum görmüştüm. Balığa yumuşak bir pamuksu bezle yoğun tuzlu su ile uygulamistim ve 2 günde iyilesmisti.
Aynı gün akvaryumada tedbir amaçlı tuz eklemiştim.
Tuz genel anlamda bazı mikro organizmalari öldürür, sindirim ve böbreklere zararı olan bir madde.
Aynı zamanda antidepresan etkisi olan bir madde.
Akvaryumda kullanımında Bazen şanslı olabiliyoruz ama ileriki zamanlarda balıklarda sindirim ile ilgili problemlerin kaynağı da olabiliyor.
Sebepsiz ve sürekli kullanımı tatlı su akvaryumunda bulunan canlılara zarar verecektir. Diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir