Üniversite harcı


SpaceÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 142
SpaceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2013 16:58
Arkadaşlar yazın talihsiz bir olay yaşadık ve yurtdışında ki dayım öldürüldü daha liseden diplomamı alamadan memlekete sivasa gittim cenaze işlemleri vs. yapıldı tabi psikolojik olarak bir hayli yıkıldım dayım beni büyüten insandı bizde kalıyordu ve çocukluğum onunla geçmişti neyse konuya döneyim sonra istanbula döndüm ve üni tercihlerini yaptım aile durumu biraz sıkıntılı olduğu için uzaktan eğitimi puanım güzel olmasına rağmen en başa yazdım neyse ue'yi kazandım sonra iş bulur çalışırım aileme katkım olur diye düşündüm ama bir türlü iş bulamıyorum bu dönemin harcını borç alarak ödedim ocak ayında ikinci harç var işe girsem bu sıkıntıya düşmeyecektim torpil olmadığı için iş bulamıyorum şimdi bana önerileriniz var mı şöyle şöyle yaparak 600 tl bulabilirsin gibi.. Mesela geçen gün metrobüs çıkışında bir üniversiteli abimizi gördüm gitar çalıyordu önünede kutu koymuş "eğitimim için yardım istiyorum" yazmıştı benim gitar bilgimde yok çok zordayım fikirlerinizi bekliyorum.Artık baş ağrısından duramıyorum ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3427
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 23:56
Dostum merhaba,
 Yaşadıklarına üzüldüm.Aynı yaştayız, kendimi senin yerine koyunca az çok anlamaya çalıştım seni, tabi kimse tamamen aynı hisleri yaşayamaz.Ben de üniversite öğrencisiyim, pek çok öğrenci gibi benim de maddi-manevi sorunlarım oldu, olmaya da devam ediyor durmaksızın.Bunlar o an için ne kadar kötü görünse de bir süre sonra kendini daha güçlü hissediyorsun, klişeleştirmek gerekirse tecrübe kazanıyorsun hayata dair.
 Ben İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum.İngilizcem olduğu için ilkokul öğrencilerine özel ders veriyorum, kazandığım parayla borçlarımı (kredi kartı,telefon faturası vb.) ödeyebiliyorum.Senin de ilgi alanlarını, neyde iyi olduğunu söylemen lazım ki tavsiyelerde bulunayım, bulunalım.Okuduğun üniversitede de iş bulma imkanın olabilir, bir araştırma yapmanı tavsiye ederim.Mesela bizim üniversitede(Hacettepedeyim) öğrenciler günün belirli saatlerinde üniversitenin yemekhanesinde çalışabiliyorlar,yemek dağıtıyorlar ya da mutfağa yardım ediyorlar.Günlük çalışma saatleri 3 saat kadar.Senin okulunda da böyle fırsatlar olabilir.Konferanslarda,toplantılarda vb. organizasyonlarda "cathering" ve servis elemanı lazım oluyor günlük,bu tarz fırsatların da peşine düş derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemicaylakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 944
acemicaylakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2013 13:00
Günlük işçi çalıştıran yerler var oralara başvurabilirsiniz yada anketörlük yapabilirsiniz  anketörlükte de iyi para var tavsiye edebilirim bölümünüzle ilgili bir yerde çalışabilirsiniz yada kpss girin oradan bir yeri tutturun tavsiyem budur Allah yardımcınız olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpaceÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 142
SpaceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2013 20:30
Bir plastik fabrikasında gece vardiyasında çalışıyorum sabaha kadar 50 kg'lık çuval diziyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir