Üretim


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2007 18:31
Peki çok teşekkür ediyorum. Benim lepistesim doğum yaptı. Eğer lepistesimde hormon varsa , yavru bireylere aktarılır mı ? NE zaman yok olur bu hormon ( kaç kuşak sonra ) ?
Kaliteli bir lepistes ne kadardır ( Fiyat ) ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadoliÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2006
İl: Erzurum
Mesaj: 261
sadoliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2007 18:21
[QUOTE=mbildirici]Ya şimdi genelleme yapmayın arada bi iyi  yavru veren hamile balıkta alınabilio bazen..
Mesela ben akvaryumcudan bi balık aldım yaklaşık 35 adet yavru lepistes verdi şimdi ikinciye hamile...
[/QUOTE]
 
Aslında genelleme yapılacak olursa büyük lepisdesler ya verimi azalmış,ya azman ancak kısır(genelde erkekler) olanlara rastanır akvaryumcularda.
 
Asıl istisnalar büyük olupta ,sağlıklı ve uzun ömürlü olanlardır.
 
Ayrıca büyük ve hamile olan dişiler kimbilir kaçıncı batın yavrularını veriyorlar.Akıllarda kalması açısından diyorum;Genç bir dişi lepistesin ilk yavrularının sayısı az olabilir...Ancak,   ikinci,üçüncü ve diğer doğumlarında yavru sayıları artacaktır.Yaş ilerledikçe yavru sayısı artmakla beraber,yavruların küçüldüğü,ölüm oranlarının arttığı görülür.
 
Ensonunda dişi bir kez daha bilemedin ikinci kez doğum yapacak durumdayken elden çıkarılır ve amatör ruhlu acemi kardeşlerimiz akvaryumunda iyi görünebilecek(hemde hamile) bir balığa sahip olma hevesi ile satın alır.Balık bazan öyle olurki akvaryuma bırakılır bırakılmaz doğum başlar(su değişimi yada stres doğumu tetiklemiştir).Belki ikinci defa daha doğum olur.Ama balığın sırtı kamburlaşmıştır.Büyük ihtimalle daha hamile kalmayacak yada hamile iken doğum yapamadan ölecektir.
 
Genelleme yapacak olursak budur.Bunun dışındaki dediğim gibi istisnadır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barisaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2009
İl: Izmir
Mesaj: 25
barisaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 22:59
[QUOTE=]Peki çok teşekkür ediyorum. Benim lepistesim doğum yaptı. Eğer lepistesimde hormon varsa , yavru bireylere aktarılır mı ? NE zaman yok olur bu hormon ( kaç kuşak sonra ) ?
Kaliteli bir lepistes ne kadardır ( Fiyat ) ?
[/QUOTE]
 
lepistesinde hormon varsa bu hormonun geçme riski vardır tabi bazı yavruları etkilemezken bir çoğunuda etkileyeceğini düşünüyorum...kaç kuşak sonra hormon yok olur onu bilemem ama 3 ten fazla desem de yalan olmaz....
 
kaliteli lepistes çoğu akvaryumcularda bulamazsınız(büyük şehirlerde iseniz hiç bulamazsınız)kaliteli lepsites bulmanın en kolay yolu damızlığa bırakılan bir lepistesi satın almaktır bir akvaryumcu satılık lepistesinin 3-4 katına(ben olsam bu kadarına satardım)size satar.
 
genel bir tavsiyem olacak; eğer yavru akvaryumunuza vatoz koyduysanız yavrularınızı adeta bir süpürge gibi yutar
ben lepistes yavrularımı yavrulukta büyütürken vatoz yavruluğa yapışıp yavruları yutuyormuş(her gece 2-3 yavru kayboluyordu bir gece uyumadım ve sonunda alçak vatozu yakaladım)Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 09:24
Her üretilen lepisteste hormon yoktur. Her üretici hormon kulklanmaz da diyebiliriz. Yığın üretim yapan üreticiler büyüsünde nasıl büyürse büyüsün diye basar hormonu . Birde seçici üretim yapan kaliteciler vardır ki onlar zaten üretimlerinin %75 lik kısmınıı ıskartaya ayırırlar kalan %25 i piyasaya sürerler. Kaliteli ve sağlıklı balıklarıyla piyasa yaparlar. 3 kuruş ucuza sağlıksız balık alacağıma 5 kuruş fazla verip sağlıklı ve secereli balık alırım hiç bir sorunda yaşamam. Burada tercih hobiciye kalmış. Arz talep ilişkisi neticesinde perakende satış yapan akvaryumcuda ona göre alım yapar.

Sadece şu bölümde son konulara göz atarsak konuların %90 içeriği hamile balık aldım öldü , balığım hasta ne yapacağım, balık alacağım hamile dişi alıp başlasam nasıl olurlardan oluşuyor. Kısacası kısa yoldan nasıl bu işi kotarırım düşüncesi  maalesef yurdum insanının kıvrak zekasıyla bu işe giriş şekli olunca ne adam gibi lepistes gelir yurduma nede  yurdum insanı lepistes beslemeyi öğrenebilir!!!

Linkte ki TAYLAND, SİNGAPUR yada hangi uzak doğulu üreticiden (avrupayı hiç saymıyorum) ülkemize balık geliyor? Ben cevaplayayım  hiç birinden!!!
http://www.aquabid.com/cgi-bin/auction/auction.cgi?fwguppies

Barış ER2010-02-06 09:30:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

altunay7Çevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2009
Mesaj: 197
altunay7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 10:26
TebessümBence lepisteslerden yavru almak o kadarda kolay degil. Eger iyi bir ortam yaratilmazlarsa kotu olabilir yani maks 2 tane doguyo. Suan anneleri ölu olan 2 yavrum var tank bol bitkili olunca saklanmayi iyi biliyorlar.Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sahin6433Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 95
sahin6433Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 00:10

Ben de forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda tankımın 60 lt olmasından dolayı  sarı prensesleri bıraktım. Lepistes akvaryumuna döndüm.Buradaki arkadaşların dediği gibi aldığım tüm balıklar bir kaç gün arayla öldü. Sonuçta telekom teknikeriyim arıza için evlere girip çıkıyoruz.Bir müşterim 2 erkek  2 damızlık dişi  hediye etti :) Dişiler 5 cm yaklaşmış aşırı derecede iriler. On gündür bende balıklar canavar gibiler hiç birsorun yok ilk dişim 3 gün önce yavruladı. Yavrular yaklaşık 30 a yakın diyebilirim ve daha ölen olmadı.

3 gündür yine forumdan edindim bilgiler doğrultusunda sabah ve akşam yumurta sarısı veriyorum artemia çıkaracak vaktim olmuyor. Yavrular oldukça canlı gözüküyorlar .Ayrıca erkeklerin renkleri süper kırmızı ve beyaz renklerde yavrulardada bu renkleri yakalarsam benden mutlusu olmayacak.

 

Yavruları  15 lt yavru tankıma aldım.Suyunun yarısını ana tankdan koydum diğer yarısını evlerimizde su kesintisi için beklettiğimiz sudan ekledim. Her iki tankdada ısıtıcı motor var sürekli açık kapatmıyorum .Ana tank sıcaklıgı 26 derece, yavru tankınınki 27 derece sabit .Benim bilgilerim tam olarak size akıl verecek şekilde  degil ama bu güne kadar gözlemlediklerim bence  imkanınız varsa akvaryumcu haricinde  biryerden balıklarınızı temin etmeniz. Gayet sağlıklı ve çabuk uyum sağlıyorlar.

Saygılar,
KaPTaN2010-02-07 14:35:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 00:48
Merhaba,
Sayın Barış Bey,İstanbul'da akvaryumcular bu balıkların genelde Singapur'dan geldigini söyler.
Eger Bu balıklar Singapur'dan gelmiyorsa nereden geliyor?
O zaman bütün akvaryumcularbu  balıkların nereden geldigini mi bilmiyor ya da ortada başka bir şey mi var? Açıklarsanız sevinirim..
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir