ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barisaslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2009 20:48
Son Ziyaret:
06 Eylül 2011 18:11
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış ASLAN
Doğum Tarihi:
29 Aralık 1985
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış Aslan

SON 10 MESAJI

lepisteslerimde kuyruk erimesi. :(

Bunu biliyorum Önder bey çok haklısınız ama biz yinede onları kurtarmak için çabalamalıyız çünkü ben bu kuyruk erimesini lepisteslerimde görmeden tam 8 ay bi yavru bile kayıp vermeden yaşattım ve şimdi bunlar bana çok anlamsız geliyo ve bi o kadarda üzücü... Peki ben daha hastalık ilk evresindeyken yani kurtarılma olasılığı çok yüksekken balıklarımı kurtarmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum birisi bana bişeyler önerirse çok sevinirim lütfen.

lepisteslerimde kuyruk erimesi. :(

Canlıdaki Belirtiler: Akvaryumumumdaki tüm lepistesleri yazın yine aynı kuyruk erimesinden kaybetmiştim ve 1 hafta kadar önce yeniden akvaryum kurdum yarısı yerli yarısı ital 30 tane lepistes aldım. (dişi sayısı erkek sayısı eşit gibi ama yeni dişiler almayı düşünüyorum) Ama şuan bazı lepisteslerimde yine kuyruk erimesinden şüpheleniyorum kuyrukları kısalıyor ve şeffaflaşıyor ama hareketleri gayet sağlıklı görünüyo hiçbirinde anormal bi hareket yok.

Akvaryum Kapasitesi (litre):200lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:13 tane elma salyangozu 3 watoz 2 albino 3 komando çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):bi mango kökü var o lepisteslere zarar vermiş olabilir ph değerini düşürerek yada akvaryum yeni olduğu için bi zehirlenme amonyak nitrat vb. yada akvaryum kurulumunda balıkların yaşadığı sitres, bi ordam bi oraya aktarılması vb. olabilir yavrulukta bekleyen hamilelerin sitrese girmesi olabilir.(tül yavruluk)

Filitrasyon: Günde bi kaç saat çalışan iç filtre(filtrelemede bi problemim yok ama)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Fishtavit  ( balık vitamini) ve su berraklaştırıcı.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yukarıda özetledim.

Sonuç olarak balıkların hasta olup olmadığındanda emin değilim ama içim hiç rahat değil ve kuyruk erimesi hastalığında görülen tüm belirtiler ve etkenler; sitres su değişimi vb. akvaryumda var ama çok büyük bi sitres yok mutlu bile sayılabilirler ama ben bu kuyruklardaki kısalmayı hissedebiliyorum ve önlem almak istiyorum bi çeşit mantarda olabilir yada akvaryuma dozunu kaçırdığım sıvı fishtamin(vitamin) yada su berraklaştırıcısından bi şekilde zehirlenmede olabilir... peki ben ne gibi önlemler almalıyım? lütfen bana yardım edin akvaryumumda neleri değiştirmem gerekiyo? yada genel olarak neler yapmam gerekiyo? Lütfen yardım edin!
 
 
Lepisteslerim kuyruk erimesinden ölüyor!

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:lepisteslerimin kuyrukları kısalmaya başlamıştı bi kaç gün sonrada yarısından çoğu öldü ve kalanlarında ölmesi an meselesi

Akvaryum Kapasitesi (litre):80-35-20

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:çöpçüler vatozler ve salyangozler

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):normal 26C

Filitrasyon:iç filitre hava taşı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:balıklarım ölmeye başlayınca suya metinal mavisi döktüm

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :akvaryumuma bir akvaryumcudan bir lepistes aldım onunda kuyruğu benimkiler gibi kısaydı ancak eve götüremeden yolda ölünce akvaryumcuya geri döndüm sonrada bana sattığı lepisteslerin hastalıklı olduğunu farkettiğini söyledi onun yerine hastalıklı tanktan bana 10 kök kadar saz verdi. Bende ona madem akvaryumda sorun var bu bitkilerden benim akvaryumuma hastalık geçmezmi dedim bitkiden bişey olmaz dedi. Bende inanım aldım diktim ve sonrada hic lepistesim kalmadı.

Şimdi ne yapmam gerekiyor 40 litrelik bi tankım var çöpçü salyangoz ve vatozlarımı oraya alacağım ve orda ısıtıcı olmadığı için büyük akvaryumdakini oraya takacağım sonrada büyük akvaryumu %100 su değişimi yapacağım ve doldurduktan sonra ne yapmalıyım?

Akvaryumdaki yeni sazlarımı cıkarmalımıyım?
Bu temiz suya her ihtimale karşı kuyruk erimesine karsı ilaç atmalımıyım?
Veya başka neler yapmam gerekiyor?
Bir yıldır akvaryumlarla uğrasıyorum ilk defa böyle bir hastalık gördüm. Üzgün

Lepistesmi endlermi?

Bu fotodakiler gibi ama ayrıca siyah siyat desenli noktaları var.

Amazônia2010-11-08 20:03:10
Lepistesmi endlermi?
Arkadaşlar bi arkadaşımdan yaklaşık 5-6 ay önce aldığım yeni doğmuş lepisteslerim önce cok renksizdi sonra renklamaya başladılar ama dişiler tamamen renksizdi erkekler dişilere göre cok renkli üstlerinde siyah çizgiler(faça gibi) ve benekler oluşuyo hafif turuncumsu bi renk aldı ayrıca erkeklerin kuyruları yavaş yavar alt taraflarından desenli desenli renk almaya başlıyor dişilerde tek bir renk yok. Bu durumu akvaryumcuya sordum lepistesler çok üreyip kırma versiyonları cıktıkça başka bir türün oluştuğunu söledi hatta bu tür lepisteslerin avrupada cok tutulduğundan bahsetti ama ben bi karar veremedim bunlar lepistesmi yoksa endlermi!!
 
şimdiden teşekkürler.. Tebessüm
barisaslan2010-11-06 12:52:54
akvaryum yapımı
Arkadaşlar normal akvaryumlar için şu an bütcem olmadığı için bir akvaryum yapacağım yada bir camcıya az maliyetle yaptıracağım bu akvaryum;
 
Uzunluk: 70 cm, yükseklik: 40 cm, genişlik: 40 cm ebatlarında olacak. Bunun için kaç mm cam, ne tür bir silikon veya neler gerekir bana kısaca akvaryum nasıl yapılır anlatırmısınız yada link verirmisiniz.
 
Saygılar,
freeasabird2010-05-01 13:36:43
Sp hakkında birkaç soru.
Sarı prenses kolay bir çiklettir size çok sorun çıkarmaz  5-6 dişi 1erkek akvaryumunuz için idealdir
diğer sorunuza gelince boy olarak tam bir yorum yapmayayım ama 6cm den büyük olmalıdır ancak burada istisnalar çok fazla oluyor 4 cm iken yavru verenide gördüm akvaryumunuz ideal 25 gün kadar kuluçka yaparlar ama isterseniz 13-14 gün sonra kusturabilirsiniz 25 gün balığınızı çok hırpalayabilir
dekora gelince akvaryumda bol dekor kullanın akvaryumun dibini delik deşik taşlarla doldurun sağlam ve balıkların zarar görmeyeceği sivri olmayan ve balıkların sıkışmayacağı dekorlar kullanın ama akvaryumun üst kırmında onlara yüzme ve kovalaşma alanları kalsın
ayrıca belirtmek istiyorum damızlık dişi alırken çenesinin çöküp olup olmadığına bakarak dişinin daha önce yarvulayıp yavrulamadığını öğrenebilirsiniz.
 
saygılar...
yeni aldığım sp lerim
Onu biliyorum acnak bu dişilerin ölümü yada hastalığıyla sonuçlanırmı dolağ birşeymi.
yeni aldığım sp lerim
Arkadaşlar bir tane sarı prensesim vardı(erkek) yanına bugün iki yetişkin dişi aldım çiftleşsinler diye dişileri salınca erkek dişileri kovalamaya başladı ama dişiler arasıra su yüzeyine çıkıp soluklanıyor gibi hareketler yapıyor bunun sebebi ne olabilir sakıncalı bir durummudur doğalmıdır.
2.5 tonluk depo
Şöyle bakalım arkadaşım seni annen o depoya atsa yanınada yemek su koysa acıktıkça yesen olurmu olmaz işte sende balıklarına binevi bunu yapmış olursun balıklarının ölmesinden ordan geri nasıl yakalayacağından yada nasıl hergün oraya gidip bakacağından geçtim hepsi öleceği için orayı böcek basar 2500 ton dediğine göre her litreye 2 böcek düşse 5000 artık gerisini sen düşün kokudan mahallye girilmez kediler falan dadanır dama ne olur bilemem ama kesin bildiğim birşey var ana habere çıkarsınız tahta yangın merdiveninden sonra en büyük olay diye.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.