Uyguladıgım yöntemler dogru mudur?


gg1980Çevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2013
İl: Içel
Mesaj: 22
gg1980Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2013 19:59
Arkadaşlar merhaba,

Uzun bir sarı prenses deneyimimden sonra kendime japon akvaryumu kurmaya karar verdim. Yaklaşık 100 litrelik bir tankım var. Tankın içerisinde daha önce almış olduğum 6 adet japon balığım vardı.Bu balıkların yanına değişiklik olsun diye 6 japon,2 çöpçü ve 1 vatos aldım. Ne yazık ki aldığım balıklar sanırım parazitliydi. Bunu balıkların akvaryumun içinde bulunan taşlara sürtünmelerinden anladım. Balıkların büyük bir kısmını kaybettim. Ölümler sürerken sık sık su değiştirdim,suyun derecesini yükselttim,kaya tuzu uyguladım,hasta balıkları bir kova içerisine mavi metilende dinlendirmeye çalıştım ancak yine de ölmelerini engelleyemedim. Sadece bir balığımın agız kısmında erime mevcuttu o balık o şekilde kaldı. Daha fazla ölmelerini engellemek için son karar olarak bütün tanka mavi metilen döktüm. şimdi balıklar gayet sağlıklı görünüyorlar. Ancak yeni balık almaya korkuyorum. Yeni balık alıp eklemeden önce balıkları ayrı bir kovada metilen mavisi uygulamak akvaryumu korumaya yardım eder mi? Ayrıca petshoplarda satılan yapay bitkilerden akvaryuma alıp eklemiştim. Bu yapay bitkiler mantar veya parazite yol açmış olabilir mi? Eger öyleyse bu bitkileri dezenfekte etmenin yolu tuzlu suda mı bekletmektir? Bunun dışında hastalıklarla mücadelede önerebileceğiniz en etkili metod hangisidir?

Yardımcı olursanız sevinirim...Çünkü güzel bir akvaryum kurayım derken yavaş yavaş hobiden nefret etmeye başladım..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VERELÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 9
VERELÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 09:04
Öncelikle merhaba sık sık su değiştirdim demişsiniz.Dip çekimi şeklinde en fazla haftada yüzde 50 lik kısmını değiştirin bence.Kesinlikle ana tankınıza metilen dökmeyiniz.1 gün aç bırakın balıklarınızı.Ertesi gün teker teker 1 dakika kadar kalacak şekilde tuz banyosu yaptırın balıklarınıza.Kaya tuzu başka bir kapta olucak şekilde bol olacak sersemleyecek şekilde bol tuz olsun içinde.Ana tankınızın ısısını kademeli olarak 28 derece sıcaklığa çıkartın.Normal yemleme + 3 günde bir bulabilirseniz kabuğu soyulmuş bezelye kaynatıp balık başına bir tane olacak şekilde balıklarınıza verin.Ben ilaç kullanmıyorum hiç bir zaman balıklarıma yanlızca verdiğim yemlere 2 haftada bir bemiks ampul damlatarak veriyorum.Balıklarım son derece sağlıklılar.Bir deneyin derim bence sağlıklı hobiler...Akvaryum ısısını kademeli olarak normal ısısına getirin..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 09:19
Sizde sorun bütün balıklarda parazit olduğu için ana tanka uygulamanız en iyisi olmuş. Yeni bir balık alırkenden en güzel garantili yöntem bir karantina tankınız olması ve bu karantina tankında yeni balığı 2 hafta bekletmek, ve bir doz metilen mavisi tedavisi uygulamak varsa elinizde et eriten bakterileri önleyen  mikofish yahut serabaktapur800 L ilacı birkaç damlada bundan uygulamak. Ve ilaçlı bu suda 4 gün bekletmek, dört gün sonra dip çekimi ve 2 hafta yeni balığı hava taşıyla desteklenen bu tankta beslemek, 2 hafta sonra balıkta bir problem yoksa yahut problemler geçmişse ana tanka eklemek, Siz herşeyi çok iyi uygulamışsınız talihsizlik bundan sonra yapmanız gereken sizinde dediğiniz gibi yeni balık eklerken önlem almanız. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caesar81Çevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 25
caesar81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 10:10
100 litrede 12 japon fazla zaten sayi olarak. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir