Uygunmudur arkadaşlar?


pegasus77Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 206
pegasus77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 14:05
Merhaba
 
Aşağıdaki makalede,
 
Işıklandırmanız timer’ a bağlı olduğundan düzenli olarak otomatik açılıp kapanacaktır. Sizin yapmanız gereken; bu süreyi ayarlarken aşağıdaki konulara dikkat etmeniz gerektiğidir:
Işıklandırma süresini toplamda 8 saatten az, 12 saatten fazla tutmamaya özen gösteriniz. Işıkların ilk açılışını sabah yem verme saatine göre ve kapanışınıda akşam oturup izleyebileceğiniz bir saate göre ayarlamak için bazen gündüz 1 değil 2 ara (ışıkların kapalı olduğu saatler) vermeniz gerekebilir. Bu durumda ışıkların kapalı olduğu her aralığın 3 saatten fazla olmamasına, açık olduğu her aralığında 3 saatten az olmamasına dikkat etmeniz bitkilerin sağlığı açısından iyi olacaktır.
 
Diyor, bu bağlamda 3açık-3kapalı-3açık-3kapalı-4 açık 10 saat aydınlatma uygunmudur?

http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 14:55
Oral bey merhaba,
 
Öncelikle tankınızın bitki bir tank olduğunu var sayıyorum ve sözlerime öyle devam ediyorum.
 
Akvaryumlarda bitkiler ve balıklar için doğal hayatı simule etmeyeçalıştığımıza göre , yapılması gereken şey gün doğumunda ışığın devreye girmesi ve de gece hava karardığında güneşin batması gibi ışığın kapatılması gereklidir. Ben akvaryumlarım gün içinde zaten ortam ışıüından az da olsa faydalandıklarından gündüz ışıklandırmaya öğlen saatlerinde başlıyorum ve akşam üzeri 2 saat kadar ışığı kapatıyorum, daha sonra ise ışık saat 8'den gece 12'ye kadar yanıyor ve kapanıyor.
Bitkilerim de balıklarımda durumdan son derece memnunlar.
 
Fakat eğer normal bir günü simule etmek istiyorsak şu şekilde yapmakta fayda var. (ben ileride bu uygulamayı yapacağım)
akvaryumunuza 5 adet grolux 1 adet de pembe florasan takarsınız. her bir floresan ayrı ayrı timer'a bağlı olur ( pembe sürekli yanacak) sabah gün doğumunda 1 grolüx 1 pembe , 1 saat sonra 2 grolüx 1 pembe 1 saat sonra 3 grolüx 1 pembe 1 saat sonra 4 grolüx 1 pembe ve tam öğlen saatinde de 5 grolüx 1 pembe olarak tüm florasanlarınız yanar. daha sonra yine aynı yöntemle 1'er saat arayla birer grolüx'ü söndürürsünüz ve akşam olduğunda yatmanıza yakın bir saatte de bütün ışıkların OFF olmasını sağlarsınız. Kademeli olarak ışıklarınız yanacağından ekonomik de olacaktır ve bir tam günü simule etmiş olursunuz. Bazıları tanklarında balık varken bile geceleri ışıkları açık bırakıyorlar. Balıklar gece uykuya geçemedikleri için sürekli stres oluyor ve ya dünzgn gelişemeyip erken ölüyor ya da hırçın oluyorlar. Eğer yapabilirseniz benim dediğim şekilde uygulayın, normal bir günü bundan daha iyi bir şekilde simule edemezsiniz :)
 
Sevgiler saygılar
 
Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pegasus77Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 206
pegasus77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 15:35
Eray bey, cevabınız için teşekkürler
 
Öncelikle akvaryumun bitkili olduğunu ve 1 haftadır kurulduğunu belirtmek isterim.2T5 flo var sadece 1. yakılıyo(makaleye uygun gidiyorum 7 saat kesintisiz) henüz canlıda yok.Nitrivec ve pul yemleme devam ediyor.3-3-3-3-4 sorum 45. gün sonundaki aydınlatma içindi (çift flo kullanımda).
 
Akvaryum pek ışık almayan bi yerde ayrıca makaleyide okuduysanız sabah yemleme yaparken ışık ihtiyacı oluyor. evden 07:30 çıktığım için bu şekilde bir aydınlatmanın uygun olabileceğini düşünmüştüm.
Bu bağlamda tekrar değerlendirilmesini rica ederim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir