Uysal Akvaryumum


sssnakeÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1263
sssnakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 02:36

Selamlar

Benim kaplumbağalar hakkında hiç bir bilgim yok ama konu ilgimi çekti, çünkü benim aklıma hep gelirdi kaplumbağa ve balık bir arada olurmu? Olursa ne güzel olur derdim. Hatta sadece balık ve kaplumbağa değil bir ara internetten gezinirken görmüştüm adam aynı tankta discus ve arowana besliyordu. Forumda discus bölümünde konu bile açmıştım bu resimle ile ilgili. Neyse uzun lafın kısası arkadaşlar o zaman resme cevaben yurt dışındaki hobicilerin böyle değişik kombinasyonlara çok meraklı olduklarını böyle şeyler yaptıklarını falan yazmıştı. Sizin verdiğiniz yurt dışı örneklerede baktım. Genelde sitelerde verilen örneklerdeki balıklar baya iri cüsseli cichlidler. Kafam karıştı açıkçası. Ama arkadaşlara şu konuda katılıyorum bir kaplumbağa macerası uğruna Meleklerimi riske atamam. Konunun sonucunu merakla bekleyeceğim.  

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 02:38

Takdir edersiniz ki bir Hukukçunun biyoloji bilmemesi oldukça normaldir , ben sadece lise 1 de haftada 2 saat biyoloji gördüm , zaten hangi enzim , hangi işlem gibi şeyler yazmadım .

Sadece ısıyı depoladıklarını biliyorum , fakat ne şekilde onu bilmiyorum ve ısıyı büyük oranda kan dolaşımını yapabilmek için kullandıklarını biliyorum .
 
Takdir edersiniz ki ben sadece hobiciyim bu tür konular akademik bilgilerdir .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 02:39
Olayı kişiselleştirmek istemiyorum ben size biyoloji bilmeniz gerekli demedim ancak yukarıda alıntı yaptığım yorumu yapan sizdiniz. Yani ben tutup dünya küptür desem, sonra hiç yanlış bilgi vermedim desem sonra da ben makine mühendisliği öğrencisiyim astrolog değilim desem ne derece mantıklı olur, madem sözelcisiniz o zaman bu konuda yorum yapmayın. Miraç Bey neticede bilgili, yabancı sitelerde araştıran bir kişisiniz. Sizi küstürmek istemem, art niyetli de değilim, kaplumbağa konusunda oldukça bilgilisiniz de ancak hiç yanlış bilgi vermedim demeniz üzerine daha önce gözüme batan hatanızı hatırlatmak istedim, bu kadar büyük konuşmamak lazım. Yoksa bu hatanın üzerine düşmezdim çünkü kimsenin kaplumbağa beslemesine etkide bulunmayacak bir hata.

Isı kütle varsa vardır. Örneğin yılan gündüz güneşlenip bunu gece ortaya çıkarıp saldırayım diyemez. Sıcaklık zaman grafiğinde ciddi zıplamalar olmaz, yavaş yavaş artar yavaş yavaş azalır. Gündüz sıcaklığı yükselir akşam da sıcaklığı düşer. Yani yılanın arabanızın ön camındaki bozuk paradan fazla bir farkı yok, gündüz radyasyondan dolayı güneşten ısı transfer edip ısınır, kendi sıcaklığı da çevre sıcaklığından düşükken yani akşama doğru ve gece konveksiyon ile çevreye ısı salar. Bunu depolayıp şimdi sıcaklığım dursun, gece daha iyi saldırayım diye bir şansı yok yani.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 02:49
Refet Bey ,
 
açıklamanız için teşekkürler fakat ısı enerjisi ile sürüngenler şeklinde bir başlık açıp bunları yazabiliriz de , mesela aşırı ısınmış bir süürngen asla hareket etmez ağzını açıp ısı kaybetmeye çalışır , hareket ederse ısı yükselecek ve ölecektir , fakat ben yanlış bilgi vermedim derken kaplumbağa bakımını kastetmiştim ,
 
Ben burda şu tavrı gördüm , bi yanlış yapsada ayağını kaydırsak fakat bu tavrı sergileyenler kendi ayaklarını kaydırdı yazdıkları mesajları okudum .
 
Kesinlikle kırgın değilim , benim amacım zaten kaplumbağalar hakkındaki önyargıları insanların beyninde acaba bildiğimiz doğrumu şekline çevirmek ve yazmayacaktım fakat sonra neden yazmayayım daha insanlar kuzey amerika cichlidleri olduğunu bilmeden yorum yapıyorsa dedim .
 
Umarım sataşmaya dönüşmeden , seviyeli bir tartışma olur . Benim istediğim sadece insanlar bilgi ile karşılık versinler sadece yorum olmasın ama bunu ne yazık ki sadece sizde gördüm , o da ısı enerjisi salt olarak , ISI ve Kaplumbağa bünyesi şeklinde olsaydı çok daha hoş olurdu .
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 02:51
[QUOTE=Mirac61300] 
 
 
Ümit bey bana reklam yapıyorsunuz diyorsunuz olsun hiç önemli değil oysa daha önceki mesajlarımı okusaydınız kaç litrede hangi kaplumbağa , hangi balıkla beslenir yazdım , okumayıp klavyelere sarılındığı için böyle durumlar ortaya çıkmakta .
 
[/QUOTE]


Hayır bu konuda yazmadınız. Verdiğiniz linklere de baktım. Açık bir tablo ya da liste yok. Eğer başka konulardaki mesajlarınızdan bahsediyorsanız onları gösterin de herkes görsün. Ben sizin mesajlarınızı araştırmak zorunda değilim. Ayrıca koyu yazılan ifade gibi ifadeleri terketmenizi dilerim, burada münazara yapmıyoruz, bilgi alışverişi yapıyoruz.

Konu hakkındaki genel yorumumu sorarsanız bence yazmamanızın sebebi aslında gerçekte bu gibi bir kategorizasyonun var olmaması. Onlarca kaplumbağa türü ve yüzlerce balık türü var. Bu hengame içinde kesin bir listeleme yapmak için onlarca yıllık tecrübeye ve denemeye ihtiyaç var. Fakat bu aslında mevcut olmadığından genelleme yapılıyor. Siz de bu genellemeleri kesin, genelgeçer bir kuralmış gibi yazıyorsunuz. Evet kaplumbağaları iyi biliyor olabilirsiniz, ancak akvaryumun diğer grubu olan balıkları iyi tanımıyorsunuz. Aynı eksiklik karşı tarafta da mevcut, biz balıkseverler de kaplumbağaları iyi tanımıyoruz. Bu ortamda yapmamız gereken şey aceleci davranmamak, bu konuda yeterli birikimin oluşmasını beklemek. Bir 10 cm lik GT nin 20 cm lik kaplumbağalarla birlikte hayatta kalması (ki hala ölme riski var) ise söz konusu birikimin anca binde biri olabilir.



[QUOTE=Mirac61300] Slider ve Cooter gibi Pig Pond türü hepçil kaplumbağalarla orta derecede agresif Kuzey Amerika cichlidlerinin tümü , Keyhole , green terrör gibi Kuzey amerika cichlidleri ile karma tank oluşturabilecek Güney amerika cichlidleri bunu daha önce defalarca yazdım fakat gözünüzden kaçmıştır .
Bu arada bebek kaplumbağalar 10 cm olana kadar kesinlikle balıkla beslenmemeli .
 
Balıklarda 5 cm olmadan kaplumbağa tankına eklenmemeli , balıklar için kovuklar hazırlanmalı ve balıklar diş çıkarmaya başladığında derhal akvaryumdan alınmalıdır .
 
 
Saygıalr
[/QUOTE]

Yazıdaki hataları teker teker düzeltme zahmetine girmeyeceğim. Ama şu son yazdığınız önemli, eğer diş çıkardıklarında balıkları çıkaracaksak, gene en başa dönmüş oluruz, yani kaplumbağa kendiyle baş başa kalır.

Ayrıca hep kaplumbağa açısından yaklaşıyorsunuz, kaplumbağaların ne kadar pislik ürettiği bilinir. Bu pisliğin çok büyük tanklar dışında su değerlerini ciddi şekilde değiştireceği kesin. Hangi balık türü olursa olsun bu iyi bir şey değil. Bu gibi şeyleri de atlamamak lazım.
Really2008-09-01 02:54:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 02:56
Sizin bunları söyleyebilmeniz için orta derecede agresif Kuzey Amerika cichlidlerinin tümünü, Keyhole, Green terör gibi Kuzey Amerika cichlidleri ile karma tank oluşturabilecek (ki keyhole ile Kuzey Amerika cichlidleriyle en azından bir tanesini biliyoruz, Texasla karma tank oluşturamazsınız) güney amerika cichlidlerini beslemiş olmanız gerekiyor. Yoksa ezbere konuşmuş olursunuz. yani sizin kaplumbağa hakkında yazdığınız bir yazıyı kaplumbağayla uzaktan yakından alakası olmayan birinin bir başkasına yazması gibi.


Bir arkadaşta 75 yıl yaşadığını iddaa etmiş kaplumbağaların kayıtlarda en fazla 40 yazıyor kendileri kaynağı belirtirse sevineceğim .
Diye sormuşsunuz. Buyrun kaynağım:
http://www.akvaryum.com/surungenler.asp?id=&alt_kat=973
bjkalley2008-09-01 03:01:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 03:00
Miraç Bey haklısınız ancak tartışmanın bu hale gelmesine ne yazık ki "kimse kusura bakmasın fakat forumlardan hayvanlar hakkında 3-5 bilgi okuyan kendini alim sanma eğilimine giriyor ." bu cümle neden oldu. Sonra karşılıklı atışmalar başladı. Yıllardır forumda pek çok tartışmaya şahit olduk, tartışmaları bu yöne kaydıran şeyler hep kızgınlık anında yazılan bu gibi ortaya atılan iğneleyici cümlelerdir. Ne yazık ki çok azımız bu gibi tartışmalarda kendine hakim olabiliyor, ben de çoğu zaman olamıyorum, size yazdığım "Isı şeker gibi depolanmaz" cümlesini başta "Isı öyle şeker gibi depolanmaz" diye yazmıştım. Tekrar okuduğumda alaycı ve tahrik edici bir ifade olduğunu düşündüm ve sildim, o yüzden bu gibi durumlarda 2. defa okumak iyi oluyor, küçücük 1 kelime bile işleri büyütebiliyor...

Konu bunda sonra bir yere gidemeyecek gibi, herkes düşüncelerini ortaya koydu, biz hobiciler de böyle bir düşüncemiz varsa inandığımız doğruyu seçip sonucunu yaşayıp göreceğiz, konuyu kilitliyorum...

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir