Vatoz Ölümlerini Önleyemiyorum


SinanAY87Çevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2015
İl: Kocaeli
Mesaj: 1447
SinanAY87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2015 00:50
[QUOTE=Serhat78]Hiç hastalık belirtisine rastlamadım zaten iki küçük akvaryum daha var 2 vatoz alıyorum biri bitkiliye diğerini öbür akvaryumlardan birine balıksal bi sorun olmadığını doğrulamak için.Öbür akvaryuma attıklarımdan ölen olmadı hiç.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/171582/20150326_160337.jpg[/IMG] akvaryumun ilk kurulduğu gün [/QUOTE]0


Merhaba fotoda sıkıntı yoksa bence sizin su oturmamış. Sudan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Suyunuz bulanık.

[QUOTE=Serhat78] Şubat ayında 125x50x54 uzunluklarında bitkili akvaryum kurdum tabanı lav kırığı üzerine hagen kumla hazırladım.Sipariş ettiğim bitkileri ektim 6x30 watt ile günde 8 saat ışıklandırma yaptım co2 kullanmadım. 15 günsonra balık eklemeye başladım balıklar evdeki diğer akvaryumdaki sağlıklı balıklardı, lepistes ,tetra, sae ve cüce vatoz ekledim vatozlar ve saeler ilk üçgün içinde öldü diğer tetra ve lepistesler sıkıntısız yaşamaya devam ettiler. Ara ara vatoz eklememe rağmen hep öldüler en çok yaşayan üç gün yaşadı.saelerde ve karideslerde çok uzun yaşamadılar.lepisteslerde ara ara ölümler olsada üreyip çoğaldılar.Karbon zehirlenmesi olabilir dediler karbonu çıkardım ışıktan olabilir dediler aydınlatmayı 4+4 şeklinde yaptım.Lav kırığı ve mongrow köküne benzeyen bir kökümü akvaryumdan çıkardım. Elektrik kaçağı olabilir dediler kontrol ettim oda yok.Ne denediysem vatoz yaşamıyor.Bu arada diatom sorunu oldu tekrar akvaryumu sıfırdan kurdum.
Sorunu bulamıyorum acaba sorun akvaryumun kendisi mi? Slikon ile ilgili bir sıkıntı mı var acaba? yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.[/QUOTE]

Siz neredeyse eklediğiniz tüm türlerden ölümlerden bahsetmişsiniz. Ben yinede ilk öncelikle suyunuzun bakteri oluşumu olmadığından kaynaklandığını düşünüyorum. Karbon kullanmanızda ayrıca sebebi acaba bulanıklıkmıydı ? Çünkü bitkili akvaryumda kullanılmaz. Bulanıklığın en baştaki sebebi bakteri döngüsünün oluşmaması. İlk kurulumdan sonra suyu oturttuğunuzda ilk öncelik filtredeki elyafları yenilemek olmalı. Çünkü elyaf belli bir doygunluğa ulaştıktan sonra temizlemek yerine kirletmeye suyu bozmaya başlıyor.

Akabinde bulanıklıklar yosunlanmalar bitkilerde gelişmelerin durması ölümler.

Önerim canlılarınızı çıkarın.Filtreyi durdurup temizliğini ve karbonu çıkarın. %50 su değişimi yapın. Bakteri kültürü ekleyin 24 48 saat aydınlatma açmayın. yada çok kısa süreli açın. Oksijen verin ve suyunuz otursun. Berraklığı sizde farkedeceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bewildredÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 18
bewildredÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2015 09:04
Ayni sorun bendede var 3 4 aydir vatoz ve saeler 1 gun icinde oluyor tetra ve meleklerim yasiyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir