ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SinanAY87
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1617
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2015 10:59
Son Ziyaret:
17 Kasım 2020 17:40
Toplam Mesaj:
1447 [0.47 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinan AY
Doğum Tarihi:
05 Mart 1987
Yaş:
37
İl:
Kocaeli
Meslek:
ELEKTRONİK
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♪♥♫ ♥♫ Bitkili akvaryumu otomatikleştirme pisikolojisi♥♫♥♪♥♫ Sinan AY

SON 10 MESAJI

Akvaryum Camında İçten Beyaz Lekeler
[QUOTE=Hasan117]
Merhaba Sinan bey benim de camlarda var, cüce vatoz aldim diye camlari silmiyordum hem ona is ciksin hem besin ciksin diye ama:) biraz fazlalasti bide benim bitkilerimde de var bunlardan baya, tam olarak nedir bunlar? Neden cikar? Ciktikca silicam tamam ama cikmamasi icin bisey yapilabilir mi? Fotoda net ciksin diye bir parmak sildim fark belli olsun diye:)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224599/070720200834411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224599/070720200835131.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba akıntıyı artırın ve ışık süresini düşürün. Su değişimini sıklaştırın. Özellikle bu havalarda ne kadar fazla su değişimi olursa okadar iyi.

Durgun su ve fazla ışık ile daha hızlı oluşur.
Yeniden Selamlar
[QUOTE=Xcancan]Selam. akvaryum güzel, bayağı hacimli. kolay gelsin. İnş mutlu sona ulaşırsınız [/QUOTE]

Teşekkürler Müdür.

Diğer konudaki tankım 4 yıllıktı yangından kaybettim. Ben Tanklar yıllandıkça güzelleşen diyenlerdenim. Asla sonlandırmam aksilik çıkmadıkça.
Yeniden Selamlar
[QUOTE=Kınayu]Selamlar ,
Kardeşim yaşadığın talihsiz olay için büyük geçmiş olsun Allah beterinden saklasın [:nazar:]
Ellerine emeklerine sağlık yine döktürmüş sün Cennet gibi akvaryum bitkileri seni seviyor sende onları [:iyi:] [:nazar:][/QUOTE]

Erhan abi :):):):):)

Seni görmek büyük mutluluk.Çok sevindim.Estağfurullah abi işte seviyoruz hobiyi vazgeçemiyoruz. Bir isteğin arzun olursa her daim buralardayım. Saygılar
Yeniden Selamlar
[QUOTE=ukilavuz]Nazar değmesin çok güzel. 406 fazla gelmiyor mu akvaryuma ?[/QUOTE]

Müdürüm Co2 reaktörle veriyorum aksine debim çok düşük fotoda ve videoda içerideki kafa motorunu çıkarıyorum. Yoksa birde kafa motoru çeviriyor içeride suyu. Reaktör mahvediyor debiyi malesef ama harika co2 çözüyor.Tüp dolumunu unutuyor insan öyle diyim.

[QUOTE=veisveis]Maşallah diyelim kazasız, belasız olarak devamını dilerim. [/QUOTE]

Teşekkürler müdürüm. Cümlemize

[QUOTE=hakanturken108]Sinan yeniden hoş geldin. Nerelerdeydin yahu.

Tank yine ateş ediyor. Eline sağlık.[/QUOTE]

Müdür anlatsam çok uzun sürer :) belki bir gün makale yazılır. Sürükleyici çünkü, geçen sene evim yandı her şeyimi kaybettim. Anca toparlandım tekrar sosyal medya ve forumlara selam çaktım işte.

Tankda biraz ilgisizlik oldu da ama bu son haftalarda bakıyorum. Yanında bir tanede TUZLU kuzu yatıyor. Yakında onunda fotolarını yüklerim inşallah.

Buda baktığımın dün gece sabaha kadar kanlı canlı örneği. Gelişimleride yine bu başlık altında hafta hafta atarım.

[VID]https://youtu.be/U_z4vJk9aE0[/VID]
Yeniden Selamlar
[VID]https://youtu.be/GEVNAHaSw_Y[/VID]
Yeniden Selamlar
Ölçüler:100x45x45
Canlı Türleri:Silver Tip Tetra
Bitki Türleri:Tabanda montecarlo , reinechki mini rotala tüberculatum gül aromatica eractus
Tankın Yaşı: 3ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Fluwal 406 kendi yapımım power led armatür
Tasarım ve Dekorasyon: tasarımda pek birşey yok
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178696/060720200551061.jpg[/IMG]
Demir Ve Mikro Element Gübresi Hk.
[QUOTE=ityo39]

2018 tarihli mesajları görünce okuyan diğer insanlara katkı vermek adına yazmıştım zaten sizin mesajınızı yanıtlamış olsam da...[/QUOTE]

Pardon teşekkür ederim. Çok düşüncelisiniz.
Demir Ve Mikro Element Gübresi Hk.
[QUOTE=ityo39]

Başka arkadaşların da önerdiği bir ürün: Nutrafin Plant gro, bu ürün hem mikroelement hem demir ihtiyacını karşılar, tek taşla 2 kuş yani sizin durumunuzda. Akvaryumcumun da önerdiği bir ürün. Piyasada en güvenilir kaliteli birkaç üründen biri dedi. Reeflowers üründen bağımsız, firma olarak bana güven vermiyor. Aynı üründe farklı şişelerde farklı muhteviyat farklı formulasyonlar deniyorlar sürekli müşteriyi ar-ge yapmak için kullanıyorlar tahmin ediyorum. [/QUOTE]

:) 2015 3 yıl onceki soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler. Şuan reflowers ve seachem ve kendi dıy gübrelerimi kullanmaktayım. Totelde 9 tankım var :)
Kendi Yaptığım Led Armatürüm
48 WATT YETERLİ GELİRKEN 108 WATT YAPILMIŞ.

Öncelikle 1 wattlık led kullanmanızı tavsiye ederim. 3 watt enerji harcayan led 240 lümenken 1 watt enerji harcayan led 130 lümen yani 2 watt bile daha fazla aydınlık veriyor.

Isı kesinlikle fazla olacaktır. Şuan 8 saat açık kaldığında o soğutucuya el değmez dışına kasa yapmışsınız hissedemeyebilirsiniz.

NOT: gerçekten fevkalade olmuş. Tebrikler başarılı bir çalışma ama tabi ki yanlışlıklar var. Konu hakkında her türlü desteği ve bilgiyi paylaşabilirim.
Power Led Fanlari Asiri Ses Amper Ayari
Merhaba Arkadaşlar

1 - Power ledi hangi driwer ile sürerseniz sürün ısınacaktır. 350 ma lik lede 100 ma verirseniz zaten istenilen güçte yanmayacağı için ısınmasında problem olmaz ama istediğiniz verimi de alamazsınız. (Açıkçası mantığı yok şahsi fikrimdir en başta)

2 - Fanlar envai çeşittir. Ses için kalite önemli olduğu kadar hangi amaçla kullanılacağı da önemlidir.

1 .Devri düşük fan kullanacaksınız.
2.Rulmanlı fan kullanacaksınız.ÖMÜRLÜKTÜR.
3. Elimde 4x4 fan var. 2x2 fan var. Çalıştıklarını 1 metre uzaktan ne görerek nede duyarak anlayamıyorum. Boyutla alakalı bir mevzu değil bunun için yazdım. Keza elimde hurdacıdan bulduğum bir fan var 12 volt fana elektiriği verdiğimde tek elle tutmakta zorluk çekiyorum. Baktığınızda klasik bilgisayar fanı gibi duruyor fakat kullanım amacı bilgisayar olmadığı kesin devri aşırı yüksek ve çok fazla hava sevk ediyor.
4. Fanların hava sürtünme sesini azaltmak için fanlarda kullanılan pervane yaprak şekilleri sayısı ve kıvrımları çok etkilidir.

Açıkçası bu kadar uzatmaya da gerek yok. Baktınız gürültü mü yapıyor.12 voltluk fana 9 volt verin sizin aliminyum soğutucunuzu soğutmaya yetecektir. Doğal olarak bir nebzede olsa düşük voltaj vererek devrini yavaşlatmış olacaksınız. Kesinlikle ikinci elde sıfırda olsa 1 makina yağı ve gres yağıyla sürtünen kısımları yağlayın çok işe yarayacaktır.

Kolay gelsin

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.