Vatoz Yavrusunun Cinsiyet Meselesi


EtzeLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 347
EtzeLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2016 11:40
Arkadaşlar merhaba. Kısa bir sorum olucak, elimde iki tane l144 lf yavrusu vardı giderek boylandılar aylar sonra ama aralarında bi boy farkı oluştu biri bariz şekilde daha iri. Onun erkek diğerinin dişi olacağını düşündüm öylede olmalıydı. Zaman geçtikce boylanmaya devam ettiler ve boyu diğerine göre küçük olanda bıyıklar ve boynuz uçlarının çıktığını farkettim. Büyük olanda ise boynuzu bırakın bıyık bile yok denebilir. Erkek diye düşündüğüm dişi mi arkadaşlar? Aynı batımda böyle bir boy farkı neden olur kaldı ki erkeğin daha çok büyümesi gerekmiyor mu.
Yardımcı olabilirseniz arkadaşlar, abiler çok sevinirim
Keyifli hobiler..[EDIT]Bekir Can,2016-08-30 11:41:35[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratdegÇevrim Dışı

Yönetici
[B]12891,3[/B]
Kayıt: 12/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 5071
muratdegÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2016 17:32
Sonda söylenmesi gerekeni başta söyleyeyim, kimse kesin bir şey söyleyemez. Vatoz cinsiyet ayrımı maalesef böyle.
Cinsiyet ayrımını zaten biliyorsunuzdur. Erkek bıyıklı ve boynuzlu olur,dişinin bıyıkları olabilir ama boynuzu olmaz. Diğer yöntem ise dişi daha kısa ve geniş, erkek daha uzun ve incedir. Genel tanım bu ama kesin ayrım değil, istisnalar olabilir. Balıklarınızdaki boy atma, diğerinin kısa kalması gibi durumlar da buna örnektir.
Kesin sonuç için cinsel olgunluğa erişip yavru vermelerini beklemek gerekir. Vatozlar fiziksel olarak büyüseler bile cinsel olgunluğa erişmeleri zaman alır.
Bir araba dolusu konuşup çözüm üretemedim ama durum bu:)
Yerinizde olsam vatozlarımı uyumlu olduğu balıklarla karma bir akvaryuma koyup, hindistan cevizi kabukları ekler ve onların varlığını unuturdum. Çift çıkmasını çok istiyorsanız birkaç tane daha aynı türden yavru bulup çift ihtimalini arttırabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir