Vatozlar için nasıl bi filitre


koniciwaaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 61
koniciwaaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2009 00:33
Elimde Yaklaık 100 lt bos bi tankım var içerisinde tek tür olarak cüce vatos beslemek ve üretmek değerlendirmek istiyorum... Elimde bir adet  basit bir iç filitre var işimi görürürmü ısıtıcı sartmı ortam sıcaklıgı 24 derecen sabit...Tecrübeli arkadasların önerilerini bekliorum...
Teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

flowerfishÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 250
flowerfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2009 01:18
Akvaryumun bakımı düzenli olarak yapıldıktan sonra tabiki yeterlidir.Ama bir adet dış filtrenin artısı olur ama eksisi olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

carbon6Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 32
carbon6Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 13:17
Akvaryumunuzda ısıtıcı bulundurmanız sizin ve balıklarınızın yararına olur. Cüce vatozlar ısı değişimini en az tolere edebilen balıklardır hastalanırlar. Isıtıcı olursa sizde akvaryumun bulunduğu ortamı rahatlıkla havalandırabilirsiniz, bulunduğumuz bu kış aylarında. Oran olarak önerilen 1 erkek 3 dişi, benim akvaryumumda 2 erkek 6 dişi cüce vatoz var. Erkek vatozlar aynı boydalar ama biri diğerine baskın çıktı baskın çıkandan yavrular aldım almayada devam ediyorum, diğeri yemlerle ilgileniyor haftada ayda bir kendi küpüne giriyor, henüz yavru alamadım. Diğer arkadaşlarda durum nasıl bilmiyorum, belki de ilerleyen zamanda dişilerin tamamen olgunlaşması sonucu ona da sıra gelir. Akvaryumumda iki adet yuva var, hindistan cevizi kabuğundan, birini ikiye demir testeresiyle bölmüştüm. Forumda yuva sayısının fazla olması dişinin tercih yapmasını zorlaştırır diye okumuştum. Forumda uzman arkadaşlar ısrarla tek tür balık beslenmesini öneriyorlar, sizin yaptığınız gibi. Çünkü diğer türler rahatsızlık verir, ben Japon Balığı akvaryumuda yavru alıyorum, Cüce Vatozlarım yalnız olsalardı suda kendi yarattıkları hareketin dışında bir hareket olmayacağından daha fazla verim alınabilirdi diye düşünüyorum.
http://img199.imageshack.us/img199/3994/dsc03876ai.jpg

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir