ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
carbon6
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2008 18:46
Son Ziyaret:
04 Eylül 2022 15:40
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bülent UZUNER
Doğum Tarihi:
01 Nisan 1978
Yaş:
46
İl:
Ankara
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Dünya birGÜNdür, o da buGÜNdür

SON 10 MESAJI

1300 L/H iç filtre 3 cm lik balıkları çekermi?
Bende 1400 L/h iç filtre var balıklarım 2,5-3 cm demasoni bir sıkntı olmadı. İçim rahat olsun diyorsanız, filtrenizin dışına elyaf sarıp paket lastiği ile tutturabilirsiniz, bir başka yol da filtre dışına takılan sünger bu yöntemide kullanabilirsiniz.
Pengasusum hasta :(
Balığınız büyük ihtimal cama veya akvaryumun içinde bulunan (filte, ısıtıcı, kaya vb.) birşeye çarpmış. Çabuk panik olan bir balık, panik olduğu zamanda çok hızlı ve bilinçsiz hareketlerde bulunuyor. Hacim 45 lt böyle bir balığın bu hacimde biryere çarpmaması mümkün değil. Bu tür yaralanmalarda enfeksiyon oluşumuna davet çıkarır, enfeksiyon da hastalıklara davet demektir.
Dinlenmiş Su Ne Kadar Dinlenmeli
Suyu dinlendirmedeki amaç sadece klor'u uçurmak değildir, suda tortu varsa (Kızılırmak suyunun Ankara'ya ilk geldiği dönemde bariz sarı renkte tortular vardı dinlendirilmiş suyun dibinde) bu tortunun da dibe çökmesini sağlamaktır. Suyu dinlendirdiğiniz kabın kapağı, ağzı açık olmalıdır. Dinlenmiş su çalkalanmadan ve kabın dibindeki su akvaryuma aktarılmadan ekleme yapılmalıdır.
Ankara'da Floresan
İnternette ve forumda yaptığım araştırmalarda elde ettiğim bazı telefonlar. Toptan satanlar bazen tekli satışta yapıyormuşlar, forumdaki vermiş olduğum adreste yazıyor. İyi şanslar.
Phılıps İç Anadolu Bölge Müdürlüğü:
Sanayi Cad. Çavuş Sok. 3/6 Kat:3 Akgül Apt. Ulus./ ANKARA

Kontak İsimleri :
Ampul Grubu : Seçkin Altıntaş
Armatür Grubu : Engin Kayaoğlu

Tel: (0312) 310 14 41 - 309 40 33
Faks: (0312) 310 14 42
http://www.akvaryum.com/FORUM/ankarada_sylvania_lamba_cesitleri_k284152.asp

Ekenci Elektrik: 309 50 02
ısıtıcılar
Akvaryumunuz hayırlı olsun. Isıtıcınızda derece ibarelerini göremiyorsanız, büyük ihtimal ısıtıcınız sabit ısıtıcı onlarında derecesi genellikle ~26 derece. Fotoğraf koyma imkanınız varsa daha net sonuca ulaşabilirsiniz. Saygılarımla.carbon62009-12-19 23:13:55
Arkadaşlar İç Filtre hakkında
İhtimaller:
1. Hava hortumunun iç filtre tarafındaki ağzı tıkanmış olabilir. Hortumu çıkarıp filtredeki deliği kontrol ediniz.
2. Aynı uç nokta oynaksa gereğinden fazla ileri gittiğinden, yani su çıkış borusuna yapıştığından görevini yerine getiremez.
rafya nasıl kıvırcıklaştırılır ?
Bıçağın fazla keskin olmasına gerek yok, rafyayı başparmağınız ile meyve bıçağı arasına sıkıştırın baştan sona doğru bıçağı çekin (pastanelerde tezgahtarın yaptığı gibi). Bıçağı dik tutarsanız ve bıçak keskin olursa hem rafya kopar hemde parmağınız yaralanır. Sabit dursun gezmesin diyorsanız kıvırcıklaştırdığınız rafyaları düz rafyalara bağlayın bağladığınız rafyaların uclarınıda vantuzlara bağlayıp sabitleştirin. (Bu sabitleştirmeyi su seviyesinin üzerinde yapınız!!!)carbon62009-12-16 13:30:51
ISITICI SORUNU
Elinizdeki ısıtıcı kaç Watt bilmiyorum, ısıtıcı bozulmadıysa havaların soğumasından dolayı gücü yetmiyor olabilir. İmkanınız varsa bence riske atmayın 300w'lık bir ısıtıcı alın, odadaki ısı değişimlerinden suyun ısısının değişimini asgariye indirir. Forumda ki hastalıkların birçoğu ani ısı değişimine ve bunun yarattığı strese bağlanmaktadır. Sağlıklı balıklar büyütmeniz dileğiyle.
Isıtıcısız
Sayın Gürkan ÖZTÜRK. Vatoz için korkunuz olmasın demşisiniz, bu kesin kanaate nasıl varabiliyorsunuz. Ben yaptım oldu mantığı bu forumda karşı olunan konulardan. Arkadaşın akvaryumunun bulunduğu odanın sıcaklığı sabitmidir, ani ısı değişimi oluyormu bilinmeyen etkenler. Isıtıcının görevi ısıyı düşük sıcaklıklara karşı sabitlemektir. Konuyu başlatan arkadaşın imzasında japon balığı akvaryumu 50 litre yazıyor, ayrıca ev içi sıcaklığın 16-22 derece arasında olduğunu tahmin etmektedir. Kapasite küçüldükçe ısı farklılığı akvaryuma çabuk yansır bu da akvaryumun sıcaklığının ani değişimler yaşamasına neden olur. Sıcaklıktaki bu dalgalanmada bahsi geçen balık vatoz'un uyum sağlayamamasına neden olur. Verdiğiniz link Cüce, Boynuzlu vatoz'un linki ordada sıcaklık dedecesi 22-27 derece yani bu sıcaklık derecelerinden enaz 22 ençok 27 dereceye ısı sabitlenmelidir kast edilmiştir. Saygılarımla.
Isıtıcısız
Isıtıcısız akvaryuma vatoz koyarsanız, sıcaklık farkını tolere edemediklerinden beyaz benek olur. Bu da soğuk suya dayanabilen balıklarınızın bile yaşama şansını düşürecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.