Vatozumu Nasıl Besleyebilirim ?


fredkerryÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2014
İl: Bartin
Mesaj: 4
fredkerryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2014 23:54
Öncelikle merhaba,

Acanthicus Hystrix türü bir vatoza sahiptim. Ancak anlamadığım bir sebepten ötürü ölse de beslenme sorunundan olduğunu düşünüyorum. Ölen vatozum 3 cm boyundaydı. Yeni aldığım vatoz ise 5 cm boyutunda ve haliyle eğer ilki besin sorunu yüzünden öldüyse, bu da o sebeple 1-2 hafta içerisinde yaşamını yitirebilir. Dip yemi kullanıyorum fakat yediğini hiç denk gelmedim. Çoğunlukla kaya üzerinde ve cam da besleniyor.

Bir dipnot; bu vatozu almadan 2 hafta boyunca akvaryuma yosun sardırdım. Mübarek hayvan bir gecede pırıl pırıl etti ama ben onu nasıl besleyeceğim konusunda kararsızım. Geceleri salatalık gömsem zemine ? Kaç gün koymalıyım ? Alternatif çözümleriniz neler ? Bu arada akvaryum içeriği lepisteslerden oluşmakta.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2014 00:42
Dediginiz gibi alkvaryumda yosunlasma varsa , yetersiz beslenmeden ölmesi imkansiz. Su degerleri ile alakali sorun olabilir yada parazit musallat olmustur. Salataligi dibe gömmek yerine bir mandal yardimi ile bir tasa tutturabilirsiniz. Tabi mandal plastik olsun. Az haslanmis ispanak ve sera nin bitkisel dip yemleri ideal.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir