Xenotilapia Flavipinnis (Kum Kelebeği)


emoricatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1034
emoricatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2008 17:35
Bilimsel İsmi: Xenotilapia Flavipinnis
Keşfini Yapan: Poll, 1985
Türü: Tanganyika Cichlid
Yurtdışında Adlandırılışı: İngilizce de "Sarı Kum Çikliti"
Boy: Erkekler 9 cm. , Dişiler 9 cm.
Orijini: Göller Afrikası; Tanganyika Gölü, ayrıca bir çok gölde de bu türe rastlamak mümkündür.
Sıcaklık: 22 °C ile 27 °C arası.
pH: 9.0 ile 9.5 arası.
Genel Sertlik: 6 °d GH ile 15 °d GH arası.
Seviye: Dip, zemin.
Tanım: Bir Kum Kelebeği'nin vücudu uzatılmış gibi görünür. Yakalandığı bölgeye göre bir çok renk formunda görülebilir. Erkek ve dişi aynı renk paletinden renklere sahiptirler. Göğüse doğru gri-metalik renker görülür(metalik maviden metalik mora doğru). Yüzgeçleri sarı veya turuncudur. Kalan kısımlarda şeritler halinde beyazlıklar görülür.
Davranış: Erkekler anlayışlı değillerdir. Sadece eşlerine istisna gösterebilirler. Çifler arasındaki anlaşma, uyum oldukça iyidir. Üreme döneminde sürü halinde ve barışçıl yaklaşımlar sergilerler. Erkekler bölgelerini diğer akvaryum sakinlerine açarlar(üreme dönemi boyunca). Agresiflik, sadece peş peşe kovalamalarla limitlidir. Yaralama vb. olaylar yaşanmamaktadır(üreme döneminde). Kum Kelebekleri, kendi türlerinden gelen balıklarla barışçıl bir uyum sağlar.
Üreme: Kuluçkaya yatarak üremeyi gerçekleştirirler. Çiftler yumurtlamak için bir alan belirler. Genellikle bu bölge 3 metre çapındadır(Biotop doğalarında). Yumurta sayısı yaklaşık 40'tır(dişinin ilk hamileliğinde). Yumurtalar erkek Kum Meleği'nin ağzında gelişir(yaklaşık 1 hafta). Yavruları beslemek zor değildir. Yavruların yiyebileceği yemler Artemia, Mikromin gibi yemlerdir. Fakat yavruların gelişimi, büyümesi oldukça yavaştır.
Zorluk: *****
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: http://www.aquabase.org/fish/view.php3?id=97
Çeviren: Emre Özdil
Fotoğraflar: Çeşitli sitelerden derleme.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir