Xenotilapia red princess yavru K. Gold bızdıklar L144 video sy.6'da


FIRATSSSÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 803
FIRATSSSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 21:49

Akvaryum Kapasitesi (litre): Akvaryum 130*60*60=468 lt + Sump 90*45*45=182 lt +Sumptan bağımsız yavru ve/veya karantina tankı 30*45*45=60 lt toplam: 710 litre.

 

Canlılar: 4 erkek 14 dişi Xenotilapia nigrolabiata red princess, 6 adet Cyprichromis microlepidotus kiriza black.

 

Bitkiler: Cryptocoryne crispatula, Cryptocoryne Aponogetifolia ve Vallisneria americana gigantae.

 
Akvaryum Malzemeler:
Aqua Bee Up 3000  Kafa motoru, Hydor koralia 1 dalga motoru, JAGER 300 Watt ısıtıcı, 40 kg elenmiş ince argonit kum, 14 kg ithal Afrika kayası ve Antalya olimpostan topladığım 15 kg kadar benekli yuvarlak hatlı kaya.
 
Sump Malzemeleri:
Elyaf, Biyolojik sünger, 2 litre Sera Siporax, 1 litre Sera Biopur, 5 litre Eheım substrat pro, 250 ml seachem purigen ve yaklaşık 5 kg mercan.

Aydınlatma: 1x Sylvanıa Aquastar (T5), 1x Sylvanıa Coralstar (T5) ve  2x Sylvanıa Groluks (T5) 54 Watt. (Çok fazla ışığı sevmediklerinden dolayı şuan için sadece 1 adet Groluks yanıyor.)
 
Akvaryum Bakımı:
Haftada 1 elyaf değişimi, 2 haftada bir %20 su değişimi.

Kullanılan Yemler: Dainichi Cichlid Color Fx Baby Sinking ve color supreme,
Tropical Sipiriluna Super Forte Flakes, Osi Sipirulina flakes, New Life Spectrum Optimum Fresh H2O Flakes ve NLS Thera A, Tetra Vegatable ve Discus, JBL Gala, Cyclop-Eeze ve haftada bir artemia.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Seachem Prime, Apı Melafix ve Vita chem Fresh Formula.

Su değerleri: PH: 9,0

Bu nadide türe olan hayranlığım internetten tanganyika gölü canlılarının videolarına bakarken dikkatimi çekmesiyle başladı. Özellikle bu türün erkeklerinin dişilere kur yaparken üst yüzgeçlerindeki renk armonisi, farklı ağız yapılarının oluşu (dudaklarında sanki mor renkte ruj var), gözlerinin iriliği, yüzme şekillerindeki masumiyet ve narin bir yapıya sahip olmaları beni bu tür hakkında arayışa sürükledi. Sonrasında bu türü daha önce ülkemizde beslemeye çalışan kişilerle görüşmeye başladım. Görüşmelerim sırasında malesefki çokta olumlu izlenimler edinemedim. Bu balığı daha önce ülkemize getiren ve beslemek isteyen arkadaşlar balığı ya taşıma esnasında kaybettiklerini ya da tanka koyduktan sonra herşey güzel giderken anlamsız bir şekilde birden bire hızlı nefes alıp, sonrasında öldüklerini söylediler.Bu tecrübeleri yaşayan arkadaşlarımın düşünceleri beni olumsuz yönde etkilesede, bu balıkları almam konusundaki kararlılığım onları bana ulaşmalarını kaçınılmaz kıldı ve ennihayetinde bu güzel ve nadir türü, aşağıda anlatabildiğim kadarıyla uzun bir arayış ve yolculuktan sonra kayıpsız olarak tankıma eklemeyi başarabildim.     

Buradan bu nadir türü bana kazandıran Sn. Ali AKGÜN, Sn. Arslan KÜLÜNK ve Sn. Salih KARAKUŞ’a sonsuz sevgi ve saygılarımı sunar, kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi iletmek isterim. Hayalimdeki kum kelebeği diyebileceğim Xenotilapia nigrolabiata red princesslerim ilk ikisini ve  6 adet Cyprichromis microlepidotus kiriza black’i  Sn. Ali AKGÜN’den, 10 adedini Sn. Arslan KÜLÜNK’ten ve 6 adedini de Sn. Salih KARAKUŞTAN temin etmiş bulunmaktayım. İlk olarak edindiğim 2 adet Xenoları Kriza Gold tankımda besliyordum. Kriza goldlarımın çoğalması beni evde Xenoların karakteristik özelliklerini daha net ortaya koyabilecekleri, kendilerini rahat hissedecekleri ve doğal hareketlerini görebileceğim bir tank kurmaya itti ve nihayetinde tankımı birkaç aksilik yaşanmasına rağmen başarıyla kurabildim. Tankın kurulum aşaması tamamlanıp, sudaki biyolojik döngü sağlandıktan sonra suyun hazır olmasıyla birlikte daha önce edindiğim 6 adet Cyprichromis microlepidotus kiriza black ile 2 adet Xenotilapia nigrolabiata red princesslerimi, daha sonra da İzmir’e Sn. Arslan KÜLÜNK’e misafir olup, kendisinden aldığım 10 adet xenoyu tanka ekledim. Kendisi bu balığı uzun yıllardır beslemiş biri olarak tankında damızlıkları ve onların iki ayrı boy olan yavruları mevcut idi. (Damızlıkları 5 dişi 1 erkekten oluşmakla birlikte kendisinin bire bir söylediği “Bu türü çok sayıda almama rağmen sadece 6 adedini adapte edip, yaşatabildim ve öldürdüğüm balıklarların parasıyla bir araba satın alabilirdim.’’) Benim tercihim ülkemiz sularında doğan ve tankta en çok beğendiğim orta boy artık damızlık altı diyebileceğimiz boya ulaşmış ve sayısı 10 adet olan Princesslar oldu. Son olarakta Sn. Salih KARAKUŞ’tan 5 dişi 1 erkek olmak üzere 6 adet princess temin edip amaçladığım gibi 18 adetlik güzel bir koloni kurdum. Bu sayı ve formdaki balıkları tek kişiden temin etmememdeki başlıca sebepler bu balığı uzun zamandır arıyor olmam, çok kolay bulamamam ve en önemlisi de farklı kanları bir araya getirip kardeşlerin birbirleriyle çiftleşmesini bir nebzede olsa minimuma indirgemektir. Birazda kumun pensesleri hakkında bilgim dahilinde birşeyler açıklamaya çalışayım.

Xenotilapia nigrolabiata red princess Tanganyika gölü zambiya sahil şeridi boyunca uzanan kıyılarda, 45-60 metre derinliklerin  çamurlu kumluk alanlarında yaşar. Doğada genellikle çamurlu kumda bulunan micro organizmalarla beslenmektedirler.

İnternet ortamında bu tür hakkındaki araştırmalarımda gözlemlediğim, çok az ve sınırlı sayıda bilgi olması sebebiyle, balığın davranışlarını ve karakteristik özelliklerini başlarına birşey gelmediği sürece siz sevgili dostlara belirli aralıklarla aktarmaya çalışacağım.

Kendimde beslememe rağmen şuanda tanıtımlarda çok fazla Tropheus türü mevcutken Tanganyika gölünün Tropheusun dışında da çok fazla güzel ve özel türe ev sahipliği yaptığını buradan birkez daha hatırlatmak isterim. Bende bunlardan biri olan kum kelebeklerinin bir üyesini siz sevgili dostlarımın beğenisine sunmak ve heyecanımı paylaşmak istedim. Benim olumlu veya olumsuz yorumlara saygım sonsuzdur. Ben gönlümden geçen balıkların bir kaçına çok şükür sahip olabildim. Allah İnşallah hangi tür olursa olsun herkesin gönlündeki balığı beslemeyi nasip etsin dedikten sonra birazda resim ve videolarda  balıklar sahne alsınlar.

Herkese sevgiler, Saygılar...           

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=zIebxufG_ZQ[/VID]
 
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=PllEczXbvew&feature=related[/VID]
 
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=-13vziUcS2U&feature=related[/VID]
 
FIRATSSS2011-10-03 22:06:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 22:16
Fırat bey tebrik ederim mükemmel bir tank. Ayrıca 26. fotoğrafa bayıldım. Balık ne kadar çikin olduğunu göstermiş  Maşşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerhannÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/11/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 2200
SerhannÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 22:16
Fırat abi maşallah harika balıklar.  Çok güzeller çok hoşuma gittiler daha önce az buz resimler görmüştük. Ama tankları harikaymış.

Tank sade ve harika Fırat abi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 22:30
Merhaba fırat ne diyeceğimi ne söyleyeceğimi nasıl başlayacağımı inan bilemiyorum kardeş. 
Kafam o kadar karışıktı ki tam aklıma birşey geliyor birşeyler karalayım diyorum ama o anda da fotoğraflara tekrar bakayım derken unutup gidiyorum nutkum tutuluyor. Öncelikle 41 kere Maşallah ve allah nazarlardan saklasın kardeşim. 

Türkiyede çok nadir türler besleyen ve olmazsa olmaz dediğini duyup kafasını koyduğunu yapan kişiliğe sahip olduğunu, yıkılmadan yılmadan bu yolda inatla mücadeleler verdiğini bildiğimden dolayı gerçekten canı gönülden tebrik ederim kardeşim. 

Bu uzun ve zorlu mücadelerin hemen hemen hepsinden haberim olsada bu özel ve nadir türlerini görmek bir türlü yakından nasip olmamıştı. Maşallah bol bol fotoğraflarla donatarak bu merakımı bir nebze olsun azalttın. Böyle güzel türlerin ülkemizde bulunması ve değerli hobicilerin elinde olup ilerleyen zamanlarda da bir çok hobici arkadaşa ulaşması çok sevindirici bir haber. Bu yüzden sizleri tebrik ediyorum.

Tüm samimiyetimle çok şık olan akvaryumun, dekorasyonun, yeni balıkların gerçekten harika görünüyor tek tek görünütülerle sunmanda bir o kadar güzel ve anlaşılır olmuş. 


Allah utandırmasın kardeşim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak ERDOĞANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 875
Burak ERDOĞANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 22:34
Gerçekten Harika bir tank olmuş.Sizi tebrik ediyorum.Maşallah

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanganyika_fishÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1279
tanganyika_fishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 23:02
Fırat öncelikle şunu belirtmek isterim ki kum kelebekleri besleyen kişiler genelde ayrıntıya dikkat eden kişilerin zevk alarak beslediği balıktır, hele hele kelebekler arasındaki en nadir türlerden biri olan red princess ise tarifi zor bir türdür..
 
Gerçekten tankınıda balıklarınıda çok beyendim...Güle güle besle , bu güzel tabloda benimde bir emeğim/katkım varsa ne mutlu bana....

Beğenenler: [T]234744,Trophouse16[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

afatihÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/10/2009
İl: Isparta
Mesaj: 1114
afatihÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 23:06
SÜPER Eline emeğine sağlık Muhteşem bir akvaryum ve balıklar. Tebrik ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 23:09
Işıklandırma sanki akvaryumun köşelerinden lazerle oluyormuş gibi bir görüntü oluşmuş 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sorceresÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,108164[/C] [C]2,2,108164[/C] [B]13373,3[/B]
Kayıt: 05/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 4091
sorceresÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 23:26
Fırat bey maşşallah diyeyim balıklarınız inanılmaz güzel ve herkesin beslemediği yaygın olmayan bir tür. Fotoğraflarınızda çok kaliteli olmuş. 3 adet biraz daha üzerine çalışılmış(sağ profil,sol profil,kompozisyon) fotoğraf ile yarışmaya katılırsanız dereceye girersiniz diye düşünüyorum. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrdygÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 125
emrdygÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 23:32
Fırat akvaryumun dekoru ve balıkların harika görünüyorlar tebrikler,sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpino24Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 2084
alpino24Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 23:45
Balıklarda akvaryumda harika görünüyor cidden kurlaşırken üst yüzgeci güzel bir hal alıyor mor rujlarıda bir o kadar güzel inşallah sorunsuz bir şekilde devam edersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 00:01
Kriza Gold tanıtımının arasında bir video ile geçiştirilemeyecek kadar güzeldi balıklarınız. Çekilen fotoğraflar da tam anlamıyla göz banyosu oldu. Böyle güzel bir türü yakından izlememize vesile olduğunuz için teşekkür ederim.
Sağlıklı hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sentosÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 184
sentosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 00:18

M A Ş A A L L A H


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celikgÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 309
celikgÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 00:38
Fırat Bey
Kum kelebekleri hakkında ufak bilgimin sitedeki fotoğraflarla sınırlı olması sebebiyle balıklar hakkında detaylı yorum yazamayacağım. Fakat bu fotoğraflardan sonra güzel tankınız ve red princesslerin gözlerime çektirdiği ziyafet sonrasında kesinlikle bir kaç olmadı daha çok şey öğrenmem gerekecek. Bendeki bu dürtüyü harekete geçirdiğiniz için teşekkür ederim. Balıklarla kayıpsız, sağlıklı ve giderek daha da çoğalan bir birliktelik diliyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir