yakup3428. dikkat


Ömer YeşilırmakÇevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 361
Ömer YeşilırmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 08:28
Baştan dişi erkek oranına bakıp almanız daha doğru olacaktır. 4-5 ay bekleyip arkadaşı karalamak doğru değil düşüncesindeyim. Daha öncede halledebilirdiniz meselenizi. Yakup beye fazla erkeklerden 2-3 tanesini iade edip ücretini alabilirdiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet GÖDELÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 373
Mehmet GÖDELÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 08:42
Murat bey anlattıklarınızda yanlış bir şey yok fakat 5 senedir forum üyesi olup cinsiyet ayıramamak nasıl bir durum ben onu anlamıyorum evet gittiğimiz kuruluşta içeriye kimse alınmıyor siz zaten bunu biliyorsunuz bizim kusurumuz olan konu bu değil ki balıkları eve gidince kontrol yapıp neden dönmediniz.aradan 4 ay geçiyor olay patlak veriyor Yakup un demesi erkek balıkları alırım diyor siz yok hepsini veririm diyorsunuz.Farzedelim Yakup ta cinsiyetlerine yanlış baktı insanlık hali erkek varsa fazla sütüne vicdanına bırakıyorum erkeklerin parasını yollayayım demedi mi.Lakin siz balıkların hepsini geri vermek istiyorsunuz.Kimsenin dürüstlüğüne lafımız yok geldiniz görüştük tanıştık karınca kararınca trop tecrübemizi ilettik sizi de çok sevdik fakat olaya yaklaşımınız beni çok üzdü.Bu kadar zaman sonra bu şekilde tavır sergilemeniz bence yanlış.

[QUOTE=Burki]Size katılmıyorum 3 değil 4 erkek olsun isterse 5 olsun yada hiç erkek olmasın satarken bilmiyorsa cinsiyetlerini satmayacak kardeşim ! yada söyleyecek durum böyle böyle ben anlamıyorum cinsiyetten siz bakın. ..Sonuçta parayı geçin emek var. ..Ben öğrenciyim çalışan biri değil 250 tl yakın para ile trop. Alsam ve erkek oranı çok olsa güzel mi olur ? para bize sayısaldan çıkmıyor !! böyle yaparak elimize ne gececek abimi tebrik ediyorum böyle insanları şikayet ediyor. ... [/QUOTE] Burak bey yazınızdaki kardeşim ibaresi bir hitapsa hitap ettiğiniz kişiler sizden yaşça çok büyük insanlar.Yok eğer efelik yapıyorum giderim her türlü ifadesi ise yanlış forum seçmişsiniz biz burda tartışmalarımızı gerekli seviyelerde yaparız.Fakat cinsiyet için bilmiyorsa satmayacak derseniz bende bilmiyorsa almayacak derim.Olayda kasıt yok bilinçli yapılan bir şey yok siz ön yargılarınızla bu olaya müdahil oluyorsunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdem SekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 819
Erdem SekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 09:19
[QUOTE=terranova] Şikayetin Nedeni:3 erkek 9 dişi kasanga diyerek 5 erkek 7 dişi sattı

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap:yakup3428

Olayın Detayları: arkadaştan 12 aralıkta 3 erkek  9 dişi redrainbow kasanga aldım.ben troptan anlamadığım için kendisinin dediklerine inanarak balıkları kontrol etmeden aldım.2 ay sonra evimi taşımak zorunda kaldığımda ilan açtım balıklara.ümraniyeden balıkları akşam saat 10 da almaya gelenler 3 defa baktılar ve balıkları 5 erkek 7 dişi olduklarını söylediler ve balıkları almaktan vazgeçerek banada bayağı bir sitemde bulundular.yakup beyi aradığımda durumu anlattım bana alırken baksaydın ben ne yapayım dedi.balıkları geri alamayacağını  söyledi benden aldığı parayla ilangi aldığını ve satışa koyduğunu belirtti.bende o zaman bana ilangileri ver onların yerine dedim.bu defa bana ilangilerin hasta olduğunu ve bana yaramayacağını söyledi.halbuki aynı ilangilere daha sonra forumda tanıtım açmış.ben balıklara verdiğim para için değil satarken oranın net olduğunu söyleyerek balıkları satmasının yanlış olduğuna inanaraktan bu şikayet konusunu açtım. [/QUOTE] Murat bey Troptan anlamıyorum diyorsunuz balığın bakımıyla alakalı olsa dediğinizi anlarım ama balığın cinsiyetinden bahsediyorsunuz en az 5 senedir bu hobiden olduğunuzu üyelik başlangıcından anlıyorum ve eviniz de en az üç akvaryum var ve bunlardan biri daha Tropheus (ikola) ve benim öğrendiğim bu işi çocukluktan beri yapıyormuşsunuz biraz insanlar üzerine suç atarken dikkat geri bildirime 7 erkek 5 dişi diyorsunuz konuyu açarken 5 erkek 7 dişi diyorsunuz siz kendi söylediğinizle çelişiyorsunuz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terranovaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 459
terranovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 10:42
Kardeşim 4-5 ay beklemedim 2 ay sonra aradım ben arkadaşı balıklar böyle diye.

Erdem bey evet 5 yıldır üyeyüm doğru.ama trop beslemeye başlayalı 4 ay oldu.redlerden 1 ay önce ikola aldım onlarada ben bakmadım arkadaşım aldı.ben 5 yıldır malawi besliyorum onlarında hiç bir zaman kontrol edip anüs vent yapmadım merakta etmedim.ayrıca balıkları aldıktan 2 ay sonra durum ortaya çıktı.geri bildirlmde haklısınız 5 dişi 7 erkek yanışlıkla yazmışım tekrar düzeltemedimde .doğrusu 5 erkek 7 dişidir burada yazdığım gibi.artık bu konununda uzamasını istemiyorum burada belliki arkadaş kollanıyor ben durumu anlattığım için suçlu oldum.heralde böyle yapanlar prim yapıyor bunu anladım.bende artık balık alırken on defa düşünmem gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 11:03
[QUOTE=terranova]Kardeşim 4-5 ay beklemedim 2 ay sonra aradım ben arkadaşı balıklar böyle diye.

Erdem bey evet 5 yıldır üyeyüm doğru.ama trop beslemeye başlayalı 4 ay oldu.redlerden 1 ay önce ikola aldım onlarada ben bakmadım arkadaşım aldı.ben 5 yıldır malawi besliyorum onlarında hiç bir zaman kontrol edip anüs vent yapmadım merakta etmedim.ayrıca balıkları aldıktan 2 ay sonra durum ortaya çıktı.geri bildirlmde haklısınız 5 dişi 7 erkek yanışlıkla yazmışım tekrar düzeltemedimde .doğrusu 5 erkek 7 dişidir burada yazdığım gibi.artık bu konununda uzamasını istemiyorum burada belliki arkadaş kollanıyor ben durumu anlattığım için suçlu oldum.heralde böyle yapanlar prim yapıyor bunu anladım.bende artık balık alırken on defa düşünmem gerekiyor.[/QUOTE]
Merhaba, 
Burada bahsettiğiniz gibi bir kollanma/pirim yapma yok maalesef. Siz balıkları almışsınız aradan 2-3 ay geçmiş ondan sonra şikayet ediyorsunuz. Hata maalesef sizde. Aradan geçen zamanda balıkları değiştirseniz bile kimse fark etmeyecektir ki bu kadar zaman sonra bende olsam geri almazdım. Siz canınız yandığı için her anlamda kendinizi haklı görüyorsunuz ama maalesef bu kadar zaman geçtikten sonra haklı çıkmanız biraz zor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

easter bunnyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 120
easter bunnyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 11:14
Vallahi okurken şaşırdım. Olay olmuştur-olmamıştıra girmiyorum. Genel yaklaşım bir tuhaf.... Demek ki ben de bu balıklardan anlamayan biri olarak, bilmeden bana söylenenden farklı balıklar alsam, bu olay 2 ay sonra ortaya çıksa, bana balıkları veren kişi hiç sorgulanmayacak ama bana "belki balıkları değiştirdin?" vs gibi imalarda bulunulacak. Neden 2 ay bekledin denecek. Ben olayın cahili olduğumdan öylece oturup kalıcam yani... Bilmemek suçum olacak.
 
Cidden şaşırtıcı. Demek ki çok iyi bilmeden ve çok iyi kontrol etmeden balık almamak gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 11:29
[QUOTE=easter bunny]Vallahi okurken şaşırdım. Olay olmuştur-olmamıştıra girmiyorum. Genel yaklaşım bir tuhaf.... Demek ki ben de bu balıklardan anlamayan biri olarak, bilmeden bana söylenenden farklı balıklar alsam, bu olay 2 ay sonra ortaya çıksa, bana balıkları veren kişi hiç sorgulanmayacak ama bana "belki balıkları değiştirdin?" vs gibi imalarda bulunulacak. Neden 2 ay bekledin denecek. Ben olayın cahili olduğumdan öylece oturup kalıcam yani... Bilmemek suçum olacak.
 
Cidden şaşırtıcı. Demek ki çok iyi bilmeden ve çok iyi kontrol etmeden balık almamak gerekiyor.
[/QUOTE]Bu açıdan baktığınızda haklısınız. Birde diğer açıdan bakın. 
Balıklarınızı sattınız. 2 erkek 10 dişi olarak anlaştınız ve verdiniz. aradan 2-3 ay geçiyor ve sattığınız kişi balıklar 5 erkek 7 dişi diyor size. Hep alıcı olarak düşünmemek gerek bu gibi durumlarda. Birde kendinizi satıcının yerine koyun bakalım ne sonuç çıkacak. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ömer YeşilırmakÇevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 361
Ömer YeşilırmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 11:32
2 ay sonra balıklar böyle diye aradığınızda arkadaş zaten size fazla erkekleri alıyım demiş. İkincisi bu kadar aradan sonra araya erkek katmadınızı nerden bilsin arkadaş.
Ömer Yeşilırmak2012-03-19 11:37:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terranovaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 459
terranovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 12:21
Cihan bey canım yandığı için zaten şikayet ettim keyfimden etmedim.aradan 2 ay geçmiş olsa bile ortada bilerek yada bilmeyerekte olsa.
Kaldıki ben öyle sonradan erkek ilave edecek biri değilim beni tanıyanlar bilir forumdan.
Bende olsam almazdım o kadar sonra geri diyorsunuz mantık aynıysa doğru almayabilirsiniz.ben burada alıcı olduğum ve haklı olduğumu biliyorum ve vicdan olarak gayet rahatım.ben öyle üç kuruş için yalan söyleyecek bir kişi değilim.heleki hobi olarak yaptığım bir işte neden yapayım.

Ulaş kardeşim aynen haklısın.ben dediğin gibi mağdur olucam ve mağdur eden kişinin hiç suçu yokmuş gibi davranılacak ben ise balıkları aldıktan 2 ay sonra olay ortaya çıktı diye hemde erkek eklemediğini nereden bilecez bende olsam geri almam denilerek suçlanıcam.gerçekten pes diyorum başka birşey demiyorum.2 gündür konu açık olmasına rağmen neden balıkları satan yakup kendisini savunmuyor onada hayret ediyorum.adamın ne kadar arkadaşı varsa onu savunuyorken forumda olmasına rağmen yazmıyor   anlamadım.

Ömer bey neden bana 2 ay sonra erkek katmadığınızı nereden bilecek diye sorarken satan kişiye balıkları gerçekten o şekildemi sattın sorusunu sormuyorsun.

Kimse kusura bakmasın buraya bu şikayet var başlığı açıldıysa bende şikayetimi yaparım.haklı olduğum konuda da hakkımı ararım aradan 1 yıl geçse bile .ha arkadaş bana dedi balıkları alırken 2 hafta sonra balıkları hasta edip bana geri vericem dersen almam diye onun dışında her tOrlü garantiyi veririm diye.
Burada olayı yaşayan benim ve aldığım kişidir onun dışında tarafsız yorum yazanlara saygım sonsuz ama beni suçlayıcı ve ima eden yazılarada karşıyım.

Ulaş kardeşim aynen haklısın.ben dediğin gibi mağdur olucam ve mağdur eden kişinin hiç suçu yokmuş gibi davranılacak ben ise balıkları aldıktan 2 ay sonra olay ortaya çıktı diye hemde erkek eklemediğini nereden bilecez bende olsam geri almam denilerek suçlanıcam.gerçekten pes diyorum başka birşey demiyorum.2 gündür konu açık olmasına rağmen neden balıkları satan yakup kendisini savunmuyor onada hayret ediyorum.adamın ne kadar arkadaşı varsa onu savunuyorken forumda olmasına rağmen yazmıyor   anlamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 12:56
Erkekleri geri istediğinde neden değiştirmediniz de koloniyi komple değiştirmek istediniz peki? Sorun erkeklerin fazla çıkması olsa idi erkekleri değiştireyim demiş Yakup bey kabul etmeyen sizsiniz. Hakkınızı tabii ki arayacaksınız fakat orta yol bulmaya çalışmamış ve başka türde balık istemişsiniz. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 12:56
Herzaman dediğimiz gibi. Tanımadığınız, balıklarını bilmediğiniz ve balığıda bilmiyorsanız bu sitede alışveriş yapmayacaksınız. İşin garibi İstanbulda o kadar tropçu varken neden ANKARA... Ayrıca Pendik'te oturuyorsunuz. Gebze otogarına bıraksalardı siz ordan alsaydınız daha zahmetsiz olurdu. Bakın ben ADANA'dayım. Yıllarca İstanbulda kaldım. Bütün değerli hobicileri tanırım. Adanada iken kimseden balık almadım. İstesem buraya dünya kadar balık gönderecek dostlarım var. Aradım araştırdım ADANA'dan buldum. Haklısınız veya haksızsınız demiyorum. Bulunduğunuz ilden, tanıdığınız veya referans alabileceğiniz kişilerden alışveriş yapın ki forum forum olarak kalsın. Bu forumda kimse kimseyi kayırmaz bilginiz olsun.
 
Paylaşalım, bilgilenelim, bilinçlenelim.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdem SekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 819
Erdem SekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 12:57
[QUOTE=terranova]Cihan bey canım yandığı için zaten şikayet ettim keyfimden etmedim.aradan 2 ay geçmiş olsa bile ortada bilerek yada bilmeyerekte olsa.
Kaldıki ben öyle sonradan erkek ilave edecek biri değilim beni tanıyanlar bilir forumdan.
Bende olsam almazdım o kadar sonra geri diyorsunuz mantık aynıysa doğru almayabilirsiniz.ben burada alıcı olduğum ve haklı olduğumu biliyorum ve vicdan olarak gayet rahatım.ben öyle üç kuruş için yalan söyleyecek bir kişi değilim.heleki hobi olarak yaptığım bir işte neden yapayım.

Ulaş kardeşim aynen haklısın.ben dediğin gibi mağdur olucam ve mağdur eden kişinin hiç suçu yokmuş gibi davranılacak ben ise balıkları aldıktan 2 ay sonra olay ortaya çıktı diye hemde erkek eklemediğini nereden bilecez bende olsam geri almam denilerek suçlanıcam.gerçekten pes diyorum başka birşey demiyorum.2 gündür konu açık olmasına rağmen neden balıkları satan yakup kendisini savunmuyor onada hayret ediyorum.adamın ne kadar arkadaşı varsa onu savunuyorken forumda olmasına rağmen yazmıyor   anlamadım.

Ömer bey neden bana 2 ay sonra erkek katmadığınızı nereden bilecek diye sorarken satan kişiye balıkları gerçekten o şekildemi sattın sorusunu sormuyorsun.

Kimse kusura bakmasın buraya bu şikayet var başlığı açıldıysa bende şikayetimi yaparım.haklı olduğum konuda da hakkımı ararım aradan 1 yıl geçse bile .ha arkadaş bana dedi balıkları alırken 2 hafta sonra balıkları hasta edip bana geri vericem dersen almam diye onun dışında her tOrlü garantiyi veririm diye.
Burada olayı yaşayan benim ve aldığım kişidir onun dışında tarafsız yorum yazanlara saygım sonsuz ama beni suçlayıcı ve ima eden yazılarada karşıyım.

Ulaş kardeşim aynen haklısın.ben dediğin gibi mağdur olucam ve mağdur eden kişinin hiç suçu yokmuş gibi davranılacak ben ise balıkları aldıktan 2 ay sonra olay ortaya çıktı diye hemde erkek eklemediğini nereden bilecez bende olsam geri almam denilerek suçlanıcam.gerçekten pes diyorum başka birşey demiyorum.2 gündür konu açık olmasına rağmen neden balıkları satan yakup kendisini savunmuyor onada hayret ediyorum.adamın ne kadar arkadaşı varsa onu savunuyorken forumda olmasına rağmen yazmıyor   anlamadım.[/QUOTE] Murat bey buraya bir konu açılmış, herkes yorum yaza bilir sizi yada karşınızdaki kişiyi haklı görebilirler ama sizi eleştiren insanların yorumlarına da saygı göstermelisiniz herkes sizinle yada Yakup beyle aynı fikirde olmak gibi mecburiyeti yok ama siz haksız olduğunuz tarafların yazılmasında hoşlanmıyorsunuz galiba. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yakup yılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 749
yakup yılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 13:02
Arkadaşlar sanırım artık bende bir şeyler yazayım bu konuyla alakalı.......ACABA MURAT BEYİN AMACI ÜZÜM YEMEK Mİİİ... YOKSA BAĞCIYI DÖVMEKMİ....ÖNCE ONU Bİ ANLAYALIM....
1-- murat bey balıkları aldıktan kaç ay  sonra bana erkek dişi çıktı demiş -- 3 ay sonra hanği form üyesi arkadaşım sattığı ve emin olduğu balıkları geri alır............
2-- acaba aldığı akşam kendi akvaryumuna atarken baksaydı veya baktırsaydı ben ne söylerdim ( doğrusu ğözüm gibi baktığım ve onlarca yavrularını aldığım balıklarımdan vazgeçermiydim.........)
3--bana telefon ettiginde ben ona ne söylemişim ( kardeş erkek balıkları satalım veya ben alayım hatta at çöpe ben parasını göndereyim dememişmiyim..acaba o bana ne demiş--- yok sen hepsini al demişmi dememiş mi..........)
4--benim şu anki kolonim pırlanta gibi ilanğilerime takas neden söylemiş zoru neymiş.............
5- murat bey zaten kendiside ne yaptığını bilmiyorki..formdaşlarım sağolsun dikkat etmişler...forumda yazan 5 erkek balık geri bildirimde nasıl olmuşte 7 ye çıkmış ( ayrıca savunma çok ilğinç--- yok efendim yanlış yazmışım.--- böyle bir mantık yok arkadaşlar..............)
6--ayrıca benim tanıtıma bu konuyu açtı hanği hakla açıyor aradığımda ya işim var felan filan cart curt...............)
7- dahada önemlisi ben aradığı akşam murat bey i kıracak şey söylemedim yine olumlu yaklaştım....aslında muhatab bile olmamam gerekiyordu ama insanlık yaptık olduk...derdim bu zamana kadar nerdeydin.
8-- ayrıca murat bey kendini nasıl savunuyor anlamıyorum.. degerli yöneticimizinde dediği ğibi nerden bileyim ben balıkları değiştirmediğini...............
9-en önemlisi BEN FOMDAKİ Bİ ARKADAŞTAN BALIK ALAYIM 4 AY BAKAYIM İZLEYEYİM HEVESİM ĞEÇTİKTEN SONRADA ÇAMUR ATARAK BALIKLARI GERİ  AL DİYEYİM...Arkadaşlar böyle bir mantık,anlayış, düzen,hatta ve hatta insanlık yok sanırım.......
10-kendimi savunma konusuna gelince böyle boş şeylere benim zamanım yok arkadaşlar bu adam.. sabah kalkıyor başka,akşam yatıyor başka... en azından ben öyle anladım.....
11- ayrıca bana ne yapmak istiyor derdinide anlamış değilim.arkaşlar yazmışlar kimilerine cevap bile yazamamış..
12-bana geri bildirim yapmış zerre kadar umrumda değil.ne yazarsa yazsın bir söz var  'ettekra-rü ahsen,velev kane yüz seksen 'diye bilen bilir....
13-sonuç olarak böyle bir insanla alış veriş yaptığım için kendimi hiç zaman affetmeyeceğim
14- dahada önemlisi ' KARDEŞİM SEN BALIKLARI DEĞİŞTİRMEDİĞİNİ NERDEN BİLEYİM BEN'
15--FORUMDA Bİ ANKET AÇILSIN SATTIĞINIZ BALIKLARI 4 AY SONRA GERİ ALIRMIYDINIZ DİYE ...BAKALIM KAÇ KİŞİ EVET DİYECEK DOĞRUSU ÇOK MERAK EDİYORUM...
15-BU OLAYLA İLĞİ VE ALAKALI TÜM FORMUNDAN 'HATALI OLMAMAMA RAGMEN ' ÖZÜR DİLERİM .HAKKINIZI HELAL EDİN............
yakupp34282012-03-19 13:18:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 13:30
Her iki tarafı da tanımıyorum. Dünden beri izlemekteyim.
Şahsen suçlu aramak yada suçluyu tespit etmek burada kimseye düşmez. Açıkçası ben şikayet konularında, konuyu açanın mesajından sonra diğer tarafı hemen suçlayarak, hiç cevabını görmediğimiz karşı tarafı rencide edici söylemler yazmayı, tabiri caizse vurun abalıya usulü eleştirileri anlamakta güçlük çekiyorum.
Ben suçlu arayamam ancak alıcıyı (yani Murat Bey'i) hatalı görürüm. Lütfen dikkat edin, suçlu değil, hatalı diyorum. Nedeni malum; bu kadar para vererek aldığınız balıkları, seçerken daha titiz davranabilir, alırken inceleme şansınız yoksa bile, evinizde tanka koyarken kontrol edebilirdiniz. Bu konuyu da balıkları aldığınız gün veya 1 gün sonrasında açsanız, Yakup Bey dahil, kimsenin bir itirazı olamazdı.
Ancak, ben kendi adıma konuşuyorum; bu kadar süre geçtikten sonra, ben de almazdım. 
Benim de başıma bunun tersi bir olay geldi. Geçen yıl 1 erkek 12 dişi diye sattığım red Rainbow kolonimin, baskın dediğim mükemmel erkeğinin tüpçük çıkarttığı haberi geldi.
Tabi ki mahçup oldum ama yapacak bir şeyim de yoktu. Bir erkek Kasanga aradık ama Melik Bey (kasva) benden önce buldu sağolsun.
Yakup Bey'in de, bu kadar süre geçmesine rağmen "erkekleri telafi edelim" yaklaşımının da, hangi duygular içerisinde söylendiğini o nedenle tahmin edebiliyorum.
Bence bu saatten sonra, bu durumla ilgili çözüm bulunması zor gibi.
İki taraf kendisi için gereken tecrübeyi edinmiştir. Biz de bu tecrübelerden faydalanmış olduk.
Herkese saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir