yakup3428. dikkat


The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 13:54
Bence alırken dikkatli olup işten anlayan biri ile almanızdı.Ama güvendiniz işten anlayanı almadınız alırken bakamadınız.Sonra 3 ay sonra bunlar 5'i erkek dediniz. Karşınızdaki erkekse eğer ben fazla erkekleri alayım demiş gene vermememişsiniz. Mağduriyetinizi gidermek için güzel de bir teklifte bulunmuş,Böyle bir durumda  ben de kendi adıma konuşuyorum; bu kadar süre geçtikten sonra ben de hiç almazdım,alamazdım. Geri alayım diyede teklifte bulunmazdım açıkcası...
Bulunduğunuz ilden, tanıdığınız veya referans alabileceğiniz kişilerden bakarak alışveriş her zaman doğru olandır...
Bende katalamba aldım balıklar geldiği yerde çatır çatır yavru veren, gayet sağlıklı türlerdi. Ama benim akvaryuma girince bir birlerini katlettiler bende şimdi karşı tarafa bilmeden bu balıklar için suçlayıcı cümleler kurup karalamam mı gerekir.Sonuçta bunlar canlı heran herşey olabilir.Saolsun gene orta yolu bir şekilde bulup mağduriyetimi gidermeye çalışmasından dolayı açtım teşekkür ettim.Ben onun yerinde olsam kardeşim balıklar aldığında gayet sağlıklı idi ben ne yapabilirim diyede kestirirdim....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terranovaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 459
terranovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 14:21
Cihan bey erkekleri geri alırım teklifi bile yapmadı ben dedim balıkları geri alman gerekiyor oda alamam parayla ilangi aldım durumum yok dedi.o zaman takas edelim dedim balıklar hasta sana yaramaz dedi.ama tanıtıma koydu aynı ilangileri.benim amacım erkek veya dişi olması değil siz beni yanlış anlıyorsunuz ben kendisinede dedim alırım balıkları bedava veririm amacım para pul değil ortada aldatmaca var ve ben buna karşıyım yoksa balık falan benim gözümde yok.
Ama eğer sistem böyleyse bende ilan açayım satayım balıkları 3 erkek 9 dişi diye birine o zaman doğrumu yapmış olucam sizce?

Muzaffer bey ben istanbul dayım balıkları satan arkadaşta pendikte oturuyor.ben ise esenlerdeyim sizin yanlışınız var.ben adanayada balık sattım tanırsınız forumdan elbey nicli arkadaşa beni sorabilirsin.bu zamana kadar kimseye yanlış yapmadım yapmamda.o beni tanımaz ben onu ama insanlar dürüst olmalı illa tanıdıkmı olması gerekiyor insanların alışveriş yapması için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 14:42
[QUOTE=terranova]
Muzaffer bey ben istanbul dayım balıkları satan arkadaşta pendikte oturuyor.ben ise esenlerdeyim sizin yanlışınız var.ben adanayada balık sattım tanırsınız forumdan elbey nicli arkadaşa beni sorabilirsin.bu zamana kadar kimseye yanlış yapmadım yapmamda.o beni tanımaz ben onu ama insanlar dürüst olmalı illa tanıdıkmı olması gerekiyor insanların alışveriş yapması için.[/QUOTE]
 
Pardon ben yanlış anlamışım..
 
Ben adana'ya geleli 3 ay oldu... istanbulda Eyüp'te doğdum büyüdüm. Tanımadığım kimseden balık almadım. Ne malawide nede resif akvaryumumda. Kimden ne alacaksam gider, tanışır, görür, beğenir ve alırım... Sizede tavsiye ederim.
 
Şahsen ben bir yakınımla veya dostumla bile böyle bir alışveriş yapsam aradan 3-4 ay geçince bana bunlar faklı dese o yakınımla veya dostumla ilişkilerimi gözden geçiririm....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terranovaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 459
terranovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 14:45
Omer bey öyle bir tekifte bulunmadı evet doğru söylüyorsunuz sonradan erkek eklemiş olabilirim neden olmasın öyle yapanlar var demekki.
Ancak neden hep tek taraflı düşündüğünüzü merak ediyorum hep bana vuruyorsunuz karşı taraf hep doğru yapmış ben burada her türlü yalan söylüyormuşum gibi gösterilen şahsım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ömer YeşilırmakÇevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 361
Ömer YeşilırmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 14:56
Abi arkadaş teklif ettim diyor siz etmedi diyorsunuz. Artık bişey yazmıyorum. Ümit abininde dediği gibi bu saatten sonra çözüm bulunması zor. Bundan sonra daha dikkatli olunması kanaatindeyim.
Ömer Yeşilırmak2012-03-19 14:57:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terranovaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 459
terranovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 15:12
Koray bey oran ortaya çıkınca 2 defa uzun uzun telefonda konuştuk kesinlikle bana fazla erkekleri getir demedi.hatta o arada ben dişilerin 2 tanesinden yavru bile almıştım.yani benim koloniyi geri vermek için böyle bir yola başvurmam söz konusu değil.ben oranı 2 ay sonra öğrendim öyle 3 ay 5 ay sonra değil.burada balıkları ben hasta falan oldu değiştir demedim bana yalan söylediği için geri almasını istedim.yoksa ben o ana kadar zaten balıklardan memnundum .

Omer kardeş .arkadaş balıklardan emi olduğunu söylüyor bende balıklara 3 erkek 9 dişi olarak ilan açayım satayım çözümü bu .bakalım o zaman nasıl olacak.madem o doğru söylüyor .

Ümit bey haklısınız hatalı benim.doğru ben arkadaşa inanmak yerine birini alıp balıklara baktırsaydım bu durum olmazdı.demekki bundan sonra kardeşinden bile balık alsan baktıracaksın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 16:06
Umarım doğru anlaşılmışımdır.
Bilirsiniz, bazı marketlerde alışveriş yaparken parayı uzattığımızda, kasiyer para sahte mi değil mi diye kontrol eder. Bazılarımız bu durumdan "Bende kalpazana benzer tip mi var?" gibisinden, karşı tarafın bize güvenmediğini düşünür ve hayıflanırız.
Belki siz de, Yakup Bey'in balıklarını kendisinin yanında kontrol etme şansınız da olsa, bunu düşünerek yapmazdınız. Ancak evde tankınıza alırken yapmalıydınız diye düşünüyorum.
Özellikle cinsiyet konusu bazen "üstad" diye tabir edilen arkadaşlar arasında bile çözüme kavuşturulamayabiliyor.
Onun için, inanıp inanmamak durumundan ziyade; tedbirli olmaktır. Çünkü her insan yanılabiliyor, keza ben de daha önce belirttiğim gibi yanıldım.
Belki de balıklar erkek değil, ancak gelen arkadaşlar erkek olduklarına kanaat getirdiler. Bir çok ihtimal olabilir.
Açıkçası, özellikle böyle hassas bir platformda yazarken, her olasılığı da düşünmek gerekiyor. Siz zaten belli bir üslupla, bu durumu dile getirmişsiniz. 
Ancak 3. şahıslar olan bizlerin de konuya müdahil olurken, seçeceğimiz kelimeleri çok daha dikkatli belirlememiz gerekli diye düşünüyorum.
Sizi tenzih ederek söylemeliyim ki (Bu lafı bu konuyu kastederek söylemiyorum); şikayet eden, her zaman haklı olan değildir.
Sizin konunuza gelirsek; bence bu konu için bir çözüm yolu yoktur. Ben olsam, mağduriyetinizi giderme fikrim olsaydı dahi, böyle bir konu açıldıktan sonra, bu fikrimden de vazgeçerdim. Ama Yakup Bey'in tasarrufu ne olur bilemem.
Tabi ortada yaşananlar hepimiz için bir ders oluyor. En azından bundan sonra bu konuyu okuyan arkadaşlar, balıklarını alırken daha dikkatli olacaklardır. Eğer konuyu açma amacınız buysa, bence konu amacına ulaşmıştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terranovaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 459
terranovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 16:13
Yakup kardeşim amacım üzüm yemek tabikide ama bağcı üzüm diye bana başka bir şey satarsa o bağcıyı elbette döverim.
1.ben balıkları sende 12 aralıkta aldım 15 şubattada aradım.yani 2 ay sonra.eğer dürüst ve sattığı malın arkasında duran varsa alır.
2.kardeş balıkları senden gece 10 aldım o saatten sonrada kimseye baktıramazdım.insanın içinde yalan dolan varsa sabahta arasaydım seni bana derdin eminim alırken baksaydın diye vede telefonda aynen söyledin.
3.sen bana erkekleri alırım demedin.balıkları satmana yardımcı olabilirim ancak dedin.
4.ben sana bana dediğin oranda çıkmadılar hepsini geri alman gerekiyor dedim.sende bana abi balıkların parasıyla ben ilangi aldım şu anda kuruş param yok dedin.bende o zaman ilangileri ver ba
na dedim.sende onlar hasta sana yaramaz diyerek tekrar yalan söyledin.
5.ben geri bidirimde oranı yanlış yazmışım olamazmı?
6. Sen beni aradın tanıtımına yazı yazınca fakat iş saatinde konuşmak yasak iş yerimde sana akşam ara dedim doğru.öyle cart curtta ancak sana yakışır.
7. Zaten kardeşim banane 2 ay geçmiş alırken baksaydın dedin.insanlık buysa yaptığın teşekkür ederim .
8.tabi nereden bileceksin öyle yapmadığımı öyle şeyler yapanlar varki yakınen tanıyor olmalısın.
9.hala 4 ay diyerek insanları kandırmaya çalışma ün defa söyledim 2 ay sonra aradım seni.geri bildirimimde 12 aralık diye yazmışım sana.
10.ben geçen ay ne dediysem o kardeşim.sabah akşam değişen ben değilim.
11.benim yapmak istediği0 senin gibilere insanların dikkat etmesi.
12.geri bildirimi sana yapmadım zaten senden alışveriş yapacaklar görsün diye yazdım.
13.affetmeni beklemiyorum zaten.akşam yastığa kafanı koyunca rahat uyuyorsan sorun yok demektir.o kadar yalan dolana rağmen tabiki.
14.ben senin gibi 3 kuruşa tamah edecek ve balıkları değiktirecek kadar alçalmadım.
15.sattığı maldan emin olan ve haram lokma yemek istemeyen herkes malının arkasında durur.geri almasa bile en azından kardeşim tamam yanlışım olabilir diyerek özür dileyebilir.
16.BAK HALEN DAHA HATALI DEĞiLiM DiYORSUN.
BEN SANA HAKKIMI HELAL ETMiYORUM BUNU BiL YETER.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BARBARÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2007
İl: Çorum
Mesaj: 566
BARBARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 16:30
Murat Bey,bu kişinin yaptığının çok yanlış,hatta aldatmaca ve dolandırıcılık dahi olduğunu söyleyebiliriz.Ancak,sanki tüm suç da onda değil gibi geliyor bana.Bir hobici olarak ''İnsan hiç mi besleyeceği canlıyı almadan önce en azından dişisini erkeğini ayırt edecek kadar bilgi sahibi olmak için çalışmaz,araştırmaz?'' gibi bir soru belirdi benim kafamda. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terranovaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 459
terranovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 17:01
Ümit kardeşim benim ne yapmak istediğimi en iyi sen anladın.
Dikkat ettiysen ben balıkları geri alması için konu açmadım tamamen başkalarıda aynı durumlara düşmesinler diye açtım.
Bende biiyorum bu saatten sonra kimse almaz balıkları geriye.
En azından böyle kişiler deşifre olsun başkalarıda bu şekilde satış yapmasınlar.
Tabiki hepimiz insanız ve hata yapıcaz.bu kasıtlı olmadığı takdirde affedilebilir.arkadaşda bunu kabul etse tamam kardeşim ben alırken belki yanlış bakılmış olabilir yada senin baktırdıkların yanlış görmüştür.hata bendeyse özür dilerim deseydi benim tarafımdan sorun kalmazdı.ama o ne yaptı direk güvenmeseydin alırken baksaydın dedi.
özür dilemek bir erdemdir.

Nurettin bey ümit beyin dediği gibl bu toptan anlayan uzman kişiler bile yanılıyorken cinsiyet konusunda benim araştırmayla bakmam ne kadar sağlıklı olurki.
Hata konusuna gelince elbette benim hatamda var kabul ediyorum.
1. si tanımadığım bir kişiye güvenmek.
2.si balıkları aldıktan sonra hemen kontrol ettirmedim.gerçi ettirseydimde bir şey değişmezdi sanırım zihniyet aynı olduktan sonra.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdem SekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 819
Erdem SekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 21:35
[QUOTE=terranova]Cihan bey erkekleri geri alırım teklifi bile yapmadı ben dedim balıkları geri alman gerekiyor oda alamam parayla ilangi aldım durumum yok dedi.o zaman takas edelim dedim balıklar hasta sana yaramaz dedi.ama tanıtıma koydu aynı ilangileri.benim amacım erkek veya dişi olması değil siz beni yanlış anlıyorsunuz ben kendisinede dedim alırım balıkları bedava veririm amacım para pul değil ortada aldatmaca var ve ben buna karşıyım yoksa balık falan benim gözümde yok.
Ama eğer sistem böyleyse bende ilan açayım satayım balıkları 3 erkek 9 dişi diye birine o zaman doğrumu yapmış olucam sizce?

Muzaffer bey ben istanbul dayım balıkları satan arkadaşta pendikte oturuyor.ben ise esenlerdeyim sizin yanlışınız var.ben adanayada balık sattım tanırsınız forumdan elbey nicli arkadaşa beni sorabilirsin.bu zamana kadar kimseye yanlış yapmadım yapmamda.o beni tanımaz ben onu ama insanlar dürüst olmalı illa tanıdıkmı olması gerekiyor insanların alışveriş yapması için.[/QUOTE] Ne kadar güzel söylemişsiniz Bugün sizden akvaryum alan arkadaşım " Abi bana hiç bir şekilde sattığı malların kusuru olduğunu söylemedi, madem o haksızlığa uğradığını düşünüp hakkını arıyor ozaman bende hakkımı arayayım dedi bende şikayet açayım dedi" bense önce konuş ondan sonra dedim ama siz ne yazık ki sabahtan beri burada her yazılana cevap veriyorsunuz ama sabahtan beri bir telefona bakmıyorsunuz peki neden acaba hatanızı bildiğiniz denmi şimdi siz sattığınız bir malda birisine yanlış yaptınız mı peki dürüst davrandınız mı ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seco61Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Tekirdag
Mesaj: 109
seco61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 22:06
Bu Dünyayı Yapan Usta Elbet Bir Gün Yıkacak, Kim Yanlış Yaptıysa Cezasını Bulacak.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terranovaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 459
terranovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 23:24

Bu konuyu burada artık kapatmak istiyorum. Tamam bütün suç bende kabul ediyorum. Balıkları görmeden ve kontrol etmeden aldığım için. Bundan sonra yazılan yorumlara herhangi bir cevap vermeyeceğim. Bugüne kadar ne bu tür olayların içine girdim, ne de yorum yaptım. Bilmeden kimsenin kalbini kırdıysam özür dilerim. Yukarıda Allah var doğru söyleyeni de, yalan söyleyeni de görüyor. Benim vicdanım son derece rahat. En son yorumda Selçuk arkadaşımdan bir alıntı ile yazılarıma nokta koyuyorum.

 
Bu Dünyayı Yapan Usta Elbet Bir Gün Yıkacak, Kim Yanlış Yaptıysa Cezasını Bulacak..
undesirable2012-03-20 19:44:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

backdraftÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 92
backdraftÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 19:37
Çok geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir