Yardmlarınıza ihtiyacım var..


mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 16:38
Flagly 500 mg ilacının çeşitli kullanım yöntemleri var:

Flagyl 500mg Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak şekilde suda karıştırakak eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su değiştirin ve tekrar aynı dozajı uygulayın. 3 günlük tedavi sonrası balığınızın şişliği inmemişse tekrar aynı işlemi uygulayın. Buna devam ederken, bunun yanında yine bir tableti ezip sonra birkaç yemek kaşığıyla sulandırıp yemlerini bu ilaçlı suya atın 5 dakika yada yemin sertliğine göre yemler bu suda şişine kadar bekleyin bu ilaçlı suyu emmiş yemi suya atın balık yesin. Bunun yanında balık ölümcül safhadaysa yeme gelmiyorsa yem yemiyorsa, yine ilacı az bir suda sulandırın sonra iğnesiz bir sırıngaya çekin sırıngaya çok az bir yutumluk çekinki elinizin ayarı kaçıp birden sırıngayı kaydırıp balığın iç organlarına şiddetli güçte ilaç enjette etmeyin diye balığı elinize alın şırıngayı yutağına ağzına sokun ve hafif kuyruğunu yere doğru tutun balık bir süre sonra elinize alır almaz ağzını açar yada 1 dakikalık sürede açar ağzını ağzına sıkın yutsun, fazla dışarda tutmayın susuz balığı, bunu sabah akşam yapın iğnesiz sırıngaya çok az bir yutumluk ilaclı suyu çekerek. 
Bunun yanında bir diş sarmısağı ezip yemlerini içine atın sarmısaklı suda beklesin şişsin bu sarmısakta doğal bir antibiyotiktir. 
Hastalıklarda kullanılan Sera bakto tabs tedavi yemi vardır balık yeme geliyorsa bu ilaçta balıkları tedavide etkili. 

Bunları yaparken balığın bulunduğ tankı hava motoruna bağlı hava taşı, yahut yoksa iç filtrenin süngerini çıkartıp süngersiz kullanabilirsiniz. Havalandırmak şart. 

Bunların haricinde sık su değişimi şart akvrayumla aynı ısıda.
mesutok2014-02-04 16:41:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ScytherÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 271
ScytherÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 16:42
Abi yardımın için teşekkür ederim eline emeğine sağlık. Çok teşekkür ederim gerçekten, baya bi yazmışsın... Yazdıklarını yapmaya çalışacağım da şırınga işini ben yapamam gibime geldi. Ama balığım yeme geliyor eskisi gayet yemi almada sıkıntı yok geri çıkartmıyor. Onun dışında yazdıklarınızı yapmaya çalışacağım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir