Yarın akvaryumcuya daha pahalıya satacağı


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2007 09:06

Arkadaşlar birbirimize yardımcı olalım burda çoğulunluk bir hobi olarak uğraş veriyor yani böyle arkadaşlara yardımcı olursanız daha iyi olur boş muhabbetlere gerek yok kendi kendinize kampanlar yapıpta satış yapmaya çalışıyorsunuz ama bir şeyi unutmayın "Burası balık hali değil" yani kendinizi kaptırıpta böyle şeyler yapmaya gerek yok bu sitede genelde hobicilerin de bulunduğunu unutmayın vede birbirimze yardımcı olalım...

herkeze saygılar.....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2007 09:42

Evet arkadaşlar akvaryumcuyla aynı sorunu yaşadık. Bundan iki hafta önce balık var dedik, ahli 3-4-5  cm boylarında. Ne verirsin dedim. Boyları iyi dedi, renk yapmamıştır onlar şimdi dedi, yok abi dedik, o kadar boydaki ahlide renk olur mu, hap falan yok dedik. İyi tamam dedi getirin görürüz, 2 liradan falan gider dedi. Ben onları burada renklendiririm dedi.  Arkadaşaımın balıklaırı sürekli yavruluyordu. Bende siteye ilan verelim alıcı çıkarsa üçaşağı, beş yukarı veririz dedim. Bir ay sitede yayınladık, ama beş tane istiyorum, buraya getir, 50 ykrş. vereyim. Çeşitli şeyler, çoğu dalga geçiyor.

Bizde akşam bir sarı prensesde yavru çıkardı ağzından ona yer açalım diye 50 adet yavruyu boşalttık akvaryumdan. Koyduk bir testi içine çıktık yola. Yaklaşık 45 dakika yolculuktan sonra vardık akvaryumcuya, balıklar tabiiki 1 ayda bayağı büyüdü. Abi dedik bu balıklar işte, ya dedi niye getirdin şimdi Singapurdan sipariş verdim, bana şimdi lazım değil, ama buraya kadar gelmişsin 1 liradan alırım dedi. 50 adet yavru, bize şöyle dedin, getir dedin, ta ordan kalktık geldik, nasıl esnaflık, oturduğum yerde 1 liraya satarım dedik ama nafile eline düşmüşsün, balığı oraya götürünce ne derse kabulsun yani.

Bizde çıktık başka akvaryumcuya gittik. Yerine malzeme vereyim yem vereyim, hepsi 65-70 yapar dedi. Bu daha insaflı çıktı ama bize para lazımdı. Tuttuk başka birine gittik 40 adet yavru kaldı arkadaş istemişti onu gördük 10 tane verdik. Artık zaten 1  liraya düşmüş gönül yapalık dedik. Oradan çıktık başka bir akvaryumcuya gittik, hepsine 50 vereyim dedi elinde kaldı. 50 derdemez tamam dedim.

İşte arkadaşlar dün akşam yaşanmış, akvaryumcu abilerimizden ders almamız gerektiğini, herzaman onlara hiç güvenmememiz gerektiğini, balıklarımızı onların ayakları altına katiyan düşürmememiz gerektiği, malınla böyle rezil olunulduğunu gördük, tekrar tekrar öğrendik.

Bu olay Avcılar/ Parsellerde yaşanmıştır. Kendileri yeni açtıkları akvaryum dükkanınla, Ticari üye olarak sürekli takip etmektedir. Bizlerden ucuz balıkları toplamakta, damızlıkları hemen almakta, kendisi  üç katı fiyata satmaktadır.
Abi sen okuduysan akşamda anladın beni, bunu okurkende. 10 tane balığım olsa hepsine bin ytl versen, 15 cm yunusu 1 liraya bana versen ben ve benim tanıdığım arkadaşları senin yanına sokmam. 

Parseller de oturan arkadaşlar sorarsanız ö.m. ismini söylerim.     

SİLİVRİLİ2007-3-8 9:45:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2007 21:40
Yorumumu kendim sildim...

Saygılar.

GRAFTT2007-07-08 16:40:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serdarogeÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 70
serdarogeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2007 23:12
Bence bu işi hobi için yapan arkadaşların balıklarını satarken , özellikle yavrularını, biraz daha anlayışlı olmaları lazım. Bundan bir ay kadar leleupi almak için ilan verdim. Tek amacım forumdan bi arkadaştan almak, hobici bi arkadaşa fayda sağlamaktı. Fakat bazı arkadaşlar çok yüksek fiyat söyledi, bazıları 10 adetten aşağı satmıyorum dedi.Torpheus olsa hakvereceğim.Ne yazıkki balıkları gene akvaryumcumdan almak zorunda kaldım. Kimsenin emeğine saygısızlık etmek istemem, tabiki herkes istediği gibi satmakda özgür fakat sonuçta bu işi hobi için yapıyoruz.Buarada balıklarım yavrulasın burdan bedelsiz veya çok cüzzi fiyatla dağıtacam hepsini. Herkese saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tazzÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1298
tazzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2007 23:26
Arkadaşlar ne derseniz diyin kim ne tartışırsa tartışsın ama bazen öyle bir durumla karşılaşıyorsunuz ki gerçekten sadece o tarihte satmanız gerekiyor.ÖR:Ben istanbul'da  öğrenciyim ama evim ve akvaryumum Ankara'da.Ben akvaryumumdan bir ürün veya balık satmak istersem nasıl ilan vermemi istersiniz?Normal bir ilan verip alıcı çıktıktan sonra; ya kusura bakmayın ben 1 ay sonra ankaraya 2 günlüğüne gelicem o arada versem olurmu mu diyeceğim acaba?Ben canlı ilanlarımın çoğunu bir zamanlar bu şekilde verirdim ilanı.Ayın şu tarihinde alınmak kaydı ile diye verirdim ama bunda da hiçbir art niyetim yoktu.Sadece dediğim gibi zaman kısıtlaması olan insanlar olabilir.Herkesi bu şekilde değerlendirmemek lazım.Sadece kendi düşüncelerimi söyledim.Kimseyi kırmak yada ortamı germek değil amacım.Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2007 09:26
[QUOTE=olgi]

 Ama inandırıcılıktan uzak veya piyasa fiyatından daha pahalıya satış yapılan ilanları Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz. butonu ile bize bildirirseniz (mümkünse bir link ile beraber) gerekli incelemeden sonra gereken yapılır.

Saygılarımla,

[/QUOTE]

Mod panelindeki işleyişi bilmediğim için soruyorum; Hata var butonuyla mesaj gönderdiğimiz zaman konunun ve yazının linki sizde gözükmüyormu?

EnatiopuS2007-3-9 10:45:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtlanticÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1691
AtlanticÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2007 10:22

Görünüyor Volkan Bey. O yüzden bu butonu kullanmanızı önemle rica ediyoruz zaten.

Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir