Yarışma Bilgileri


rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 18:57
Merhabalar.
Türlü eleştirileri okuyorum sonuçlar açıklanmadan önce ve açıklandığından beri.
Kuşkusuz itirazlar olacaktır.
Jurinin acele ettiğini düşünen arkadaşlar, fotoğrafları tam üç kere farklı günlerde değerlendirip sonra değerlendirmelerimi mukayese ettim. Tüm değerlendirmelerimde hemen hemen aynı çıktı. "ART NİYET OLMAKSIZIN" insanlar hayal kırıklığına uğramasın diye. Yarışmanın adından da anlaşılacağı üzere (14. Akvaryum Canlısı Fotoğrafı Yarışması) canlıda fotoğrafta çok önemlidir. O yüzden canlı ve fotoğraf iyice irdelenir. Hiç kusura bakmayın işin olması gereken hali de budur. Eminim tüm juri de aynı titizlikle çalıştı. Nafile ve boşa atıfta bulunmanın hiç lüzumu yok.
----Çok iyi fotoğraf çekmiş olabilirsin ama balığın orta hallidir. Hali ile ortanın üstünde puan alırsın.
----Orta kalite fotoğraf çekmişsindir ama balığın en üst çıtadadır. Hali ile ortanın üstünde puan alırsın.
---Çok iyi fotoğraf çekip çok iyi canlı ile katılmışsındır ama photoshopla oynamanı ayarını kaçırmışsındır. Hiç kusura bakma, balığın gerçek halini göremediğim için (hali ile), gerçeğin dışında hayalindeki balığı yansıttığın için puanın kırılır.
---Balığın çok iyidir, fotoğrafın çok iyidir ama balığın henüz gençtir. Normal olarak azami görselliğinin altında olduğundan puanın kırılacaktır.
Yineliyorum, bu yarışmada fotoğrafta balıkta önem arz ediyor. Sadece kaliteli fotoğraf 1. olma nedeni değildir. Öyle olsa fotoğraf yarışması olurdu veya fotoğraf sitesinin yarışması olurdu.
Kimsenin hakkı kimseye yedirilmedi. Sonuçtan memnunsunuzdur yada değilsinizdir. Formatta değerlendirme de gayet doğru.
Sevgi ve saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GuppyKeeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1421
GuppyKeeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 18:59

43 kişiden 31. olmuşum.Ancak benden düşük olduğuma inandığım birkaç katılım beni geçmiş.Ancak jürünin verdiği kararlar yerindeydi.Onları tebrik ediyorum.Yavaş yavaş tecrübe yapıp bi gün bende ilk 3e girecem inşallah....Tebessüm


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 19:04
Eleştirmek güzel şey ancak unutulmaması gereken sık vurguladığımız bir şey var. Bizler burada kurumsal müşteri hizmetleri değiliz, bizi bir Turkcell müşteri hizmetleri ile karıştırmayınız. Oradaki kişiye suçlayıcı bir şekilde, sert, hoşgörüsüz davransanız bile kurumsal bir firma olmanın gereği sizinle nazik konuşmaya sorunuzu çözmeye çalışmaya devam ederler. Ancak biz burada asıl işimizden ayırdığımız vakti verip, etkinlik olsun, eğlenelim, mutlu olalım diye bu işi yapıyoruz. Bize karşı hoşgörü ile yaklaşanlara aynı hoşgörü içinde cevap veririz, ancak nezaketsizliğe, suçlayıcı tavırlara karşı hoşgörü içinde olmayız.

Burada, yönetime mesaja veya başka bir şekilde bizlere bir mesaj yazarken, bizim burada bulunma amacımız, beklediğimiz yaklaşım ve tahammül edebileceğimiz yaklaşımı hatırlayın. Burada karşılaşacağımız sert ve suçlayıcı tavırlar bizim burada bu işi yapma mantığımıza terstir. Bir başbakanın görevi ülkeyi iyi yönetmektir işi budur, başka bir işi yoktur, bir firma genel müdürünün işi müşterisini memnun etmektir, bunun için müşteri hizmetlerini yönetir, bir dernek yönetim kurulunun işi derneği verilen yetki çerçevesinde en iyi şekilde yönetmektir ve siz bunlardan bu kişilerin işi bu olduğu için hesap sorarsınız. Başbakanlıktan bilgi edinme yasası çerçevesinde, firmadan müşteri hizmetlerini arayarak, dernek yk'sinden ise genel kurulda hesap sorabilirsiniz ama bizden soramazsınız. Çünkü bu iş bizim işimiz değil, sizin gibi bizim de hobimiz ve baskı altında kalırsak ya bu işi yapmayız ya da bizi baskı altında tutanı bertaraf ederiz. Açıkçası 2. tercihi kullanmayı hep tercih ettik. Sözün özü bize hoşgörü ile, iyi niyet ile taleplerinizi, sorunuzu, şikayetlerinizi bildirirsiniz biz de aynı yaklaşımla seve seve yardım ederiz, hataları eksikleri düzeltiriz, tartışırız ama gerip, suçlayıp üstümüze gelmeye çalışırsanız biz yine eksikleri düzeltir görür gideririz ancak size karşı hoşgörülü olmayız.

Bu yazıyı samimi olarak yazıyorum, yönetim olarak neler düşündüğümüzü bilin diye yazıyorum. Bu yazı; burası bizim, biz istediğimizi yaparız, biz eleştirilemeziz dememektedir. Bu yazı; biz burada sizler gibi amacı mutluluk olan hobi için varız, hoşgörü ile yaklaşıp iyi kötü her şeyi paylaşabilirsiniz, düzeltebilirsiniz, düzelttirebilirsiniz demektir. Hoşgörüsüz ve artniyetli davranışlara maruz kalmanın, burada bulunmamızın amacıyla ters düştüğünü biliniz.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GuppyKeeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1421
GuppyKeeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 19:07
Ayrıca bu yarışmayı yapmayada zorunlu değiller.Lütfen biraz daha anlayışlı olalım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugayÇınarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 767
TugayÇınarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 19:21
Arkadaşlar ne gerilmeye ne sıkılmaya nede fazla uzatmaya gerek yok.Bence hakedenler kazandı.İlk defa katıldım.Özellikle son bir hafta o kadar heyecanlandımki ne siz sorun ne ben söyleyeyim.Acısıyla tatlısıyla bence çok güzel bir heyecandı.Tabiki herkes dereceye girmek ister ama sonuçta bi eğlence yarışması.Bende çok istedim ama olmadı.Sağlık olsun deyip geçtim.İnşallah bir dahaki yarışmalarda daha güzel fotoğraflarla daha güzel şeyler yapabilirim.Tekrar tekrar sitemize,yöneticilerine ve sponsorlara  bu yarışmayı düzenledikleri için çok çok teşekkür ederim.Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum.


Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 19:34
Yarışmaya katılan herkese gönülden tebrik ederim...

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacobsen__Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,33377[/C] [C]4,2,33377[/C] [B]2813,3[/B]
Kayıt: 16/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 7157
jacobsen__Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 19:36
[QUOTE=GRAFTT]Yarışmaya katılan herkese gönülden tebrik ederim...

Teşekkürler.
[/QUOTE]
Bende kendi adıma bu kadar stresli işleri tek başına üstlenip bitirdiğin için teşekkür ederim kardeşim... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TnReFeÇevrim Dışı

[B]10314,3[/B]
Kayıt: 08/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 103
TnReFeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 19:55
[QUOTE=fkarakaser]

Taner Bey,

Öncelikle oylamanın aceleye gelmediğini belirtelim , şöyleki yarısma oylaması sıkışmasın diye ek süre istedik ve fotoğrafları defalarca inceleyerek değerlendirmemizi yaptık. 

Yarışma kriterini her Jüri farklı algılamıs  demişsiniz, yarışacak canlının profilleri çekerek gönderebilirsiniz  yada  bir kompozisyon çizersiniz, yavrularını gezdiren, yumurtalarını kollayan bir anaç yada ağzındaki yavruları sahiplenen dişi gibi örneklerini çoğaltacağımız kompozisyonlar uygularsınız..  Ama çektiğiniz fotoğraflarda yarışan canlının yakın en az 1-2 fotosu olmalı , canlının formu ile ilgili yorumlarda yapabilmeliyiz.. Sizin gönderdiğinz fotoğraflarda 1 genel fotoğraf dısında 2 tane canlıyı gerçek anlamda gösteren çekimler olsaydı,  puanınız daha yüksek olurdu. Çünkü ne canlıyı yakın almıssınız ne de bir kompozisyon var. Oradaki yorumum hala geçerli, akvaryumunuzu genel itibari ile doğal ortamına uygun  olusturmussunuz bu çok güzel ama yarışan canlıyı yorumlayacağımız fotoğraflar yeterli değil. Sonuçta bu akvaryum yarışması değil canlı yarışması yorum ve puanlamayı buna göre yapıyoruz..

Jüri üyelerini genel anlamda hepsini tanırım, kimsenin katılan kişinin ismine yada sitede yaptığı işlere bakarak puan vermeyeceğini çok iyi biliyorum. Her yarışma sonrası mutlaka  yakınmalar eleştiriler oluyor, hangi jüri üyesinin ne tür işini bırakarak, karşılığı olmadığını bile bile saatlerini harcadığını biliyorum. Doğanın aldığı dereceye yapılan yorumlar aynı kategoride olmasam bile bir jüri üyesi olarak üzdü bu tür yorumlar giderek beni bu işten soğutuyor malesef..


Saygılarımla,



[/QUOTE]

Faruk bey yazımı alıntı yapıp cevaplamışsınız teşekkür ederim ama sanırım okumadan cevap yazdınızGöz%20Kirpma

Farkındaysanız kendi resimlerim için zaten ben kendime eleştiri yaptım ve bu yarışmadan derece almamamı normal karşıladım.Amacımın bu yarışmada derece almakta değildi sadece tür tanıtımı konusunda faydam olsun düşüncesindeydim.Yani kısaca,jüriler için söylediğim farklı yorumlar yapıyorlar cümlesini kendi resimlerim için söylemedim bunu belirteyim.Zaten söylememde biraz abes olur çünkü diğer resimler benimkilerin yanında gerçekten çok iyiler.

Jüri üyeleri için sanırım aynı şeyi düşünüyoruz,ben hiç bir jüri için birilerini kayırdıda demedim.Sadece bundan sonraki yapılacak yarışmalar için biraz daha dikkatli olmalarını söyledim.

Teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cgrcgdsÇevrim Dışı

[B]3737,3[/B]
Kayıt: 31/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 179
cgrcgdsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 20:03
Katılan herkesi tebrik ederim. Ben tam olarak beklediğim dereceyi aldım diyebilirim. Kendim adına memnunum , canlıların güzelliği ve değişik türler görmek adına da memnunum , ama akvaryum fotoğrafçılığı adına memnun değilim. Ancak yukarıda Ümit Bey 'in bahsettiği, canlı ve fotoğraf arasında bir denge kurmak ve her ikisini de layıkı ile başarmak derece getiren bir durum. Bu yüzden benim fotoğraf adına memnun olmam gerekmiyor, çünkü burası bir fotoğraf paylaşım sitesi değil, ve bu yarışma da fotoğrafın sadece belli bir etkisi olan bir canlı yarışması, canlı fotoğrafı yarışması değil. Bunu yukarıda yapılan "benim balığım senin balığın" tartışmasında da görmek mümkün. Kimse benim fotoğrafım demiyor. Yani burda fotoğraf sadece canlıyı gösteren bir araç.  Bu bakımdan sorun yok. Ancak şunu da sadece belirtmek isterim, burası internet üzerinden paylaşım yapılan, yazılı bilgilerle beraber en önemli malzemesi görseller olan bir ortam. Bu anlamda fotoğraf paylaşımlarının da canlıyı göstermekten bir adım öteye geçerek canlıyı iyi fotoğraflarla göstermeye doğru gitmesi hem forum hem de üyeler için iyi olacaktır. Benim şahsi katılım amacım budur, bunu bundan sonra çektiğim makro fotoğrafları bir başlık altında paylaşarak denemeye devam edeceğim. Çünkü bunu yapmanın yeri yarışma değil forum olmalı onu geç anladım.

Başka bir konu da , yine Ümit Bey 'in yukarıda bahsettiği fotoğrafa müdahele meselesi. Fotoğrafa yapılan müdahelerin puan kırma sebebi olacağı önceden belirtildiği için 3. olmak ve hatta dereceye girememek benim normal karşılayacağım, bekleyeceğim bir durumdu, ki 3. olmuşum teşekkür ederim. Jürinin tarafsızlığı hakkında bir sorun görmüyorum ve onları tebrik ediyorum. Sadece bazı yorumlarda ufak çelişkiler olmuş bence, ancak bu da denildiği gibi aşırı ciddi bir yarışma olmaması nedeniyle makul görülebilir. Çelişkiye örnek olarak, fotoşap fotoşap dedik, adı Photoshop olmayan bir program kullanarak ya da nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde genel kontrast,genel renk doygunluğu gibi gerçek görüntüden uzaklaşan katılımlar birincilik gibi derece alırken, bunu Photoshop kullanarak yerel müdahelelerle yapana fotoğraf yorumunda puan kırma sebebi olarak gösterdik. Ancak dediğim ve dediğiniz üzere bu bir akvaryum canlısı yarışması,fotoğraf sadece belli bir oranda söz sahibi , sonuçlarla beraber bunu tam olarak kabul ettim. Sonuçta tam olarak iyi niyetli olduğunu gördüğüm jüriye teşekkür ederim. Bundan sonra da akvaryum fotoğrafçılığı (özellikle makro) üzerine paylaşımlarımı yarışma hariç yapacağımı da yeniden belirtmek isterim. İlk kez bu yarışma için akvaryumda makro fotoğraf çektiğim düşünülürse, ileride daha başarılı fotoğraflar paylaşacağımı da düşünüyorum. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 20:10
[QUOTE=jacobsen__][QUOTE=GRAFTT]Yarışmaya katılan herkese gönülden tebrik ederim...

Teşekkürler.
[/QUOTE]
Bende kendi adıma bu kadar stresli işleri tek başına üstlenip bitirdiğin için teşekkür ederim kardeşim... [/QUOTE]

Teşekkür ederim Doğanç. Yaptığım iş için kimseden takdir yada teşekkür beklemiyorum aslında. Ben tek istediğim yarışmaya katılan üyelerin onay almadığında takınmış oldukları aykırı biçimdeki saygı, üslubları. Hesap sorur gibi kifayette yazılarda ifadede bulunmları gerçektende çok üzücü. Refetinde değindiği gibi kurumsal bir firma yada kuruluşta görev yapmadığımız halde bu şekilde davranışlar üzücü olmakla beraber can sıkıcı.

Onay alamayıpta bunu olgunlukla karşılayıp bana mesaj yolu ile soranları ise o an anlından öpesim geliyor, bunuda belirtmek istiyorum...

Ailemizden, vaktimizde feragat edip zamanımızı ayırıyoruz ama buna saygı duymayanlarıda hepimiz görüp, okuyoruz....



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugayÇınarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 767
TugayÇınarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 20:22
Önemli olan katılmaktı diyorum.Big%20smileBaşka yorum yok ...


Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 20:49
[QUOTE=Fatiih]
 
 
Juriye güvenimiz sonsuz biz bişey demiyoruz ama anlamadım konu tekrar ediyorum yorum ve puanlama arasındaki çelişki
 
benim yorumum benim bir üstümdeki kareye göre daha olumlu ama onun altında kalıyorum
 
Puanlama ve yorum arasında ters bir orantı sözkonusu
 
Bu yarışmanın bir puanlama kriteri vardı juri puanlama yaparken bunu esas aldımı? Yoksa o geçerli değilmi juri kendincemi puanlama yapıyor?
 
yorumda övgü ile bahsedilip puan düşük oluyor yorumda birden fazla eksi gözüküp puan fazla veriliyor ben bunu anlamadım esasen  
[/QUOTE]


Fatih Bey katılımınızı incelemedim, burada mesajınızı gören biri olarak yazıyorum. Sözel veriyle sayısal veri birbirini tutmayabilir. Jüri yorumları doğal olarak tüm kriterleri kapsayamıyor. Verilen puanı referans almak gerek.



[QUOTE=wiwiwi]

Eğer tartışılması gerekiyorsa o balık niye böyleden önce; oylamalarda yakın arkadaşlarına 10 verip diğer yarışmacılara 6-7-8 vererek ortamayı düşürme uyanıklığı gösteren kişilerin nasıl engellebileceği ile ilgili fikir belirtebilirsiniz, kafa yorabilirsiniz.

[/QUOTE]

Fikir isterseniz buyrun: Tüm forum üyeleri oy verebilsin. Böylece  Top 10 (ilk kez bu yarışmada yapıldı) gerçek forum ahalisinin top 10 u olsun. Asıl değerlendirmeyi belli bir grup yapıyor (jüri), serbest oylamayı da kısıtlı bir grubun yapması bana pek mantıklı gelmiyor. Tüm forum üyeleri oylayabilirse eş-dost veya hasım oylarının etkisi de önemsiz hale gelir. Sırf bunun önüne geçmek için yönetim ÖÜ oylamalarını takip etmek zorunda kaldı ve açık oylamaya geçildi. Takdir edersiniz ki bunlar bu tip yarışmalarda pek rastlanan şeyler değil, yarışmanın kendi kendini idare edebilirliğine ve anonimliğine darbe vuruyor. Cichlid-forum'un foto yarışmasında her roundda 35-40 sıradan forum üyesi fotoları puanlıyor ve sonuçları belirliyor. Buna rağmen sonuçlar genelde isabetli oluyor. Bizim forum üyelerimiz de top 10 u gayet güzel oluşturabilir.


Özellikle iki kategoride (amerikan ve diğer tatlı) sorun olduğunu yazmıştım.Şimdi baştan şunu belirteyim: Hiç bir jüriye bunu neden böyle yaptın demeyeceğim. Yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi jürinin kendini savunması abes bir durumdur ve güvenilirliğini zedeler. Kimsenin kötü niyetle davrandığını veya kayırma yaptığını sanmıyorum.

Rahatsızlığımın nedenine gelince, bu sitede 7 yarışma gördüm. Bir sürü de derecem var. Ben artık ne işin prestijindeyim ne de ödülündeyim. Forumdan takip edenler bilir uzun zamandır balık fotosu çekiyorum. Yarışmanın anlamı benim için güzel fotolarımı sergilemek ve güzel fotolar görmek. Fakat emek verilmiş, ileri ve yeni tekniklerle çekilmiş katılımların "fotoşop kullanımı" gibi günümüz dijital fotoğrafçılığında önemini yitirmiş bir konudan dolayı hakettikleri yerin çok altında yer alması beni üzdü. Bu konuda Doğan Bey'in (Jacobsen) etkisi oldu. Kimseye artık bunu niye yaptın demenin bir anlamı yok. Ama yarışmada görev alan ve bunu sürekli dile getiren Doğan Bey'den, sonraki yarışmalarda fotoşop kullanımı konusunu sürekli gündeme getirmemesini, "bazı katılımlarda aşırı fotoşop var" diyerek herkesçe malum olan katılımları hedef göstermemesini rica ediyorum. Ayrıca yarışmada sorumluluğu olan birinin böyle yorumlar yapmasının jüriyi etkileyebileceğini ve diğer yarışmacılarda katılımları konusunda huzursuzluk yaratabileceğini, yarışmanın iyiliğini isteyen bir yarışmacı olarak hatırlatıyorum.

Fotoşop kullanımı konusunda yapılan jüri incelemesi ve kontrolü son derece yanlış. Buraya biz yarışmak için foto gönderiyoruz, foto jürisi bu fotonun nasıl ortaya çıkarıldığına değil yaratılan son ürün olan fotoğrafa konsantre olmalı. Özel yazılımlar kullanarak fotonun post-processing safhasını deşifre etmekle uğraşılmamalı. Burada ne kütük ne de dekor yarışıyor, fotoda müdahale belli olmadığı sürece bunların hiç önemi yoktur. Fotoğrafta kütük silmek veya arka plan temizliği yapmak kişinin insiyatifine kalmış şeylerdir. Fotoğrafa estetik katkısı varsa jürinin bu işlemi yüksek miktarda puan kırarak cezalandırması değil fotoya yapılan bir katkı olarak değerlendirip ödüllendirmesi gerekir. Foto jürisi fotoğrafçıdan fotoyu nasıl çektiğine dair bilgi ve veri istememeli. Balık jürileri kişinin balığa nasıl baktığını sormuyor. Tekrar ediyorum, fotonun nasıl hazırlandığıyla uğraşmak abestir, ve fotoğraf sanatının mantığına aykırıdır. Benzer şekilde, katılımcının kurgusunu değerlendirmek yerine, "balık şöyle dönseydi daha iyi olurdu" gibi kurgu önerileri yapılması yanlıştır. Jüri önündeki kurguyu fotoğrafçının seçimi olarak tanımalı ve buna göre yorum yapmalıdır.

Ayrıca değerlendirmenin isabetliliğine zarar veren başka bir husus da jürilerin puanlama bitmeden önce birbirlerinin verdikleri puanları görebilmesi. En basit ifadeyle sakat bir durum bu.

Jüri değerlendirmesi bu yarışmanın çok önemli bir parçası. Yarışmanın yıllar içinde geldiği noktayı takdir eden bir "yarışma ve akvaryum fotoğrafçılığı tiryakisi" olarak yarışmanın daha da iyiye gitmesi için kendi tarafımda aksak gördüğüm noktaları belirtmek istedim. Jürinin kendi belirledikleri yaklaşım ve kriterler içerisinde elinden geleni tarafsızca yaptığına inanıyorum. Fakat değerlendirme kriterleri hakkında yukarıda gördüğüm aksaklıklar umarım dikkate alınır.




Really2010-03-11 21:03:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 20:57
Yarışmaya yüklediğim resim jüri tarafından pek beğenilmedi.  Ben bu balığı bir kere bu renkte tesadüfen gördüm. Show tankında dişisiz bir afra uyurken yakaladım. Fotoğraf makinasına saldırıken iki poz yakalayabildim. Neyse.
Yarışmaya katıldığım fotoğraf.
 
Buda iki gün sonraki fotoğrafı...
 
ALLAH' a şükür balığım 1.5 aydır başka bir tankta tedavi görüyor.. Düzeldi sayılır. Neden oldu nasıl oldu bilmiyorum. Kaç aydır diğer türlerle beraber güzelce yüzen balık resim yüklendikten iki gün sonra neredeyse öldürülene kadar dayak yemiş... İlginç...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacobsen__Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,33377[/C] [C]4,2,33377[/C] [B]2813,3[/B]
Kayıt: 16/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 7157
jacobsen__Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 21:00

Selamlar. Bugün çok teşekkür ettim bir teşekkürde size edeyim Umut Bey. Demişsinizki benim bir yazımla bütün forum yönlenmiş ve ''sürekli olarak'' ben fotoşoptan bahsetmişim. Ben sadece 1 kez arka fon temizlemekten bahsettim ki benden önce çok fazlaca bu konu konuşuldu ve yazıldı ki sadece ben yazdığımda neden göze batıyor yada akılda kalıyor bunu anlayamıyorum. Kaldıki koca forum yaşı başını almış bir ton insan benim bir yazımla diğer katılımlara olumsuz bakacak ben neymişimde benim haberim yokmuş...

Ayrıca bazı üyelerin aynı kategoride ki balıklara '' 1 '' puan verdiğini, bu verdiği puanında direkt olarak yarışmayı etkilediğini, beni zan altında bıraktığınız sadece benim yazdığımı söylediğiniz gibi garip bir konu olmadığını, çokça orta da hatta öü lüğün alındığı bir durum olduğuna da ayrıca değinelim... Ne dersiniz...
jacobsen__2010-03-11 21:02:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir