Yaşayan Efsane Philip Shaddock


Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2010 19:30
The Theory and Practice of Guppy Breeding ve Guppy Color Bible kitaplarının yazarı yaşayan efsane
Philip Shaddock şu andan itibaren sorularımızı yanıtlamak ve sorunlarımıza çözüm önermek üzere  Lepistes Fun Kulübü'nde özel köşesinde tüm lepistesçilerle birlikte olacaktır.

Saygılar sevgiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MOSKOW BLUEÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1
MOSKOW BLUEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2010 23:04

Böyle büyük bir üstadı getirdiğinize inanamıyorum. tebrikler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GörkemBaykalÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2009
İl: Izmir
Mesaj: 101
GörkemBaykalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2010 02:18
Büyük bir başarı barış abi gerçekten tebrik ediyorum.Bir lepistesçinin dünyada en iyi bilgi alabileceği bir sahsiyeti türkiyede bir ilk yaparak bir türk forum sitesine davet etmeniz ve böyle bir ustaya soru sorma imkanını sağladığınız için çok teşekkürler. Türkiyenin ilklerini yaşatmaya devam.Forever guppy fun club :) :) patrick19252010-04-28 02:18:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

domokunÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 111
domokunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2010 21:18
Barış Bey çalışmanız için öncelikle sizi tebrik ederim ancak Shaddock'un "efsane" olması konusunda size katılmıyorum. Kendisinin uzun zaman önce kitaplarını satın alma düşüncesiyle yaptığım ufak çaplı bir araştırma sonucunda sahip olduğu bilginin kaynağının kendi deneme yanılma metodu olduğunu bunun yanında kendisinin bastırıp yayınlandığı kitapların en büyük kaynağının hobiciler olduğunu öğrendim. İnternet sitesinde de kendisinin bir bilim adamı olmadığını söylüyor ama nedense insanlar tecrübelerini sanki bilimsel gerçekler olarak kabul edip ne derse takip ediyor ve sorgulamıyorlar. Açıkçası oldukça pahalı olan kitaplarını almaktan bu sebepten vazgeçtim. Elbette ortaya çıkarttığı canlıların, örneğin (see-thru) şeffaf lepistesin, hem hobiye hem de tıbbi çalışmalara faydası olduğu/olacağı kesindir ama bunun dışında olmadığı halde bir bilim insanı gibi davranması da  açıkçası ben de güvensizlik yarattı. Hobiciden öğrendiği bilgiyi yine hobiciye fahiş fiyata tekrar satmaya çalışması da cabası. Umarım yanlış anlamamışsınızdır, bugüne kadar onlarca mesajınızdan bilgi ve fikir edinerek hobide kendime pek çok şey kattım sayenizde ancak bu insanın samimiyetine inanmadığım için geçte olsa bu konuya yazmak zorunda hissettim.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2010 13:32
Taygun Bey değer görmesi için bilim adamı mı olması gerek? Ben diploma yerine bu işi severek yapan zaman ayıran insanlara değer veririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

domokunÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 111
domokunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2010 21:57
Elbette hayır Ahmet Bey ben zaten bu insana ve fikirlerine değer vermeyin demedim ve buna benzer bir ifade de kullanmadım ya da bilim insanı olmayanların fikirleri değersizdir de demedim aksine faydalı bile olduğunu düşündüğüm, ürettiği bir türü örnek verdim ancak herhalde bir yerlerde kendimi yanlış ifade ettim. Benim bu insan hakkında bilgi edinmem açıkçası tamamen tesadüf oldu. Lepisteslerle ilgili kapsamlı bir kaynak ararken buldum sonra kendisini araştırmaya başladım gerçekten çok ilginç ve bir o kadar varyeteler üretmiş ancak o aşamaya gelene kadar ki bilgileri deneme yanılma yoluyla  -ki bunda yanlış bir durum olduğunu söylemiyorum - ve diğer hobicilerin tecrübelerinden faydalanmış. Faydalandığı insanlar arasında da pek çok ünlü Rus üretici de var. Benim açımdan rahatsızlık veren durumda  zaten burada başlıyor şöyle bir senaryo hayal edin forumumuzda hobiyi biraz olsun daha ekonomik hale getirmek ve ileri götürmek amacıyla "Kendin Yap" bölümümüz var. Şimdi burada o kadar insanın uğraşıp emek verdiği, gerçekleştirdiği pek çok fikir mevcut ve bunlar tescilli değiller sanırım. Ben ya da herhangi başka biri bunları kullanıp fahiş fiyatlı bir kitap ya da kılavuz çıkartsa ne düşünürdünüz, hissederdiniz? Belki kimse bir şey demez ya da biraz olsun bu işi yapan insanın vicdan ve ahlakını harekete geçirmek için bir şeyler söylerdi o kadar ama zaten böyle bir şeye cesaret eden insanında zaten çok umursayacağını sanmıyorum. Bir diğer konuda insanların yalnızca ismi duyulduğu için körü körüne söylediklerine inanmaları ya da fikirlerini uygulamaları bu da beni rahatsız eden başka bir kısmı konunun. Açıkçası başka bir şey yazmak istemiyorum bu konuya çünkü bu insana karşı bir karalama kampanyası yürütmüyorum ya da karmaşa yaratmak değil amacım beni de ilgilendirmiyor açıkçası ne yaptığı tanımam bilmem kendisini :). Ben yalnızca fikrimi belirtmek istedim çünkü en azından bir ya da iki insanın parasını bilimsel olmayan ve bilimsel olarak ispatlanmış yöntemler içermeyen kitaplara harcarken düşünmesi.

Saygılar, iyi akşamlar.

Not: Son cümlemi yazdıktan sonra sitesine tekrar girip baktım daha önce her biri 90$ olan "Guppy Color Bank" ve "Guppy Designer" kitaplarını göremedim yerine her biri 35$ olan "Guppy Color Bible" ve "
The Theory and Practice of Guppy Breeding" kitapları gelmiş ilginç geldi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir