Yaşayan Fosil, Triopslar. Ölüm/yumurta Temini


XETRaMÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2018
Mesaj: 1
XETRaMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2018 10:52
Merhabalar, kızıma doğum günü hediyesi olarak triops kitini aldım. %100 yaşam garantisi gibi bir ibare koyduklarından pata küte başladık. Sonuç hüsran. Yumurtalar çatladı hatta 50ye yakın rahat vardı. Kımıl kımıl suda yüzüyorlardı. 1-2 gün içinde hızla da büyüdüler ama sonra bir anda öldüler. Arada tek tük kalmıştı onlarda öldüler. Yani ufaklar belli bir boyuta ulaştığında ölüyorlar. Şu an 3 tane görebiliyorum ama eminim onlarında sonu yakın.
Ne yapmalıyız? Evim yerden ısıtmalı sıcak olsunlar diye gün ışığı ledi ile beraber yerde 28 derece tuttum. Öldüklerini görünce çok sıcak olduğunu düşünüp masaya koydum. Orada da 22 derecede sabitlendi ama yine olmadı. Işığı hiç kapatmadım ki ilk 5 gün kapatmayın yazıyordu. Kitin içinden kendi toz halinde yemi çıktı. Yumurtadan çıktıklarından itibaren çok az yemledim; kürdan ucuyla. Acaba beslememek mi gerekiyordu? İçme suyu kullandım. Işık mı yanlış? Sıcaklık mı yanlış? Su mu yanlış? Yem mi yanlış/bozuk? Ben mi çok veya az yemleme yaptım? Neden 2 gün yaşayıp ölüyorlar?[:'(]
Acemilikle tüm yumurtaları kullandığım için mecbur kiti yeniden almak zorundayım çünkü çocuğuma bu tarz alışkanlıkları aşılamak istiyorum. Veya daha önceden besleyip elinde yumurtaları olan varsa ücreti karşılığı da alabilirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Edit: Bir tanesinin yemi yakalayıp kucağında dolaştırdığını da kaydetmiştim. Keyifleri yerinde gözükürken neden öldüler anlamıyorum.
https://youtu.be/Yp3dqZq0VO0[EDIT]XETRaM,2018-11-28 11:01:08[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2018 08:40
Merhabalar, zaten ömürleri kısa canlılardır. Ancak 2 gün değil, bu linkin yardımcı olabileceği düşüncesindeyim..
https://www.akvaryum.com/Forum/triops_turlerinin_yetistirilmesi_k801707_sn1.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir