Yavru Balık Neden Yem Yemez?


AdaAybekÇevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2020
İl: Kastamonu
Mesaj: 5
AdaAybekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2020 23:13
Benim moli balığım doğuralı yaklaşık 3-4 gün oldu. Ancak 2gün bekleyip yem vermeme rağmen yeme karşı ilgi duymuyorlar[:?][:?]. Sizce neden olabilir[:?][:?] Şuan 3litrelik bir kapta besliyorum 10 tane yavrum var hepsi sabahtan akşama kadar yatıyolar[:'(][:'(] kapta şuan hava veren herhangi bir araç yok ama salı-çarşamba gibi gelecek. Şimdiden teşekkür ederim[:)][:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4283
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2020 01:00
İlk günlerde yetişkinlere verdiğiniz yemleri kolay kolay yiyemezler. İyice ufalarsanız belki... Genelde başlangıçta yumurta sarısı, artemia, hazır yavru yemleri gibi besinler verilir.

Şu an bulundukları ortam pek sağlıklı değil. Sadece hava vermek yanında filtre de bulunması, bu mevsimde suyun belli bir dereceye kadar sabit şekilde ısıtılması gerekir. Düzenli su değişimleri yapılmalıdır. Bu şartlar sağlanmazsa balıklar hastalanarak kaybedilebilir.

Canlıdoğuran yavruları doğumdan sonraki ilk 24-48 saatte su yüzüne çıkıp hava keselerini doldurarak serbest yüzme yeteneği kazanırlar. Böylece saklanma yerleri olan bir akvaryumda büyük balıklara av olmaları zorlaşır.

Yavrularınızı ana akvaryumda tutmak şu anki durumdan daha iyi bir seçenek olur. geçici olarak Bir tül yavruluk kullanmak, ya da saklanma alanı yaratmak için rafya olabilir.
Hayırlı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir