Yavru Cüce Vatozlar


ajanm3Çevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2014
İl: Ankara
Mesaj: 124
ajanm3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 10:43
Arkadaşlar 300 litrelik tankımda 14 tane yunus yavruları var 4-5 cm civarı boyları.Bunların yanına geçen gün 5 adet 2 cm civarı cüce vatoz aldım.Amacım direk akvaryuma koymaktı ama boylarını görünce atmak istemedim.Başka bir kapta akvaryumun suyuna 2 gün alıştırdım ve yavruluğa koydum. Şimdi sizden öğrenmek istediklerim
1) Sizce yavrulukta kalsınlarmı yoksa 30 cm bir akvaryum var ona mı alayım yada akvaryuma birakayım mı ? (Akvaryumda bol miktarda delikli taşlar var saklana bilirler)

2)Yavruluk da kalmaları büyümelerine engel teşkil eder mi akvaryuma koyarsam kum taş vs. koymama gerek var mı?

3) Şuanda salatalık ve azcık yunuslara verdim yemden ufalayıp atıyorum yem öneriniz nedir ne sıklıkla beslemeliyim

4) 4-5 cm olmaları ortalama nekadar sürer büyük akvaryuma nekadar olduklarında atayım.

5)30 cm akvaryuma alacaksam elimde ufak bir iç filtre var akıntıyı aşağıya doğru versem rahatsız olurlar mı? (şuan için başka filtre elimde yok)

6) Aklınıza gelen başka öneriler nelerdir

Teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mete DuruÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1510
Mete DuruÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2014 03:52
Selamlar.

1- 4-5 cm lik balıkların 2 cm lik cüce vatozlara zarar verebilmesi muhtemel ancak yavrulukta rahat boylanamazlar riskli bir durum. Yerinizde olsam gece yunuslar uyuduktan yarım saat ya da 1 saat sonra ana tanka salardım ( sabah salmanızı önermem hayvanlar yeni ortam şokuna girmişken birde hırpalamasınlar ). Sonuçta 30 cmlik akvaryum max 10 litre falandır. 

2- Teşkil eder.

3- Yavru balıkların metabolizmaları farklıdır. Yavru balıklar için günde 5-8 arası yemleme önerilir ancak vatoz için durum nedir bilemiyorum. Vatozlar için tablet yeme benzer granül yemler var onları kullanabilirsiniz, haşlanmış bezelye ve otçul granül yemler kullanabilirsiniz.

4- Boylanmaları su değerleri, su değişimi ve tank hacmine bağlıdır. Tank hacmi iyi ise rahat boylanacaklardır. 

5- Bence 30 cm akvaryumun hacmi çok düşük olduğu için pek düşünmeyin.

6- Bence bütün yunusları gece uyutun. Eğer bol sayıda delikli kaya varsa oralarda saklanırlar geceleri gezinirler. Gece balıkların ışıklarını kapattıktan sonra eğer odaya her hangi bir ışık giriyorsa, tankın üstünü örtün ki yunuslarınız tam trans moda geçsinler. Balıklar uyuduktan 30 dk sonra yemleme yaparsınız vatozlar için zaten genelde gece takılırlar.

Bende de bol delikli kaya var ( yaklaşık 40 kg kadar ). Sabahları bütün gün vatozları arıyordum bulamıyordum deliklerdeki mağaralarda uyuyorlardı. Geceleri bi ışık tutuyordum hepsi çıkmış piyasaya takılıyor. Eğer delikli kayaların içlerine yunusların ulaşamayacakları mağaralar varsa zaten oralardan çıkmazlar sabahları.

Bu söylediklerim ile 15 cmlik anaç mbunalarımın bulunduğu tanka 4-5 cmlik leopar vatoz koymuştum. Şuan o leopar 20 cm e doğru ilerliyor 

Saygılar.


Mete Duru2014-09-19 03:57:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir