Yavru verdikten 2 gün sonra tekrar ağzına yumurta aldı


omraydosÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 54
omraydosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 11:24
[QUOTE=Celilkaya]Yumurta değilde balığı kustururken ağzını incitmiş olabilirsiniz.Buda şekil bozukluğuna neden olabilir.İlk yavru aldığım sarı prensesim de başıma gelmişti.Ağzı dolu gibi duruyordu.[/QUOTE]

Evet muhtemelen sizin dediğiniz gibi olmuş ve yem yeme problemi de stressten kaynaklanmış sanırım. Çünkü dün onu başka bir akvaryuma aldım biraz alıştıktan sonra yemleme yaptım aç kurt gibi yiyordu. Herkese fikirlerinden dolayı çok teşekkür ederim, biraz bilgisizlikten dolayı rahatsız ettiğim için de ayrıca özür dilerim. Ancak canlı bir varlık beslediğim için aklımda en ufak bir kuşku kalmasındansa böyle güzel bir forumda merak ettiğim her şeyi öğrenmek balıklar açısından çok yararlı oluyor. Tekrardan teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TesseractÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/10/2007
İl: Yalova
Mesaj: 2356
TesseractÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 21:10
[QUOTE=ulucaptain][QUOTE=Tesseract]Benim tahminimce balığı tekrar akvaryuma attığınızda başka bir balık yumurta alıyordur ve sizin daha önce yavru aldığınız beyaz prenses gidip o balığın yumurtalarını toplamıştır. Benim zamanında böyle olduğu oluyordu bir gün önce kusturduğum dişi balık çiftleşmenin ortasına gidip yumurta topluyordu.

Balık hiç bir şekilde 2 gün sonradan tekrar kendisi yavrulayamaz. Yavrulardı diyelim 2 günde en fazla 2 tane yumurta üretir karnında ve ağzı dolu olup olmadığı belli bile olmaz.
[/QUOTE]
 
 
Bende bu balıkları yıllardır besliyorum ama hiç bir balık hatta hiç bir erkek çiftleşirken yanına başka balık yaklaştırmadı.İlginç bir durum.
[/QUOTE]

Erkeğiniz çok baskın ve akvaryumda ki balık sayını az ise gözlemlememeniz gayet doğal bir durum. Kalabalık akvaryumlarda bu sıkça rastlanan bir sorun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir