yavru yemi -infusorium-


seferi86Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 51
seferi86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 00:40
Merhaba arkadaşlar,
 
Bugün internette gezinirken rastladım 'infusorium' yani tek hücreli canlı. Yavru yemi olarak kullanılıyormuş. Üretimi çok kolay akvaryumdan aldıgınız bir kavanoz suyun içerisine bir miktar muz kabuğu veya herhangi bir sebze meyve kabuğu koyup bakterilerin üremesi için uygun bir ortam oluşturarak 1 hafta bekliyoruz.
 
Bu zaman zarfında suya koyduğumuz kabuk çürüdükçe suyumuzun rengi bulanıyor yani bakteriler çoğalmaya geçiyor ardındanda bizim tek hücreli canlılar bu bakterilerin çoğaldığını görünce burda ekmek var diyerekten  bakterileri yiyor ve çoğalmaya başlıyorlar. Suyumuz artık berraklaşmaya başlıyor zira bakterileri yemeye başlayan infusoriumlar artık yavru balıklarımıza yem olma kıvamına geliyorlar...
 
Sonrasında suda gözle görmesi çok zor olan bu canlıları yaşadıkları sudan ufak bir hortum yardımıyla bir miktar çekip yavru tankımıza ekliyoruz... Teoride böyle, bakalım uygulamada nasıl olacak.
 
Deneyimlerimi burdan paylaşacağım bilgisi olan arkadaşlarda bilgilendirirse sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuizokukanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2010
İl: Aydin
Mesaj: 549
SuizokukanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 00:47
Merakla devamını bekliyorum bol şans

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nasdaqÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 262
nasdaqÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 01:15
Enfezuar hazırlamanın en kolay yolu kesme şeker boyutunda kestiğiniz turpu bir kavonaza akvaryum suyu ile atmanızdır. Turp bittikçe yenisini atarak kültürü devam ettirebilirsiniz.Marul yaprağıda güzel bir tercihtir,tabiki muz kabuğuda.Fakat muz kabuğu suyu çok çabuk bozacaktır.Karanlık bir ortamda yaparsanız ışık tuttuğunuz bölgeye hareketlenirler buradan şırınga ile çekebilirsiniz. Yalnız bu yemi tetra gibi çok küçük yavru veren balıklarınızda kullanabilirsiniz.Artemia yada mikro kurt yiyecek kadar büyüyen yavrular bu yemi es geçeceklerdir. Bir başka kolay uygulamada çoğu hobicinin yaptığı gibi moss türü bitki eklemek, ağaç kökleri koymak veya dip çekimi yapmıyarak tabanda bu canlıların oluşmasını sağlayabilirsiniz. Organik çözünmenin olduğu heryerde enfezuar olur. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir