Yavrular Serbest Yüzüşte (white Cloud Minnow)


yigit kocbayÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3157,1[/B] [B]3947,2[/B]
Kayıt: 15/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1066
yigit kocbayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2021 01:59
Selamlar arkadaşlar,

İş hayatı, vakitsizlik, başka uğraşlar edinme, belki de hobiden sıkılma vs. derken hobiye uzun bir süre ara vermiştim. Pandemi vesilesiyle oluşan vakitte tekrar akvaryum kurmaya karar verdim ve yaklaşık 3 ay önce düşük destekli bir bitki akvaryumu kurmaya başladım. Vakit bol olduğu için nispeten uzun bir süreçte kurdum tankımı. Hobiye uzun bir ara vermemden dolayı , acele etmeden hobi pratiklerini hatırlayarak, geçen bu süreçte hobideki değişimleri de araştırarak , hobiye tekrar adapte olmaya çalıştım ve hala çalışıyorum. Kuracağım tankın esas amacının hobiyi hatırlamam olmasından dolayı tankımın düşük destekli olmasını istedim. Benim için bir hatırlama , aynı zamanda da bir deney süreci olarak geçti ve geçiyor bu zaman dilimi. Aradan geçen yaklaşık 7-8 yılda çok şeyin değiştiğini fark ettim :) Hobiyi bırakırken yanlış hatırlamıyorsam led ışıklandırmalar yeni yeni piyasaya çıkarken şimdi baktığımda led ışıklandırmanın hobinin genel kuralı olduğu hatta üstüne, Türkiye'de yaygın olmasa da Rgb teknolojisinin kullanıldığını farkettim. Bitki , balık ve malzeme çeşitliliğinde artış olurken internet alışverişinin yaygınlaşmasıyla bunlara ulaşmanın daha da kolaylaştığını gördüm. Kur etkisinin hobiyi de vurduğunu anladım :) 7-8 yıl öncesine kadar Türkiye'de hobiye bilinç katma işinin akvaryum.com üzerinden yapılırken şimdilerde youtube ve instagramın da buna katkı verdiğini farkettim . Bu biz hobi severler için güzel bir gelişme olsa gerek.
Uzun girizgahtan sonra tekrar akvaryumuma döneyim. Akvaryum kurulumunu tamamladıktan sonra birkaç akvaryumcu dolaşıp düşük destekli bitkili akvaryumum için balık araştırmasına girdim. Her ne kadar hobide gelişmeler olsa da kuracağımız tanklardaki balıkları seçerken internetten tür belirleyip direk akvaryumcudan alamıyormuşuz henüz :) . Burada akvaryumcularda kabahat aramaktan çok arz talep ilişkisine de bakmak lazım . İlk olarak Ember tetra almaya karar verdim ve yaklaşık 1 ay boyunca besledim. Sonrasında yaşadığım hidra sorununu çözmek isterken kullandığım kimyasaldan dolayı tetralarımı kaybettim. Hobiyi hatırlamak balık kaybına neden olsa da kimyasalların akvaryumdan her zaman için olabildiği kadar uzak olması gerekliliğini hatırladım. Tetra kayıplarımdan sonra akvaryumun döngüsünün tekrar eski hale gelmesini bekledim. Cylopsların tekrar çoğalmasından bir şeylerin tekrar düzeldiğini farkettim ve akvaryumcuya gidip alabileceğim balıklara baktım. Gözüme bir türü kestirdim. Neona benziyordu ama neon değildi belli. Daha önce beslemediğim bir türdü. Merak ettim ve ismini sordum akvaryumcu bir şeyler söyledi ama o neymiş ki diyip geçip ismine takılmadım :D Tetra istediğim için hmm tetraysa görünüşünü de beğendim ,tamam alayım bir grup dedim ve aldım. Akvaryuma koyduktan sonra balıkların ember tetralara göre farklı olduğunu hemen farkettim. Bunlar daha sosyallerdi. Akvaryumun içerisinde sürekli hareket halindeler ve yemleme yaparken bile kaçan Ember tetralara göre daha yakın bir tür olması hoşuma gitti. Yaklaşık 1 buçuk ay öncede cinsiyet ayrımlarını yapmaya dişilerin karınlarının dolmaya başlamasıyla anladım. Dişiler karın doluluklarından erkekler ise daha fit vücutlarından ve akvaryum camına bakıp kendi kendine kabarmasından çok net anlaşılıyorlardı :) Dişilerin karınların şişmesinden sonra yumurtlamanın yakın olduğunu farkettim . Napmam gerektiğini bilmiyordum ama en azından su değerlerinin uygun olması gerektiğini düşündüm. Su olarak çeşme suyu kullandığım için ne kadar çabalasam da tetraların yavru vermesi için gerekli değerleri yakalamanın kolay olmayacağının bilincindeydim bu sebeple de değerleri bir nebze olsun iyileşirmek adına catappa,meşe,yeni dünya yaprakları ve kızılağaç kozalağı ile rooibos çayı kullandım. Fakat içim rahat etmedi. Akvaryumumun ebatları küçük olduğu için hazır su kullanmaya karar verdim. Bu süreçte su değişimini minimum düzeyde yapmak istediğimden dolayı(amaç doğadaki su azalmalarını belki kopyalamak ve bakteri döngüsünü ket vurmamak.) hazır su kullanımı fazla bir külfet olmadı. Su değişiminin az olmasından doğacak olası nitrat patlamasını da akvaryumda kullandığım su üstü bitkiler ,bambu ve birkaç emers bitkilerin kökü ile dengeleneceğini aradan uzun süre geçse de hobiyi bir süre üniversitede birlikte sürdürdüğümüz arkadaşım Onur vesilesiyle hatırlıyordum :) Onur'la deneyimlediğimiz Limon tetra üretim macerasını da aradan uzun zaman geçmesine rağmen aşağı linkle iliştireyim :

https://www.akvaryum.com/Forum/limon_tetra_uretim_macerasi7_aylik_yavru_k318593.asp

https://www.akvaryum.com/Dergi/sayi3/#page/7

Konumuza dönelim çok dağılıyorum :) Su değerleri ile ilgili hazır su kullanımından sonra Gh ,Kh vePh değerlerimin daha kabul edilebilir olduğunu test kiti ile teyit ettim. Nitrat seviyem en başından beri yukarıda bahsettiğim bitkilerden , mümkün olduğu kadar az yem vermeden, ve balık yükü azlığından dolayı zaten istediğim seviyelerdeydi. Değerlerin tetralar için ideal olduğunu biliyordum ve yavru almayı bekliyordum fakat yavru almak içinde bunların dışında ekstra bir çaba sarf etmiyordum . Bitkilerin gelişimini izlemek ,balıkların davranışlarını izlemek, akvaryumdaki küçük canlıların canlıların çeşitliliğini belirlemek benim için yeterliydi yavru da gelirse ekstra bir güzellik olacaktı.
Nitekim bu güzellik oldu ve yaklaşık 3 hafta önce bir adet yavru gördüm. Heyecan ve mutluluk hat safhaya taşında ve hemen araştırmaya başladım. Bu balık neydi akvaryumcunun bana söylediği garip isim neydi :D Araştır araştır bulamıyordum , tüm Tetra türlerini taradım ama yok kuyruğu benzese rengi benzemiyor, rengi benzese başka bir şeyi farklı oluyordu. Yok heralde bulamıyacağım neyse dedim sonuçta bir neon Tetra türünün akrabasıdır sanki diye düşündüm ama davranış olarak da neondan farklı olduğunun bilicin de konuyu kapattım bir süre. Sonra ilk yapmam gereken aklıma geldi akvaryumcuya adını sormak. Sorup cevabımı aldım. Hemen daha detaylı araştırmaya başladım. İlk olarak türün Tetra değil sazansıgiller olduğunu anladım ve nerede hata yaptığımı ah bee diyerek fark ettim. Sonuçta görünüşü bile tetraya benzerken nasıl Tetra olamazdı ama olmayınca olmuyordu  Sonra hemen türün özelliklerine baktım . Sosyal olduğunu yazıyordu evet bunu biliyordum diğer özelliklerini de inceledim.Yaşadığı su sıcaklığı aralığı oldukça etkileyiciydi 22 ile 5 derece arası gibi sıcaklık değerlerinden bahsediliyordu.Ph aralığı genişti.Yavrularını yemek huyları nadir deniyordu. Tüm bunları öğrendikçe balıklarıma karşı olan bakış açım değişti. Aslında Tetra diye aldığım tür tetraya göre oldukça dayanıklı ,yavru alınması kolay ve daha sosyal bir türdü. Araştırmaya devam ettiğimde diğer ülkelerde balığın oldukça yaygın olduğunu ve hatta giriş seviyesinde akvaristler için bakılabilecek balıklar sınıfına koyulduğunu izledim. Ve yine hatta dış ortam havuzlarında kış şartlarında bile White Cloud Minnow’lara bakılabildiğini izledim.
Bu 3 haftadır belirli aralıklarla araştırma yapmaya devam ediyorum. Bir yandan da oturup akvaryumu izliyorum. Hobiye güzel bir karşılamayla döndüğümü söyleyebilirim. Balıkların yavrulaması üstte de söylediğim gibi en çok önem verdiğim şey hiçbir zaman olmamıştı hobide. Zaten kaynakların söylediğine göre yavru alma olasılığı yüksek ve kolay olan bir tür gibi gözüküyor. Ama zor ya da kolay bu hobi de benim için yüksek önem arz etmiyor.

Sonuç olarak bu süreçte şunu tekrar hatırladım ve deneyimledim. Neden bu hobiyi sevdiğimi. Bana kalırsa insan sürekli bir uğraş içerisinde olmalı. Ve bu uğraşlardan en azından birkaçı olabiliyorsa tümü sevdiği uğraşlar olmalı (ülke şartlarında çok zor olsa da). Bu sevdiği uğraşları da diğerlerinden ayırt etmek esasında kolay. Sevdiği uğraş kişinin “yolda” olmaktan keyif aldığı uğraştır. Akvaryum hobisini diğer birkaç uğraşımdan ayıran bir özellik bu bence. Akvaryum, içerisindeki birden çok değişkenden dolayı insanı sürekli “yolda” tutuyor. Kişiyi bir çok yönden geliştiriyor.Çıkan sonuç (akvaryum tasarımı,yavru almak,yosun sorunu vs.)kişilere göre başarılı ya da başarısız pek önemli değil amaç “yolda” olmak. Hobiden keyif almak isteyen arkadaşlara tavsiyem sonuç odaklı olmamak, olayları gözlemleyerek yorumlamak , araştırmak . Yavruların fotoğraflarından birkaç tanesini aşağıya bırakıyorum. Fotoğraf çekimi için detaylı vakit ayıramadım. Belki ilerde detaylı fotoğraflar gelir.
Bu arada sitde akaryum ansiklopedisinde türü bulamadım.Daha önce tür ile ilgili birkaç başlık açılmış,yavru videosu paylaşan bir arkadaşa daha denk geldim.Canlı ansiklopedisine eklenmeli diyip yetkililere sesleneyim  Hobiye yeni başlayan arkadaşlar başta olmak üzere hobide uzun süredir var olan arkadaşlarda olmak üzere gerek bakım kolaylığından, gerek davranışından,gerekse renklerinden dolayı daha fazla değeri hakkediyor diye düşünüyorum.
Not: Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi ikinci batın yavrularda geldi  henüz serbest yüzüşe geçmemiş, yumurtadan çıkmış ,askıda bekleyen yavrular var.
Son olarak aşağıya tür ile ilgili birkaç video ekliyorum:

White Cloud Minnow dış ortam havuzu:

https://www.youtube.com/watch?v=BENcK32b_jA
https://www.youtube.com/watch?v=-UYxWxqN7h0

White Cloud Minnow hakkında:

https://www.youtube.com/watch?v=bsHObDK1Zfw
https://www.youtube.com/watch?v=UNIk764mMhc

Yavru Minnowlar :

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153201.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153231.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153261.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153311.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153361.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153401.jpg[/IMG]

Akvaryum üstten görünüş :

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153481.jpg[/IMG]

Akvaryum genel görünüş :

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153571.jpg[/IMG]

Minnowların keyifle yediği akvaryumdaki küçük canlılar :

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153031.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153061.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153161.jpg[/IMG]

Gammarus :

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220210153101.jpg[/IMG]

Herkese iyi hobiler :)
[EDIT]yigit kocbay,2021-02-14 02:00:01[/EDIT]

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]205902,Arifhb[/T][T]7146,Abu[/T][T]213236,Aplot[/T][T]220207,ShowaSanshoku[/T][T]44449,Uzay[/T][T]208569,Beta_balik[/T][T]173617,zafer3490[/T][T]219706,serhat480[/T][T]217331,lazarusv20[/T][T]209552,noeldayi[/T][T]214296,CGDSNLR[/T][T]199205,Rafayel[/T][T]221104,erhanozcan71[/T][T]127461,Foae[/T]
Teşekkür Edenler: [T]7146,Abu[/T][T]220207,ShowaSanshoku[/T][T]173617,zafer3490[/T]
+1: [T]205902,Arifhb[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3537
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2021 02:36
Forumun eskilerinden olduğunuz nasıl da belli ediyor üsluptan. Naiflik, araştırma hevesi, küçük detaylar, kullanılan dil... O süre zarfında çok sular aktı tabi. 2010’ lu yıllardaki konular ve içerik malesef şimdi pek yok. Hobiye ve foruma yeniden dönmeniz sevindirdi beni. Hele de böyle tatlı bir anlatıyla.😊 Okurken keyif aldım. Yavrucaklar hayırlı olsun; güncellemeleri keyifle beklemekteyim.

Değişen teknoloji ve ürün yelpazesi ne olursa olsun hobinin dinamikleri aynı. Zamandan ve enerjiden tasarrufta fayda sağlıyor bahsettiğiniz gelişmeler. Adapte olmanız zor olmamıştır.😊

Bahsettiğiniz gibi bu hobiyi diri tutan değişkenlerin bol olması. Her gün aynı suya bakıldığında bizi bekleyen yeni gelişmeler..

Değeri pek bilinmeyen sağlam ve kolay üreyen balıklardan biri de bunlar dediğiniz gibi. Arz-talep dengesi ve tür tanıtımının yetersizliği hobiciyi alışılagelmişe yönlendiriyor genelde. Forumda bu tarz içerikler olduğunda türe olan ilgi de artabiliyor. Tanıtım iyi yapıldıktan sonra rağbet görmeyecek tür olmaz sanırım.

Keyifli hobiler.😊[EDIT]Arifhb,2021-02-14 02:45:28[/EDIT]

Beğenenler: [T]44449,Uzay[/T][T]173617,zafer3490[/T]
Teşekkür Edenler: [T]13715,yigit kocbay[/T]
+1: [T]44449,Uzay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UzayÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 201
UzayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2021 08:34
Merhaba

Özlemişim böyle yazıları. Benim de en çok sevdiğim türlerden bir tanesi. Gerek renk, gerek hareketler neden Türkiye’de yeterince önem verilmediğini anlayabilmiş değilim. 😊 Konuyu favorilerime ekledim.
Akvaryumunuzun üstü açık mı göremedim, balıkların akvaryumdan atlama eğilimleri var. Geçenlerde üretim için aldığım küçük akvaryumda dişi atlayıp ölmüştü.
Bu arada Onur’un sayesinde meşe vs yaprakların humik asid etkisini öğrenmiştim. Rooibos çayının akvaryumda kullanımını ilk defa duyuyorum. Kullanımı ve faydaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Teşekkür Edenler: [T]13715,yigit kocbay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigit kocbayÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3157,1[/B] [B]3947,2[/B]
Kayıt: 15/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1066
yigit kocbayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2021 11:58
[QUOTE=Arifhb]Forumun eskilerinden olduğunuz nasıl da belli ediyor üsluptan. Naiflik, araştırma hevesi, küçük detaylar, kullanılan dil... O süre zarfında çok sular aktı tabi. 2010’ lu yıllardaki konular ve içerik malesef şimdi pek yok. Hobiye ve foruma yeniden dönmeniz sevindirdi beni. Hele de böyle tatlı bir anlatıyla.😊 Okurken keyif aldım. Yavrucaklar hayırlı olsun; güncellemeleri keyifle beklemekteyim.

Değişen teknoloji ve ürün yelpazesi ne olursa olsun hobinin dinamikleri aynı. Zamandan ve enerjiden tasarrufta fayda sağlıyor bahsettiğiniz gelişmeler. Adapte olmanız zor olmamıştır.😊

Bahsettiğiniz gibi bu hobiyi diri tutan değişkenlerin bol olması. Her gün aynı suya bakıldığında bizi bekleyen yeni gelişmeler..

Değeri pek bilinmeyen sağlam ve kolay üreyen balıklardan biri de bunlar dediğiniz gibi. Arz-talep dengesi ve tür tanıtımının yetersizliği hobiciyi alışılagelmişe yönlendiriyor genelde. Forumda bu tarz içerikler olduğunda türe olan ilgi de artabiliyor. Tanıtım iyi yapıldıktan sonra rağbet görmeyecek tür olmaz sanırım.

Keyifli hobiler.😊[/QUOTE]

Merhaba Arif Bey , teşekkürler öncelikle. Dediğiniz gibi önemli olan tanıtım ve bir hikaye oluşturmak. Sonrasında sevilmeyecek tür yok.
Evet adaptasyon süreci şimdilik güzel gidiyor diyebilirim. Ne kadar süre alır bilmiyorum ama bir süre sonra biyotop kurulumu denemesi de yapmak istiyorum. Yeri gelmişken bu anlamda sizin de açtığınız konularda ,yazılarınız ve videolarınızdaki anlatım şekliniz bilgilendirici ve önemli bence. Bu üç aylık serüvenimde yazılarınıza ve videolarınıza denk geldim ,severek okudum, izledim. Siteye ,dolayısıyla hobiye bir içerik katmak önemli diğer hobi severler içinde. Bu anlamda teşekkür ederim emekleriniz için :)

[QUOTE=Uzay]Merhaba

Özlemişim böyle yazıları. Benim de en çok sevdiğim türlerden bir tanesi. Gerek renk, gerek hareketler neden Türkiye’de yeterince önem verilmediğini anlayabilmiş değilim. 😊 Konuyu favorilerime ekledim.
Akvaryumunuzun üstü açık mı göremedim, balıkların akvaryumdan atlama eğilimleri var. Geçenlerde üretim için aldığım küçük akvaryumda dişi atlayıp ölmüştü.
Bu arada Onur’un sayesinde meşe vs yaprakların humik asid etkisini öğrenmiştim. Rooibos çayının akvaryumda kullanımını ilk defa duyuyorum. Kullanımı ve faydaları hakkında bilgi verebilir misiniz?[/QUOTE]

Selamlar Uzay Bey. Doğrudur, akvaryumun üstü açık. Atlama eğilimleri ile ilgili bir bilgiye denk gelmemiştim açıkcası. Akvaryum ortamı, diğer balıklar, su değerleri, sıcaklık vs. ile de alakalı olsa da bu durumu araştırıp önlem alacağım ,teşekkürler.

Onur'la tanışıyor olmanıza sevindim. Dediğiniz gibi hobideki bilgisi yadsınamıyacak seviyededir :) Rooibos ile ilgili olarak da bir catappa,meşe kadar olmasa da faydası var gibi duruyor. Aşağıya faydalandığım kaynakları ekliyorum :


Rooibos tanıtımı :
https://www.youtube.com/watch?v=2mctNahlj6E


5 humik asit yayan bitkinin karşılaştırması :
https://www.youtube.com/watch?v=jD0I7pfGq24&t=1349s


Beğenenler: [T]205902,Arifhb[/T][T]44449,Uzay[/T]
Teşekkür Edenler: [T]205902,Arifhb[/T][T]44449,Uzay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zafer3490Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 178
zafer3490Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2021 13:21
Öncelikle hem yeni tankınız hem de foruma dönmeniz hayırlı olsun. Ben akvaryumdaki bitki cümbüşüne ve kurmuş olduğunuz doğal dengeye fena şekilde tav oldum. [:nazar:] Bu türü bende bilmiyordum. Bakacağım ve verdiğiniz videoları izleyeceğim. Tankınızla alakalı olarak gelişmeleri bizimle paylaşırsanız en azından Türkçe kaynaklı bilgilere ve deneyimlere ulaşmış oluruz. Konunun takipçisi olacağım. [3)]

Teşekkür Edenler: [T]13715,yigit kocbay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigit kocbayÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3157,1[/B] [B]3947,2[/B]
Kayıt: 15/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1066
yigit kocbayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2021 17:07
Henüz cama yapışık olan ikiliden fotoğraflar :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220211706161.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220211706181.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/140220211706171.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]44449,Uzay[/T][T]209035,Mehya[/T][T]205902,Arifhb[/T][T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigit kocbayÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3157,1[/B] [B]3947,2[/B]
Kayıt: 15/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1066
yigit kocbayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2021 01:36
Güncel Fotoğraflar :

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/210220210134471.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/210220210134551.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/210220210135021.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/210220210135041.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/210220210135061.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/210220210135251.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13715/210220210135141.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RafayelÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2017
İl: Bursa
Mesaj: 820
RafayelÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2021 05:13
Efendim aslında Forum ansiklopedisinde bu tür mevcut.
Sorun sizin bildiğiniz ismi ile yayınlanmamış.

https://www.akvaryum.com/tanichthys_albonubes_kardinal_baligi_tatlisur_7_810.asp

Epey isimleri var bunların

Bilimsel adı: Tanichthys Albonubes

Türkçe isimleri: Beyaz Buz Dağı Balığı, Kardinal Balığı ( tetra değil [:)))] )

Yabancı forumlarda White Cloud Minnow diye geçer

Japonya'da ise ismi bu

""" 1940'lar ve 1950'lerde, White Cloud minnows, renkli ve daha pahalı olan neon tetralardan çok daha uygun fiyatlı oldukları için
"Zavallı Adamın Neon Tetrası" takma adını aldılar """"

( Aklımda bambaşka bir isim kalmış, iyiki onu deyip rezil olmadım [:lol:] )

Teşekkür Edenler: [T]13715,yigit kocbay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erhanozcan71Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2020
İl: Ankara
Mesaj: 60
erhanozcan71Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2021 17:33
Beyaz Bulut Dağı Balıklarına verdiğiniz yemlerin isimlerini yazarmısınız. Bende 11 tane yavru var. Kuru yemleri nazlanarak , artemiayı çıldırmış gibi yiyorlar. Akvaryumunuz çok güzel.

Teşekkür Edenler: [T]13715,yigit kocbay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigit kocbayÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3157,1[/B] [B]3947,2[/B]
Kayıt: 15/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1066
yigit kocbayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2021 23:12
[QUOTE=Rafayel]Efendim aslında Forum ansiklopedisinde bu tür mevcut.
Sorun sizin bildiğiniz ismi ile yayınlanmamış.

https://www.akvaryum.com/tanichthys_albonubes_kardinal_baligi_tatlisur_7_810.asp

Epey isimleri var bunların

Bilimsel adı: Tanichthys Albonubes

Türkçe isimleri: Beyaz Buz Dağı Balığı, Kardinal Balığı ( tetra değil [:)))] )

Yabancı forumlarda White Cloud Minnow diye geçer

Japonya'da ise ismi bu

""" 1940'lar ve 1950'lerde, White Cloud minnows, renkli ve daha pahalı olan neon tetralardan çok daha uygun fiyatlı oldukları için
"Zavallı Adamın Neon Tetrası" takma adını aldılar """"

( Aklımda bambaşka bir isim kalmış, iyiki onu deyip rezil olmadım [:lol:] )[/QUOTE]

Haklısınız Latince isminden gitmemiştim sitede varmış.Teşekkürler bilgi için :)

[QUOTE=erhanozcan71]Beyaz Bulut Dağı Balıklarına verdiğiniz yemlerin isimlerini yazarmısınız. Bende 11 tane yavru var. Kuru yemleri nazlanarak , artemiayı çıldırmış gibi yiyorlar. Akvaryumunuz çok güzel.[/QUOTE]

Merhaba ,

Yem olarak Tetra'nın Delica Menü'sünü iyice ezerek kullanıyorum. İçerisinde Gammarus, karides, daphnia ve sivrisinek larvaları var. Yemlemeyi 3 güne bir ya da 2 güne bir yapıyorum aslında. Low tech de olsa yoğun bitkili akvaryum ve içerisinde cylops gibi canlılarda olduğu için yavrular ve erişkinler bir şekilde yem ihtiyaçlarını akvaryumdan karşılıyorlar. Çok yemlemiyorum çünkü fazla yemleme su değerlerini bozup ,sistemi çökertebilir, yosunlaşmayı da tetikleyebilir. Balıklar genel olarak soğuk kanlı canlılar oldukları için yemlemenin minimumda tutulmasının yeterli olacağı kanaatindeyim. Yemleme sıklığı balığına göre değişebilse de Minnow lar için yoğun bitkili bir akvaryumda bakıyorsanız fazla yemlemeye gerek olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yine balıkların form durumuna bakarak gözlem yapmak daha mantıklı. Artemia konusunda da evet olsa mutlaka gelişimde bir artısı olacaktır ama bu şekilde de yavrular sağlıklı bir şekilde büyüyorlar şuanda.

Bu arada sizi de yavrularınız için tebrik ederim :) Keyifli hobiler :)

Beğenenler: [T]221104,erhanozcan71[/T]
Teşekkür Edenler: [T]221104,erhanozcan71[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir