Yem İhtiyacımız Konusu Hk


KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 10:43
http://www.akvaryum.com/Forum/yem_ihtiyacimiz_k511955.asp

Link, yönetimin uyarı vermeksizin, +1 TL emek ücretinden söz edilmesi nedeniyle kapatılmıştır. Türkiye genelinde bir şekilde 15 kova yem alıp bunu karşılıksız dağıtacak hiçbir baba yiğit yoktur. Kiminin maddi kimininse yem çıkarı vardır.  Ne fayda sağladığını dile getirmemesi yeterlidir. Eğer maddi veya yem çıkarı yoksa ve ben o kişileri zan altında bırakıyorsam buradan hemen özür diliyorum. +1 TL emek-poşet ücreti denmesi yasaktır. Polyanna moduna devam. Kolaydı 15 kovanın nereden alınacağını belirlemek, kovaları almak, taşımak, ayıklamak, poşetlemek ve dağıtmak. Birde cebinden poşet ve yol parası versin dağıtıcı. Armut piş ağzıma düş. Ne güzel memleket.

İlgi gösteren tüm üyelere ve yönetime teşekkürü bir borç bilirim. 

Not : 10-30 gün sesim çıkmazsa bilin ki bu yazıdan dolayı ceza almışımdır. Sevgilerimle...
Kribensis2011-10-07 10:52:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

botsalıÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2010
İl: Konya
Mesaj: 87
botsalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 11:02
Toplu yapılan işlerde bir şekilde yapılan işin yükünün sadece bir iki  kişiye yüklenmemesi gerekir. Yapılan  işin dolaylı maaliyetleri de bir şekilde katılımcılar tarafından bölüşülmeli. Eğer yönetim dolaylı maaliyet için fiks bir rakam vermenin uygun olmadığını düşünüyorsa belki alternatif yol olarak yem alımını organize edecek arkadaşlar harcadıkları zaman ve yem almak için gittikleri yol bilgilerini tahmini olarak verirlerse bunların da maliyeti hesaplanıp yem parasına eklenebilir  diye düşünüyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 11:12
Merhaba,
Hem yem alımı konusunu üstlenmiyorsunuz hemde ayrı bir konu açarak konuyu uzatmaya çalışıyorsunuz. Organizasyonu Alperen bey üstlendi ve kendisiyla yaptığımız görüşme sonucunda Toplu Alım Buluşmaları forumuna en kısa zamanda organizasyonu başlatacağı konusunda mutabık kaldık. Şimdiye kadar yapılan hiçbir organizasyonda bu şekilde birşeye izin vermedik. Sizin konunuz 8 sayfa olmasına rağmen daha tam olarak yem çeşitlerini ve fiyatlarını bile kesinleştiremediniz ve konu ortada dönen muhabbetler sayesinde amacının dışına çıktı malesef. Konuya yazdığım son mesajda da belirttiğim üzere konuyu ilgili foruma açarak kurallara uygun şekilde devam edebilirsiniz.
 
Son olarak
Not : 10-30 gün sesim çıkmazsa bilin ki bu yazıdan dolayı ceza almışımdır. Sevgilerimle. çok manidar olmuş. Yönetimi cellat gibi göstermeye çalışarak ne yapmaya çalıştığınızı anlamak zor olmasa gerek.


[QUOTE=botsalı]Toplu yapılan işlerde bir şekilde yapılan işin yükünün sadece bir iki  kişiye yüklenmemesi gerekir. Yapılan  işin dolaylı maaliyetleri de bir şekilde katılımcılar tarafından bölüşülmeli. Eğer yönetim dolaylı maaliyet için fiks bir rakam vermenin uygun olmadığını düşünüyorsa belki alternatif yol olarak yem alımını organize edecek arkadaşlar harcadıkları zaman ve yem almak için gittikleri yol bilgilerini tahmini olarak verirlerse bunların da maliyeti hesaplanıp yem parasına eklenebilir  diye düşünüyorum. 
[/QUOTE] Merhaba,
Toplu alım organizasyonlarının kuralları ve şartları  Toplu Yem Alımı Mantığı Ve Kuralları (güncellendi)  konusunda bulunmaktadaır. Her organizasyonda olduğu gibi bu organizasyonda da bu kurallar geçerlidir. Şartlar yerine geldiği sürece sorun çıkmayacaktır.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 11:32
Kurallarınız beni yedi bitirdi. Kimsede çıkıp sıkıntısını dile getirmiyor. Dile getirse bir nedenden dolayı konu kapatılıyor. Ancak ve ancak ne zaman bir forum üyesi ile buluşsam, orada 'çen çen, vır vır' konuşuyor, Yok şu kural çok saçma, yok bu kural olmamalı, yok şu dernek üyesi torpilli, yok bu yöneticinin ensesi kalın, yok bu arkadaş şu kişiden destek alıp toplu alım yapıyor. Hata bende, elime ayağıma ağzıma hakim olamıyorum.

Konuyu komple silmenizde fayda görüyorum.
Kribensis2011-10-07 11:37:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 11:37
Ortaya attığınız iddiaları açıklarmısınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 11:42
Ben iddia falan atmıyorum. Kimseyle de bu tür konuşmaları konuşmak için açmam. Konulara da çok hakim değilim. Lambur lumbur birşeyler anlatılıyor, bende anlamıyorum. Varsa söyleyecek lafı olan söyler. İftar yemeği toplantısında bir arkadaşımız bu konuyla alakalı birşey söylemişti. Dernek üyesi ticari hobici istemiyoruz aramızda diye. Dernek yönetiminden bir kaç arkadaşımızda oradaydı. Ben ne demek istendiğini anlamadım. Bunun gibi şeyler oluyor. Daha fazla uğraşamayacağım. Sizde uğraşmayın. Konu uzamadan, yayılmadan kapatılsın. Ben zaten yönetime kızdığım için hobicilere 'bilgi' anlamında yardım etmeyi, konularına cevap vermeyi bıraktım. Bugünün vesilesi ile artık hiçbir konuda yazmakda istemiyorum. İlanımı vereceğim, yaslanacağım arkama. 

Kolay gelsin.

Lütfen konuyu komple siliniz..
Kribensis2011-10-07 11:43:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 14:29
Bu tarz tartışmalara girmeyi sevmiyorum ancak 3-5 değil çok fazla kişi tarafından zan altında bırakılıyoruz madde madde bir açıklama yapayım.

- Toplu yem alım ve satımının site tarihi boyunca bize 1 kuruş getirisi veya götürüsü olmamıştır.

- Toplu yem alımı her seferinde yönetime ağır ithamlarda bulunmasına sebep olmuştur. (Yönetim kendi sponsorlarından yem almayanlara konu açtırmıyor, yönetim dernek üyelerine iltimas geçiyor vb.)

- Toplu alım açan Özgür ile sohbetten konuştum. Dedim bu işi niye yapıyorsun, seni tanıyoruz karşılık beklemeden böyle bir şey yapmazsın. O da bize sabahtan akşama kadar iş yerinde oturuyoruz, başkaları yurtdışından yem getirip kar ile satıyor, onların önüne geçeyim, bir de kovada fazla yem çıkabiliyor onlar bana kalıyor dedi. Toplu yem alımını kapatsak akvaryumcular engelletti deniyor, toplu alıma izin versek dernek üyesi korunuyor deniyor. Bizim amacımız bir tarafı memnun etmek değil doğru bildiğimizi yapmak.

- Toplu yem alımında süre 6 aydan 2 ay'a üyelerin; "yemimiz 6 ay dayanmıyor" talepleri üzerine düşürüldü. 

- Bir dernek üyesinin bu gibi dedikodusu bol olan içinde para geçen bir işe girmesi bizi memnun etmez ancak kendimizi, kimseyi bireysel olarak kenara çekip yem paylaşımı yap ya da yapma diyecek bir pozisyonda görmüyoruz. Ancak toplu alım ile uğraşan birisini ileride yönetime almaya sıcak bakmayacağımızı net olarak belirteyim.

- Toplu alım esnasında bir gruplaşma oluşuyor. Sosyo kültür seviyesi düşük gruplar genellikle bir arada durabilmek için ortak bir düşmana ihtiyaç duyar ve bir düşman yaratırlar. Bu da forum ortamında genellikle yönetim veya başka yem grubu oluyor. Bu durumun önüne geçmek için özel üyelerin dağıtım yaparak olayı bize daha az zarar verici halde tutmayı uygun gördük.

- Toplu yemin kaldırılması için çok sayıda baskı gördük, tarım bakanlığı sizinle ilgili inceleme başlattı o şekilde yem satımı yasak dendi. Bilgi edinmeden başvurdum ve açık yem satışının olabileceğinin belgesini aldım. Aman bize veya siteye bir şey olur diye korkup kapatabilirdik ancak yapmadık. 


- Görüldüğü gibi hobicilerin taze ve uygun fiyata yem alması için gerek forum yönetiminde gerek dernek yönetiminde olmamızın sorumluluğu gereği zihin yorup işin yürümesi için iyi niyetle yollar arıyoruz. Bu iyi niyetin bu şekilde bize dönmesine şaşırmıyorum. İnsanlar bizim için niye bu kadar uğraşsınlar diye düşünebilirler, neticede ülkedeki insan profili belli. Bizim elimizden gelen bu kadar, mevcut üye profili ile bu kadar iş becerebiliyoruz, geri kalan kısmı biz çözemeyiz, ülke çapında bir sorun.

Kurallar hakkında:
Kurallar gayet mantıklı, gerektiğinde esnetilebilir durumda. Açtığınız konuda taksi ve emek gideri için +1 veya +2 lira üzerine para koyacağınızı belirtmişsiniz. Taksi için koyablirsiniz, tabi taksiden fatura alarak ve kovanın nereden nereye taşındığını belirterek. Emek için ise ücret alamazsınız çünkü bu organizasyonun amacı yazıldığı gibi 2.5 litre bir kolanın alınıp bölünmesi gibidir.

Ayrıca Alper seni yiyen bitiren kurallar arasında umarım birkaç gün önce yem ilanı başlığına "banu alkan" yazdığın için uyarı aldığın kural yoktur. Özelden uyarıldıktan sonra ilan başlığına "full hd" "çınar ağacı" gibi şeyler yazmaya devam ettin. Bu tür bir şeyden kimseyi engellemeyiz. Ancak sen engellenmek istemişsin. Buradan tüm engellenmek isteyenlere ricam şudur; lütfen beni engellediler demeyin. Hep o şekilde duyuyoruz, doğrusu ben silinmek istedim şeklindedir.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 14:59
İlan başlıklarım bir çok üyenin dilindedir ve sevilmektedir. İmkanım olsa, değil Banu Alkan, Lionel Messi'de yazacağım, Adriana Lima'da.

Bireysel olarak kimseyle sorunum bulunmamaktadır. Seninle zaten yok Refet. Ben belirlenmiş kurallar kapsamında yaşayamıyorum. Bu yüzden mevcut yem ilanım tükenince kenara çekileceğimden hiç şüpheniz olmasın. Sizde bende rahat edeceğiz.

Zahmet oldu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 16:15
Alper kendi isteği ile üyeliğini askıya aldırmıştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 17:14
[QUOTE=bjkalley]

 
- Toplu alım açan Özgür ile sohbetten konuştum. Dedim bu işi niye yapıyorsun, seni tanıyoruz karşılık beklemeden böyle bir şey yapmazsın. O da bize sabahtan akşama kadar iş yerinde oturuyoruz, başkaları yurtdışından yem getirip kar ile satıyor, onların önüne geçeyim, bir de kovada fazla yem çıkabiliyor onlar bana kalıyor dedi. Toplu yem alımını kapatsak akvaryumcular engelletti deniyor, toplu alıma izin versek dernek üyesi korunuyor deniyor. Bizim amacımız bir tarafı memnun etmek değil doğru bildiğimizi yapmak.


 
Saygılar,
[/QUOTE]
 
   Konuda yalan olarak beyan edilmiş bir kaç cümle için yazma gereksinimi duydum. Özgür bey yukarda belitmiş forumda yurt dışından yem getirip satan üyelerin önüne geçmek için yaptığını konuya açıklık getirelim hemen hiçmi utanmıyorsunuz yalan konuşmaya va çamur atmaya.
    Bu forumda yurt dışı Türkiye'de bulunmayan yemleri getirip satan ben ve Ömer İyidoğandan  başka kimse yok. Her 45 günde bir Almanya'ya dan yigenime getirtip burada uygun fiyattan satarım sizin toplu alımda ettiğiniz yem fazlası karından az fiyata hemde.
   Siz özgür bey defalarca hem benden hem Ömer abiden kova kova yem istemedinmi? Ömer abi ile aram yok sen ondan benim adıma al bana yolla demedinmi?  Saatlerde beni sohbette konuşup hatta bu işi nasıl yaptımı yalvararak sormadınmı? Benden en son 1000 tane yem alıp indirip yapmam için telefonda ve burda konuşmadınmı bende SATACAM BANADA KAR BIRAK azcık diye yazmadınmı?  Kovayı sana yurt dışı fiyatı olan 99.00 eurodan vermeyince beni sohbet listesinden silmedinmi? Karsız ver diye saatlerde dil dökmedinmi? Bir türlü beceremedim kendi kredi kartımın numarasını sana vereyim sen al adresi İstanbul göster direk bana gelsin diye yazmadınmı? Simdi çıkmış çamur yapıyorsun ama niye şaşıyorumki bana arkadaşını söle sana kim olduğunu söyleyim  efsane07 nickli arkadaşınada mesajda belirttim KUL HAKKIMI HELAL ETMİYORUM DİYE. Sanada etmiyorum yalan konuştuğun için.
  Unutmadan son bu kadar çok yem fazlan varken benden en son aldğın 1000 Ad Tropical Super A tableti ne yaptın sattınmı. Bu şekildemi geçiceksin yurt dışından mal getirip satanların önüne ellerindeki malı alıp sen satıcaksın yani? Güzel yöntem. :)))
fordmustang2011-10-07 17:17:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 17:20
Yalanında böylesi pes vallahi ne işler dönüyo haberimiz yok saol Alperen iyiki yazdın keşke daha önceden yazsaydında insanlar kiminle alışveriş yaptıklarını bilselerdi.Kribensis Alperinde zivanadan çıktığı kadar varmış üyeliğinide hırslanıp boştan yere askıya aldırdı. KESTO2011-10-07 17:36:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 17:21
Böyle bir durum varsa çok vahim. Toplu alım rant yerine dönmüş demek ki. Toplu alım bu şekilde devam edemez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 17:29

Bende toplu alımdan yem alıyorum ortada böyle mevzular oldukdan sonra bir daha toplu alımdan yem alırmıyım? veya alanların hepsi gene alırmı bilemiyorum.

Ya arkadaş millet bu kadar uğraşıyo hobi bi yere gelsin hobici keklenmesin diye millet üç kuruş para kazanmak için 100 gr yem arttırmak için eğer alperenin iddasına düzgün bir cevap gelmezse yazıklar olsun derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 17:33
[QUOTE=bjkalley]Böyle bir durum varsa çok vahim. Toplu alım rant yerine dönmüş demek ki. Toplu alım bu şekilde devam edemez.[/QUOTE]
 
   Refet bey kusura bakmayın ama bu pis iş karsız kesinlikle yapılmaz kimse ben kar yapmıyorum demesin benim olduğum yerde yalan olmaz. O kadar zor meşakatlı ve o kadar zahmetli bir işki bedavaya yapılcak bişey değil kimileri benim gibi doğruyu söyler Alper ( Kribensis ) gibi ,  kimileri kıvırır böle işte. Bende kar etmedim desem sadece sizi kandırrım ama yukarda ALLAH var. Belki nakit para olarak kar değil ama bir sürü hediye balık hediye malzeme gelişinin altında akvaryum ekipmanları bunlarda bir nevi kardır öğle değilmi. Bir kez daha burdan her iki akvaryumcuyada teşekkür ederim.
fordmustang2011-10-07 18:36:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir