Yem Yapma Formülüm


cakomÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2009
İl: Antalya
Mesaj: 15
cakomÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2010 01:42
SN; Reverse ye cevap
Aslında tespitinize katılıyorum yulaf ezmesi konusunda
haklı olabilirsiniz.
 
Yulaf ezmesini kullanırken bağlayıcı özelliği olan un,nişasta gibi ürünlerin daha olumsuz sonuç vereceğini düşündüm,
Yemi kullanmaya başladığım zaman itibarı ile sürekli Balıkları takip ederek yemledim ve görünürde sadece hissi olarak sevdiklerini düşünüyorum.
 
Buhar haşlama konusuna gelince normalde ben yiyecek üretimi yaparken bu tekniği çok kullanırım ve amaçta besin değerleri ürünün içinde kalmasını sağlamaktır,
bu anlamda düşünüldüğünde buhar ymtemi de suda haşlamaya kıyasla daha doğru bir tercih diye düşünüyorum.
 
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2010 22:33
Ben de teşekkür ederim.
Yeminizde soya unu kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Hem besleyici de olur. Ben soya unu ve bitkisel jelatin kullanarak bir yem yaptım. Yalnız soya ununu gereğinden fazla kaçırdığınızda çok koyu bir kıvam veriyor yeme. Katılaştırıyor. Azar azar ekleyerek denemek lazım.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir