ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cakom
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2009 00:43
Son Ziyaret:
08 Ekim 2010 00:08
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet eke
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
aşcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet EKE Balık meraklısı CAKO

SON 10 MESAJI

ÖZEL İMALAT YEM FORMÜLÜM
ARKADAŞLAR YENİ YAPTIĞIM YEMİN TARİFİNİ PAYLAŞIYORUM
 
REÇETE:
1 KG DANA CİĞERİ
1 KG KARİDES ETİ
250 GR ISPANAK
100 GR YULAF EZMESİ
 
 
AÇIKLAMA:
  • DANA CİĞERLERİ ZARLARINDAN TAMAMMEN AYRILIR VE PÜRE KIVAMINA GETİRİLİR.
  • KARİDESLERİN SIRT KISMINDAKİ PARAZİTLER BOL SU İLE TEMİZLENİR VE PÜRE HALİNE GETİRİLİR.
  • TAZE ISPANAK YAPRAKLARI SÜZGEÇ İÇİNDE KAYNAR SUYA 30 SANİYE KADAR BATIRILIR VE ÇIKARILIP HEMEN BUZLU VEYA SOĞUK SUYA BATIRILIP SOĞUTULUR ( VİTAMİN KAYBI OLMAMASI İÇİN ) VE PÜRE HALİNE GETİRİLİR.
  • YULAF EZMESİ BLENDER DA VEYA ROBOTTA TOZ HALİNE GETİRLİR.
  • TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIP MACUN KIVAMINDA YEM ELDE EDİLİR.
  • YAPILAN MACUN STREÇ FİLM VEYA POŞETE ÇOK İNCE SERİLİP RULO ŞEKLİNDE SARILARAK ŞOKLANIR VE İSTENDİĞİNDE UFAK PARÇALAR KOPARILIP BALIKLARA VERİLİR.
  • YEMİ GÜNEŞTE KURUTUP TA KULLANMA ŞANSINIZ VARDIR.

NOT: BEN YEMİ SÜREKLİ DEĞİL BALIKLARIN KEYİFLENMESİNİ İSTEDİĞİM ZAMAN VERİYORUM ÖRNEĞİN HAFTADA 2 DEFA.

UNUTMADAN BELİRTEYİM BEN AYNI ZAMANDA 25 YILDIR AŞCI YIM.
BESLENMEYİ VE BESLEMEYİ İYİ BİLİRİM :-)
cakom2010-09-24 00:38:50
Yem Yapma Formülüm
SN; Reverse ye cevap
Aslında tespitinize katılıyorum yulaf ezmesi konusunda
haklı olabilirsiniz.
 
Yulaf ezmesini kullanırken bağlayıcı özelliği olan un,nişasta gibi ürünlerin daha olumsuz sonuç vereceğini düşündüm,
Yemi kullanmaya başladığım zaman itibarı ile sürekli Balıkları takip ederek yemledim ve görünürde sadece hissi olarak sevdiklerini düşünüyorum.
 
Buhar haşlama konusuna gelince normalde ben yiyecek üretimi yaparken bu tekniği çok kullanırım ve amaçta besin değerleri ürünün içinde kalmasını sağlamaktır,
bu anlamda düşünüldüğünde buhar ymtemi de suda haşlamaya kıyasla daha doğru bir tercih diye düşünüyorum.
 
Teşekkürler.
Yem Yapma Formülüm
Cihan Kardeşim
 
Doğru valla benim akvaryumda balık olmak kadar güzeli yoktur sanırım,
Dedim ya  mesleğim Aşcılık ürün bulmak zor olmuyor :-)
 
Ama bana güven olmaz gözüme kestirisem onlarıda pişirir satarım :-)
Yem Yapma Formülüm
Arkadaşlar unutmadan birşey daha hatırlatayım bu yemi hazırlayacak olan kişilere...
 
Yemi kurutun fakat kapalı kapta beklediği zaman içinde kalan nem yinede küf yapabilir bu nedenle dolapta saklamanızı tavsiye ederim....
Hasta Akvaryumu Kurtarmak
Frontoza 17 cm civarı dişi
Yan yüzgeçlerde erime başlamış bugün,
Renk olarakta biraz koyulaşmış,
Kendisinden büyük olan erkek sürekli onu rahatsız ediyor,
3 Frontozam var ve yem yediklerini hiç göremedim attığım yem olduğu gibi kalıyor.
 
Sizin paylaşımınızdan anladığım kadarı ile hastalık başlamış,
Üst yüzgeçler ve kuyruk sağlam ancak yan yüzgeçler baya erimiş.
 
Daha önce bana tavsiye edilen kaya tuzu eritilmiş suda birkaç saniye bekletilmesi olarak derideki bakterilerin yakılması anlamında tedavi edilmesi önerilmişti. ( önceki balıklarım için ) 
 
Ayrıca 235 LT tanka mavi ilaçtan 8 damla damlatmamı ( sürekli olarak ) söyleyenlerde oluyordu.
 
Bu işlem sizin yazınıza göre yanlış oluyor.
 
Mümkünse ufak bir açıklama rica ediyorum. Amacım hata yapmadan sağlıklı balıklar beslemek.
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Saygılarımla;
 
Yem Yapma Formülüm
Arkadaşlar
Bugün yemi kullanmaya başladım ve sorun yok,
Yunuslar gayet güzel yediler hatta kapıştılar azar azar besi yaptım tam bir savaş vardı,
 
Diğer taraftan Frontoza akvaryumuma da attım  ancak frontozalar pek ilgilenmedi :-(
Frontozalar hazır yemleri de yerken naz yapıyorlar.
 
Formülünü yazdığım yem yunuslarda daha başarılı oldu Balıklar mutlu şimdi. Tabi bende :-)
Yem Yapma Formülüm
Diamont kardeşim Memnun oldum öncelikle meslekdaş olduğumuza sonrasında ise hobidaş olduğumuza :-)
 
Ispanaklar ve diğer malzemeleri çiğ olarak kullandım
vitamini kaybolsun istemedim.
Ancak emin değilim suyun rengini değişririmi bilmiyorum,
Bakalım üstadlar ne diyecek umarım doğru formül olmuştur,
Okey alırsam beslemeye başlıycam Forum da bu konudan takibe devam edelim bakalım ne diyecekler.
İstersen Favori forumlarına ekle takibi daha rarat olur bu konunun.
 
Hayırlı günler.
Yem Yapma Formülüm
Burak Bey
Yemi bugün yaptım henüz kullanmadım
iyi bilenlerden cevap bekliyorum kullanmamda sakınca olurmu diye.
Teşekkürler.
Yem Yapma Formülüm
SELAMLAR ARKADAŞLAR
2 Akvaryumum var
 
1. Akvaryum  - Frontoza Brundi
90 x 65 x 40  - 3 adet büyük Frontoza + 1 Vatoz
 
2. Akvaryum - Yunus
110 x 60 x 40  - 1 erkek Yunus 18 cm + 4 dişi yunus 15 cm + 80 yavru + 5 snow prenses + 1 Vatoz
 
 
Yem yapımına başladım
Yeni yaratmaya çalıştığım bir Formül
 
MALZEMELER
 
100 gr karides eti ( parazit riski taşıyan bağırsak kısmı temizlenmiş )
100 gr Somon balığı filetosu ( kılcıksız , derisiz )
100 gr Istakoz eti ( parazit riski taşıyan bağırsak kısmı temizlenmiş )
  50 gr Kalamar eti  ( temizlenmiş ve zarı alınmış )
    1 adet Havuç      ( soyulmuş )
    5 yaprak Ispanak ( taze )
    2 yaprak Yosun    ( Sushi yapımında kullanılan kuru yaprak yosun )
    3 çorba kaşığı Yulaf ezmesi
    2 tablet Supradyn vitamin ilacı ( insan için kullanılan vitamin )
 
FORMÜL
 
Listedeki malzemelerin tamamını Blender da Püre yaptım
ve
Kıyma makinasının ince kıyma aynasından kıyma şeklinde geçirdim ve tepsi ile fırında 75 / 80 derece de kuruttum ve Küçük parçalar halinde kırdım. FORMÜL HAZIR
 
Yemi bugün yaptım ve başka bir yerde okuduğum bir formül değil kendi icadımdır
konuya hakim olan arkadaşlar yemi henüz kullanmaya başlamadım öncelikle bilen birileri ile tartışmaya açmak istedim.
Sizce bir sakınca içeriyormu ??? / yoksa formül iyimi olmuş bu konuda yardımcı olur ve paylaşımda bulunursanız sevinirim. 
 
Hatırlatma olarak; Ben 23 senedir  Aşcılık yapıyorum yemek yapmak benim işim :-) Malzemeleri temin etmek benim için sorun olmuyor. Tavsiyeniz varsa yazın lütfen.
Ayrıca balık beslemeye başlayalı 1 sene oldu bu konuda sizin Profesyonelliğinize ihtiyacım var.
 
Saygılarımla;
 
cakom2010-03-14 21:24:46
Frontoza yem tavsiyesi
SELAMLAR ARKADAŞLAR
2 Akvaryumum var
 
1. Akvaryum
90 x 65 x 40  - 3 adet büyük Frontoza + 1 Vatoz
 
2. Akvaryum
110 x 60 x 40  - 1 erkek Yunus 18 cm + 4 dişi 15 cm + 80 yavru + 5 snow prenses + 1 Vatoz
 
 
Yem yapımına başladım
Yeni yaratmaya çalıştığım bir Formül
 
MALZEMELER
 
100 gr karides eti ( parazit riski taşıyan bağırsak kısmı temizlenmiş )
100 gr Somon balığı filetosu ( kılcıksız , derisiz )
100 gr Istakoz eti ( parazit riski taşıyan bağırsak kısmı temizlenmiş )
  50 gr Kalamar eti  ( temizlenmiş ve zarı alınmış )
    1 adet Havuç      ( soyulmuş )
    5 yaprak Ispanak ( taze )
    2 yaprak Yosun    ( Sushi yapımında kullanılan kuru yaprak yosun )
    3 çorba kaşığı Yulaf ezmesi
    2 tablet Supradyn vitamin ilacı ( insan için kullanılan )
 
FORMÜL
 
Listedeki malzemelerin tamamını Blender da Püre yaptım
ve
Kıyma makinasının ince kıyma aynasından kıyma şeklinde geçirdim ve tepsi ile fırında 75 / 80 derece de kuruttum ve Küçük parçalar halinde kırdım. FORMÜL HAZIR
 
Yemi bugün yaptım ve başka bir yerde okuduğum bir formül değil kendi icadımdır
konuya hakim olan arkadaşlar yemi henüz kullanmaya başlamadım öncelikle bilen birileri ile tartışmaya açmak istedim.
Sizce bir sakınca içeriyormu ??? / yoksa formül iyimi olmuş bu konuda yardımcı olur ve paylaşımda bulunursanız sevinirim. 
 
Hatırlatma olarak; Ben 23 senedir  Aşcılık yapıyorum yemek yapmak benim işim :-) Malzemeleri temin etmek benim için sorun olmuyor. Tavsiyeniz varsa yazın lütfen.
Ayrıca balık beslemeye başlayalı 1 sene oldu bu konuda sizin Profesyonelliğinize ihtiyacım var.
 
Saygılarımla;
 
cakom2010-03-14 21:10:38

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.