yem yemiyorlar


ATMACA71Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 269
ATMACA71Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 01:19
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):100-120 civarı

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 15 adet 5 aylık zebralar

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: ilaç kullanmıyorum

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada 1 kez %20 su değişikliği, 2 kez dip çekimi
İyi günler arkadaşlar benim zebralarım son 15 gündür iştahtan kesilmiş durumdalar. Önceden siyah kahve rengi arasında bi tonda dip yemi kullanıyordum onu bayılarak yiyorlardı ve arada da kırmızı et yeminden atıyordum hiç bir sorun yoktu, daha sonra o yemler bitince kalitesiz oldukları için bir daha almadım ve red parrot pellet food isimli kutuda valiteli bi yem aldım ancak balıklarım bu yemi yemediler oysa bu yem mineralinden kalsiyum ve vitamin ihtiyaçlarına kadar karşılıyor bunu yemedikleri için eski dandik ucuz yemlerden alıp denedim hala o kötü yemleri bayılarak yiyorlar ama iş bu kaliteli yeme gelince yemiyorlar yeseler bile çok az miktarda çok aşırı derecede iştahsız yiyorlar yine o eski yemleri istiyorlar sizden istediğim bu yeni yeme nasıl alıştırabilirim bu küçük afacanları yardımlarınızı ve tafsiyelerinizi bekliyorum saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 09:08
Yem değiştirme süreçleri genelde her iki yemin bir arada verildiği bir geçiş dönemini gerektirir. Hep aynı yem olduğunda diğerlerine tepki vermez hale gelirler. O yüzden yem çeşitliliği önemlidir. Hem beslenme açısından hem de bu tip durumlarda sıkıntı çekmemek için şarttır. Eski yemden az miktarda edinin. Onunla birlikte karışık verin. Sonra onu kademeli olarak azaltın. İkinci seçenek ise balıkları 2-3 gün aç bırakmaktır. O sürenin ardından ne bulsalar yerler. 2-3 gün, hatta 1 hafta aç kalsalar da ölmezler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ATMACA71Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 269
ATMACA71Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 11:58
Çok teşekkür ediyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir