yemek tuzu!


i_for_giwenÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 89
i_for_giwenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2009 12:50
İtoylu ve iyotsuz olmak üzere yemek tuzları iki çeşittir. Küçük bakkal ve marketlerde bulunmasada Büyük alışveriş merkezlerinde bulabilirsiniz. Ancak kaya tuzu daha öncelikli sıradadır balıkların direncini arttırmak amaçlı. Giden balığınız için başınız sağolsun. Diğerleri içinde Allah uzun ömür versin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2009 14:43
Büyük ihtimalle, balığınızın yüzgeçleri bir yere takılmıştır, ve yırtılmıştır, iki hafta içinde kendiliğinde yapışıyor genelde, tuz yemek tuzu olmayacak iyot var onda oda zararlıdır, tuzu kullanmanıza gerek yok, özellikle çöpçü balıklarınız için zararlı fazlası ölümlerine sebep olur, bana sorarsanız hiç kullanmayın derim, ama illaki kullanacağım diyorsanız, 3 ayda bir kullanın, ve kaya tuzu kullanın, yemek tuzu olmaz. Buda iri iri taneli tuzdur, turşu salamura tuzu diye satılır, illa uygulayacağım diyorsanız, 25 litreye 3 çay kaşığı olacak şekilde, buda iyice eritin büyük taneli kalmasın, çünkü bunun yiyen balığın bağırsaklarını yara yapabilir, eritince iç filtrenin yada akıntılı bir yere azar azar dökün suya azar azar karışsın, birden akvaryuma, dökmeyin hepsini, o alandaki balığı şok edebilir.Birde akvaryumunuzda sivri köşeler bırakmayın hep köşeler oval olsun yuvarlak hatlı yani, çünkü japonların tül kuyrukları vardır, kolayca manevra yaparken, buralara takılıp yırtılabilir.
mesutok2009-07-03 14:47:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2009 14:45
Tuz balığın direncini arttırmaz sadece sudaki bazı mikropları öldürür. Bugüne kadar akvaryumlarımda zerre kadar tuz kullanmadım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir