Yeni akvaryum hakkinda bir kac soru.


noobÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 12
noobÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2010 12:17
Merhaba arkadaslar,
1 hafta once cok da uzerinde dusunmeden hem bir baslangic olur hem de ileride bunu uretme amacli akvaryum olarak kullanirim dusuncesi ile yaklasik 60 litrelik bir akvaryum aldim. Yaninda da petshoptaki satici arkadasin tavsiye ettigi bir takim malzemeler aldim. Bu aldigim seyler hakkinda forumlardaki topicleri okudukca supheler olustu. Hafta sonu balik ve bitki almayi planliyorum. Bundan once bir hata yapmamis olmak icin bir kac sorum var. Bana asagidaki konularda tavsiyede bulunursaniz cok sevinirim.

1. Akvaryumun altinda cami yerden 1 parmak yuksekte tutan bir cerceve var. Bu saglikli bir sey mi? Bu boslugu kopukle kapatmamda bir fayda var midir?

2. Ben bol miktarda bitki uretmeyi hedefliyorum. aldigim kum biraz irice taneli gibi geldi sonradan. 2-3 milimetre boyunda taslardan olusuyor daha cok. Acaba bitki tutmada bir problem olur mu? Yerine baska kum alayim mi? Ne gibi bitkiler tavsiye edersiniz? (karides yetistirmeyi planliyorum)

3. Bir ic filtre aldim. icinde kaba sunger var filtre olarak. birde hava hortumu cikti icinden bununla iceri hava ufleyebiliyor. Benim aklimda bir kac cesit tetra ile birlikte kiraz karides beslemek ve mumkun ise karidesleri uretmek var. Bu ic filtre acaba karideslerle sorun yaratir mi?

4. isiklandirma icin akvaryum uzerinde bir duy var. florasan kullanilacak durumda degil su anda. Bu yeni tasarruflu ampullerden kullanmanin bir mahsuru var midir?

5. Basliklardan birinde akvaryumcudan biraz su alarak akvaryuma bakteri tasimamissak (ki ben boyle bir sey yapmadim.) bu suya balik atilmasinin problem yaratacagi yaziyordu. Ben akvaryuma mangrove koydum sadece 1 haftadir bekliyor. Acaba balik atmamda genede sakinca olur mu?

6. Okudugum kadari ile haftalik yapmam gereken bakim akvaryumun dibinden 1/3'u kadar suyu cekip hem de dibini temizleyip yerine de 2-3 gun beklemis cesme suyu koymaktir. dogru mu?

Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2010 15:01

1. Akvaryumun altinda cami yerden 1 parmak yuksekte tutan bir cerceve var. Bu saglikli bir sey mi? Bu boslugu kopukle kapatmamda bir fayda var midir?(Akvaryumun altında boşluk olmamalıdır)

2. Ben bol miktarda bitki uretmeyi hedefliyorum. aldigim kum biraz irice taneli gibi geldi sonradan. 2-3 milimetre boyunda taslardan olusuyor daha cok. Acaba bitki tutmada bir problem olur mu? Yerine baska kum alayim mi? Ne gibi bitkiler tavsiye edersiniz? (karides yetistirmeyi planliyorum)(biraz da quars kum ekleyin kumunuza)

3. Bir ic filtre aldim. icinde kaba sunger var filtre olarak. birde hava hortumu cikti icinden bununla iceri hava ufleyebiliyor. Benim aklimda bir kac cesit tetra ile birlikte kiraz karides beslemek ve mumkun ise karidesleri uretmek var. Bu ic filtre acaba karideslerle sorun yaratir mi?(suya akıntı vermemesi için çıkış ucuna bir aparat takıp suyu yukarı verirseniz sorun olmaz)

4. isiklandirma icin akvaryum uzerinde bir duy var. florasan kullanilacak durumda degil su anda. Bu yeni tasarruflu ampullerden kullanmanin bir mahsuru var midir?(günışığı(beyaz) kullandıktan sonra 4liralık ampul bile yeter)

5. Basliklardan birinde akvaryumcudan biraz su alarak akvaryuma bakteri tasimamissak (ki ben boyle bir sey yapmadim.) bu suya balik atilmasinin problem yaratacagi yaziyordu. Ben akvaryuma mangrove koydum sadece 1 haftadir bekliyor. Acaba balik atmamda genede sakinca olur mu?(bitkilendirme işlemini tamamlayın,sonra gönül rahatlığıyla balıklarınızı atarsınız)

6. Okudugum kadari ile haftalik yapmam gereken bakim akvaryumun dibinden 1/3'u kadar suyu cekip hem de dibini temizleyip yerine de 2-3 gun beklemis cesme suyu koymaktir. dogru mu?(dip kirlenirse dibi çekersiniz,ki bitkiler pislik tüketirler genelde.Onun dışında 24saat beklettiğiniz çeşme suyu dahi yeterli olur.)




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osman45Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2010
İl: Manisa
Mesaj: 217
osman45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2010 15:16

Cem bey,
1-Akvaryumun altındaki boşluk çok tehlikeli
sabah bir bakarsın evin içini su basmış,yani akvaryumun taban camı patlamış olduğunu görürsün. Herşey maffolur ısıtıcı bozulur. Filtre yanar bence orayı bir maddeyle kapatmalısın.
2-Akvaryum tabanındaki kumu kalın tutarsanız bitki tutar.
3-İç filtre günde 10 defa suyugeçirmesi lazımdır. (alıntı)
ama bence akvaryumunuza yeterli. 4-Bende şahsen tasarrflu ampul kullanıyorum 11w ama beni akvaryum küçük sizin wat yüksek olsun.
5-Akvaryumcudan gelen su akvaryuma boşaltılmaması gerekmektedir. İlk torbayla akvaryumun üstüne koy 5- dk dursun(suyun sıcaklığıyla eşit olsun diye)ondan sonra torbayı aç süzgeçle balığı al.
6-Bitkili akvaryumda dip çekim gerekmez. Ama bitki az ise canlı yükü fazla ise yapılması gerekir.

osman452010-02-19 15:17:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

noobÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 12
noobÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2010 16:29
önerileriniz için sağolun.

O boşluga çözüm bulayım ben. Keske bunları akvaryumu bir gazla hemen doldurmadan önce düşünse ve sorsaydım.
freeasabird2010-02-20 00:14:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2010 21:17

1. akvaryumunuzun altına strafor koymalısınız.

2.Bitki kumu gerekli.

3.İç filtreniz saatte 350 lt su çevirmeli.Ve Bitkili akvaryum olacağı için yağmurlama aparatları varsa takın.

4.Daha sonra bir elektrikçiden kapağa floresan taktırabilirsiniz.

5.Akvaryumcudan su almayın.Akvaryumunuzu kurun ekipmanlar 1 hafta çalışsın balık eklersiniz.Balık eklerkende direk akvaryuma dökmeyin.Bir kovaya alın ve akvaryumdan yavaş yavaş su ekleyin.Sonra kepçe ile balıklar akvaryuma ekleyin.

6.Öğrendikleriniz yeterli.


Umarım faydalı olur Cem bey...  Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir