Yeni Akvaryum İçin İlaç Lazım Mı?


AhmetBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2023
İl: Antalya
Mesaj: 3
AhmetBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2023 23:08
Yeni bir akvaryum aldım. Boyutu 50x20x30. Bu akvaryuma şelale filtre aldım internet üzerinden 3-4 güne gelir diye düşünuyorum. Evde 5ltde 2 japon var. Eski akvaryumdan bu akvaryuma nasıl aktarıyım? Ve kumları idareten aldım bu kumlarda bitki yaşar mı?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239657/120520232308141.jpg[/IMG]

Cevap vermek isteyen var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efednmz34Çevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 69
efednmz34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2023 14:06
Öncelikle hayırlı olsun iki japonu eklerken japonları suları ile bi poşete koyun o poşeti de akvaryumun içine koyun yüzeyde poşet yüzsüz hem yeni akvaryumun suyuna alışmış olurlar. ve ekleme yaparken eski akvaryumdaki suyu kesinlikle yeni akvaryuma koyun. Çeşme suyu koymayın isterseniz çeşme suyunu 1-2 gün ağzı açık bi kapta bekletin kloru uçtuktan sonra koyabilirsiniz. eğer bekleyemem diyosanız çeşme suyunu koyduktan sonra bir miktar metilen mavisi damlatın o suyu hazır hale getirebilir ama dinlendirme en sağlıklısı. ilaç almanıza da gerek yok metilen mavisi alsanız yeter hem suyu dengeler hem de bazı durumlarda ilaç görevi görebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4286
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2023 14:43
[QUOTE=efednmz34]Öncelikle hayırlı olsun iki japonu eklerken japonları suları ile bi poşete koyun o poşeti de akvaryumun içine koyun yüzeyde poşet yüzsüz hem yeni akvaryumun suyuna alışmış olurlar. ve ekleme yaparken eski akvaryumdaki suyu kesinlikle yeni akvaryuma koyun[S]. Çeşme suyu koymayın isterseniz çeşme suyunu 1-2 gün ağzı açık bi kapta bekletin kloru uçtuktan sonra koyabilirsiniz. eğer bekleyemem diyosanız çeşme suyunu koyduktan sonra bir miktar metilen mavisi damlatın o suyu hazır hale getirebilir ama dinlendirme en sağlıklısı. ilaç almanıza da gerek yok metilen mavisi alsanız yeter hem suyu dengeler hem de bazı durumlarda ilaç görevi görebilir.[/S][/QUOTE]

Metilen mavisi dışında doğru öneriler ifade edilmiş. Metilen mavisi su hazırlayıcı değildir, zayıf antiseptik ve dezenfektandır, bazı hastalık tedavilerinde kullanılır. Akvaryum suyunda rutin olarak kullanılması doğru değildir. Sudaki ve filtrenizdeki yararlı bakterileri de öldürür. Normalde ana akvaryumda kullanılmaz. Yapacağınız şey en az 2 gün dinlendirilerek klordan arındırılmış tercihan çeşme suyuyla akvaryumunuzu hazırlamak ve balıklarınızı birden değil yavaş yavaş eski suyuyla yeni suyu karıştırarak, sıcaklığı dengeleyerek yani alıştırarak yeni ortamına kavuşturmak. Bu arada filtreyi bir an önce çalışır hale getirmelisiniz, bitkilendirme yapacaksanız bir an önce yapmalısınız.

Suyu klordan hızlı arındırmak için ürünler, bakteri kültürleri, bitkiler için mineral takviyeleri kolayca bulunabilecek şekilde her yerde mevcuttur. Dilerseniz edinebilirsiniz.

Beğenenler: [T]237511,voiceofthewicked[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetBeyÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2023
İl: Antalya
Mesaj: 3
AhmetBeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2023 16:23
Bir soru daha sorcam 2 tane japon balığı için nasıl besleme yapmalıyım ne kadar kapsül yem veya pul yem vermeliyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir