Yeni akvaryum, yeni tür.


RegaipÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2014
İl: Izmir
Mesaj: 13
RegaipÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2014 00:19
herkese iyi aksamlar ve bol yavrulu gunler dilerim. Öncelikle sunu belirtmeliyim ki forma yeni üye oldum ve hali ile konuyu farkli bir yere acti isem affola ;) Umarim moderatör arkadaslar bu konuda bana yardimci olurlar ;)
   daha önce japon ve canli doguran turlerinde biraz tecrubem olmustu. Artik farkli bir tur beslemek istiyorum ve Izmir  Ege Akvaryumdan aldigim sunsun marka 104x45x65 ölcülerindeki kendinden sumpli(3 gözlü,12W 900lt/h) ortalama 280 lt akvaryumda sari prenses beslemek istiyorum. Ayrica GAP marka 750´lik dis motor, 300W isitici, cift cikisli bi hava motoru, 0.5 mercan kirigi kum ve bolca kaya mevcut. Baliklari 5d 1e seklinde damizlik veya damizlik alti almayi dusunuyorum. simdi siz degerli ve tecrubeli arkadaslara bir kac sorum olucak ;)

1) Sump bölmelerini bir kenari seramik, orta kismi elyaf, diger kenarida bioball, Dis motor ise; seramik, bioball, zeolit, karbon ve elyaf seklinde dusunuyorum sizce bu dogrumudur?
2) Bazi arkadaslar kaya tuzu+epsom(ingiliz)tuzu kullanmanin faydali oldugunu soylemisler bende kullanmalimiyim?
3) Yem olarak hangi tur yemleri kullanmaliyim?
4) Balik sayisi uygunmu yoksa eksiltip ya da cogaltmalimiyim?
 Bu arada akvaryumun kumu,arka fonu, tas dizilimi falan vs. nasil olmus acaba degerli goruslerinizi bildirirseniz sevinirim. Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagri54321Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 330
cagri54321Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2014 02:37
Sarı prenses ve birkaç tür malawi beslemiş biri olarak sorularınıza cevap vereyim;

1)Tam sıralamayı ve suyun hangi şekilde aktığını bilmediğimden sağlıklı bir yorum yapamıyorum ama suyu ilk karşılayan filtre medyası mekanik filtreleme son karşılayan malzemenizde biyolojik filtreleme yaparsa genel olarak iyi bir filtreleme olur,sadece sump yapsanız kafa motorunuda biraz kuvvetli alsanız yeterli olur 1200l/h çeviren bir filtre işinizi görecektir.
2)Epsom tuzu tropheuslarda sindirimi rahatlatmak için kullanılır müshil gibi düşünebilirsiniz,sarı prenses kaya gibi balıktır belli şartları sağladığınızda hiçbirşey olmaz,kaya tuzu kullanımının malawilerde parazite ve hastalıklara karşı iyi olduğu söyleniyor ben 50litreye 1 tatlı kaşığı atardım hiç hastalık yaşamadım balıklarımda,ama önemli bir noktaya değinmek gerek eğer kaya tuzu kullanırsanız filtrenizde kesinlikle ZEOLİT kullanmayın yoksa zeolit emdiği iyonları suya geri salar ve buda istenmeyen sonuçlara neden olabilir.
3)Ben malawilerimi günde 3 kez azar azar yemlerdim,haftada 3gün tropical super spirulina forte,sera granugreen ve sera floradan(bunlar otçul yemler) karışık verirdim 1gün ise 3 öğünden 2sinde sera granumeat ve rotifishin etçil bir yeminden verirdim.(Sarı prenses otçul ağırlıklı beslenmelidir) Sizde balığınızı gözlemleyerek kendinize göre bir liste yapabilirsiniz.
4)Balık sayınızı 1e 4d sarı prenses ve başka bir tür daha ekleyebilirsiniz bence ,ben iceman öneririm sarı prenseslerin ürkekliğini alıyorlar.Taşlar içinse 2 erkeğin ayrı köşelerdeki kayaları tutacağı şekilde yerleştirirseniz sorun çıkmaz yani 2 köşede nispeten daha büyük kayalar olursa erkekler oraları sahiplenirler muhtemelen sürtüşmeninde önüne geçmiş olursunuz.
Elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım sorularınıza.Sağlıklı hobiler dilerim.
cagri543212014-03-23 02:40:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baskurtluÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 211
baskurtluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2014 15:13
Regaib bey ayni akvaryumdan bendede var.şunu söyleyeyim üstteki filtre sadece mekanik temizliğe yariyor( 3 gözlü dediğimiz) çok az miktarda biyolojik filtrasyon yapıyor.o yüzden üstteki filtrenin içine ne koyarsaniz koyun en üst kismina yani suyun şerit seklinde döküldüğü kisma bol miktarda elyaf koyun ve 15 günde bir yenisini koyun.( yorgancilardan ucuza alabilirsiniz)
Diş filtrenizi ise kaliteli malzemelerle doldurun ve 3-4 ayda bir temizleyin.
Gelelim en önemli şeye asla ve asla sari prenses onermiyorum.onun yerine çok daha cana yakin korkmayan ayni renklere sahip saulosi çiklet öneriyorum
Hem de dişisi ve erkeği farklı renklerde olduğu için 2 farklı tür besliyor muş sunuz gibi olur.ayrıca cinsiyet ayrimi yapmakta kolay olur.
Karar tabiki sizin....
Ayrıca akvaryum suyunu tam olarak doldurun 1 aya varmaz kireç iz yapar görüntüsü hic hoş olmaz.baskurtlu2014-03-23 15:27:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir