Yeni Akvaryuma Geçiş Planım


eAskinÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2013
İl: Erzincan
Mesaj: 32
eAskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 03:33
Merhabalar,
 
 Şuan 65lt akvaryumumda ortalama 50 tane SP MP ve yunus yavrularıma bakıyorum, yavruların büyümesiyle daha büyük bir akvaryuma ihtiyacım olduğunu forum üzerinden yaptığım araştırmalarla öğrendim.
 
  Sizlerden ricam aşağıda planladığım akvaryum ve ekipmanlar hakkında eksik ve yanlışlarımı değerli yorumlarınızla bana iletmeniz.
 
 Hacim olarak 160lt lik bir akvaryumun yeterli olacağı kanaatindeyim ilk akvaryumum gibi bunuda kendim yapacağım için ölçüler konusunda çelişkideyim sizce 100*40*40 ebatımı yoksa 80*50*40 ebatlarınımı tercih etmeliyim.
 
  Dış filtre olarak Aqua Magic TU-02 modelini düşünüyorum, kullanıcı sayısı ve yeterli forum bilgisi olmadığı için aceleci davranmak yerine dış filtre alımını en sona bırakıp kullanıcılardan daha fazla yorum bekleyeceğim, şayet kullananlar varsa burayada yorum bırakmalarını rica ederim.
 
  Kum olarak Silis kumu kullanmayı düşünüyorum 15Kg yeterli olurmu yada açık tonlarda önerebileceğiniz başka çeşit kum var mı?
 
 Işıklandırmaya bütçe ayırmadım elimde mevcut olan sistemi yarın 25w lık beyaz florasanı kullanıcam üzerine iki kat mavi jelatın(defter cilti) sardım rengi çok hoş ve led gibi sararmada yapmıyor.
 
 Yukarıdaki fikirlerimin hepsini forumdaki konulardan ve üye yorumlarından okuya okuya ideal olarak seçtim fakat illaki eksikliklerim vardır herkezden nacizane tavsiyelere ihtiyacım var,
 
 
 
Saygı ve Selamlarımla...
eAskin2013-11-22 03:45:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 60
prisonsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 04:03
Merhabalar, yavrularının büyümesini hızlandırmak ve daha sağlıklı yetişkinler elde etmek için çok güzel bir tercih, balıkların hareketlerini düşündüğümüzde yatayda daha çok yol katediyorlar, türden türe değişiklik gösterse de bu en azından chiclidler için böyle yatayda alanımızın fazla olması daha hoş bir görüntü ile birlikte, daha uygun gibi. Ben yüksek akvaryumları nedense hiç sevmiyorum ve hiç tercihim olmadı. Silis kum veya beyaz kum ideal olacaktır, renklerı ortaya çok çıksın istiyorsan balıklarının beyaz kum koymak daha hoş olabilir, dış filtrenin lt/h ı güzel, ancak modele ve markaya baktığımda biraz ses çıkaran bir tür gibi gözüküyor fakat bilgim yok,  ben tetratec ex 1200 kullanıyorum 600 olanı da bu boydaki akvaryum için yeterli olacaktır, bitki olmayacağı için aydınlatmayı sadece aydınlatsın diye kullanacağından yeterli olacaktır heralde elindekiler, ancak en azından dilersen bir 30 w daylight takabilirsin tercihen. Benim 200 litrelik akvaryumumunda bitkili olduğundan hagen tercihim olaraktan 30-35 kg kadar kullandım, 15 kg silis kum biraz az olabilir arazi oluşturma konusunda sıkıntı yaşayabilir muhtemel çiftler. İyi hobiler!


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir