ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eAskin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Kasım 2013 07:50
Son Ziyaret:
09 Mart 2014 17:01
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan AŞKIN
Doğum Tarihi:
10 Temmuz 1990
Yaş:
33
İl:
Erzincan
Meslek:
Arıtım Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan AŞKIN

SON 10 MESAJI

Mantarmı Yaramı?
Arkadaşlar merhaba 200lt karma akvaryumumda baskın dişim resimde görüldüğü halde sabah yemlerken hiç bir problem yoktu az önce fark ettim ve şoktayım. Sıcaklık 25 derece 24 balıktan 4 yetişkin sp 1e3d 4-5 cm boyunda sp mp vayrusu düzenli haftalık %20 su değişimi kaya tuzu ilavesi ve dip çekimi yapıyorum acil çözüm önerilerinizi bekliyorum konuyu aceleyle açtım yardımlarınızı bekliyorumeAskin2014-02-11 18:12:01
sürtünme sorununu çözemedim
[QUOTE=Aysel T.] [QUOTE=eAskin]Merhabalar,
Öncelikge geçmiş olsun, aynı sorunla eski akvaryumumda sıkça karşılaşırdım aşağıdaki linki incelerseniz ben elma sirkesiyke bu sorundan tamamen kurtuldum.

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=732817


    [/QUOTE]

Erhan Bey,

sizin paylaştığınız linkte belirtildiği gibi ilk gün su değişimini takiben kaya tuzu uygulamasıyla birlikte üç gün boyunca <span style="font-size: 12px; line-height: 1.4;">elma sirkesi uygulaması</span><span style="font-size: 12px; line-height: 1.4;"> yaptım. Bugün 3. gün fakat sürtünme sorunu devam ediyor. Siz uyguladığınızda ne kadar süre sonra sonuç aldınız? </span>
[/QUOTE]
Üç günde gözle görülür bir azalma oldu 6. Gün tamamen sorun çözüldü
sürtünme sorununu çözemedim
Merhabalar,
Öncelikge geçmiş olsun, aynı sorunla eski akvaryumumda sıkça karşılaşırdım aşağıdaki linki incelerseniz ben elma sirkesiyke bu sorundan tamamen kurtuldum.

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=732817


    
Sıvı Beyaz Kurt Kültürü
[QUOTE=akvaryumvakti] Merhaba,
Resimdeki kültür; mikro kurt kültürüdür. Konu ile ilgili olarak canlı yem konusunda forumdaki tüm hobicilere memnuniyetle yardımcı olabilirim.
Saygılarımla..[/QUOTE]   

Aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Sıvı Beyaz Kurt Kültürü
Arkadaşlar merhaba,

İnternetten sipariş verdiğim kurt kültürü daha önce kullandığımdan farklı geldi ve bu tür hakkında hiç bir bilgi bulamadım. Daha önce kullanan varmı ?

Dışkıda beyazlaşma yok ama karnı çökük
[QUOTE=cichlid5454] [QUOTE=eAskin]Geçmiş olsun. Aynı sorun bendede vardı hatta düzeldiğindem pekte emin değilim ama benim balıklarımdaki çöçüklükle sizin balığı kıyaslarsak sizinki yeterli beslenememiş kanaatindeyim siz yinede her ihtimale karşı ısıyı 25-26 dereceye yükseltip sarımsaklı yem ile günde en az 3 öğün azar azar beslemeyi deneyin düzelme olmaz ise eczaneden flagy temin edip yeme emdirip balıklara verebilirsiniz ben karın çöküklüğünden bu şekilde kurtuldum fakat dışkıda pamukçuklar devam etmekte. Unutmayalımki erken teşhis ve önlem çok önemli. [/QUOTE]

Benim balıklarda pamukçuk yok ama karnı çökük . Yemlemeyi 1 tatlı kaşığı sera granugreen ve sera discus veriyorum ama tepeleme doldurmuyorum kaşık seviyesinde bi sabah bi akşam veriyorum . Balıklar 7 demasoni en küçüğü 5 en büyüğü 8 cm, 7 yunus en küçüğü 6 en büyüğü 9 cm ,  11 sarı prenses 1 tane 4 cm gerisi 6 9 cm arası , 3 zebra 5 8 cm arası , 1 beyaz prenses 6 cm . 
[/QUOTE]
Hasta olduğunu düşündüğünüz balık yem yiyormu peki? Ve yemleme için önerilen bildiğiniz gibi balıkların ortalama 1 dakikada tüketeceği ölçüde yemleme yapmak balık boy ve sayısına gramı gramına yemleme şansımız malesef yok. Dediğim gibi yarın sabah öğünüyle sera diskus yemini sarımsak suyunda bekletip o şekilde uygulamaya başlamanızda büyük fayda var balığınız hastaysa tedavi olacak değilsede hastalığa karşı bağışıklık kazanacak.
Dışkıda beyazlaşma yok ama karnı çökük
Geçmiş olsun. Aynı sorun bendede vardı hatta düzeldiğindem pekte emin değilim ama benim balıklarımdaki çöçüklükle sizin balığı kıyaslarsak sizinki yeterli beslenememiş kanaatindeyim siz yinede her ihtimale karşı ısıyı 25-26 dereceye yükseltip sarımsaklı yem ile günde en az 3 öğün azar azar beslemeyi deneyin düzelme olmaz ise eczaneden flagy temin edip yeme emdirip balıklara verebilirsiniz ben karın çöküklüğünden bu şekilde kurtuldum fakat dışkıda pamukçuklar devam etmekte. Unutmayalımki erken teşhis ve önlem çok önemli.
Dış Parazit Sonrası
[QUOTE=Arif UYGUR]
   Karınlar normal ve yem yemede sorun yoksa balıklarınız düzeliyor demektir,bağırsaklar temizleniyor sanırım.Uzun müddet bu halleri düzelmezse tekrar yazarsanız iyi olur , takip etmenizde yarar var .Geçmiş olsun.[/QUOTE]

Öneriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, gayet sağlıklı hareket edip düzenli besleniyor ama yinede takipte olacağım.
Dış Parazit Sonrası
Arkadaşlar merhaba,

Akvaryumcudan aldığım iki damızlık sarı prenseslerin karınlarında çöküklük vardı fakat hareketlerinde hiç bir anormallik yoktu ben yinede iç parazit tehlikesine karşı yeme sarımsak ve flagy emdirerek yaklaşık 4 gün tedavi uyguladıktan sonra karınları normale döndü. Ardan 1 hafta geçti fakat bugün ilk defa bir balığımın dışkısında beyaz pamukçuklar gördüm foto çekemeden kuma karıştı. Kullandığım yemler tetra diskus+dainichi fx ve haftada bir beyaz kurt tank hacmi 200lt, filtreleme aqua magic tu-02 dış filtre, akvaryum ısısı 25 derece. Sizce hastalık yenileniyormu yoksa tamamen temizlenmeye başladı ?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.eAskin2014-01-10 19:55:25
Yemin markası türü nedir ?
[QUOTE=TrophZeus] Rica ederim,çok kaliteli bir yemdir gerçi bu sıralar ünlü markaların taklid yemleri çok fazla dolaşmaya başladı piyasada,belki balıklar alışık olmadığı için isteksiz yiyorlardır zamana bırakın alışacaklardır.[/QUOTE]

Gittigidiyor.com da sürekli alış veriş yaptığım 34akvaryum dan geldi sahte olma olasılığı düşük bence, bi önceki mesaj güncellememi görmediğinizi varsayarak tekrar soruyorum bu yemi sp mp ve yunuslarıma ana yem olarak vermelimiyim ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.