Yeni Aldığım Kaplumbağam Hareket Etmiyor.


Mary JaneÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2023
İl: Izmir
Mesaj: 15
Mary JaneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2024 20:03
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237879/310120241958551.jpg[/IMG]
Merhabalar, öncelikle daha önce balık beslemistim ve sürpriz olarak da ani bir kararla hazırlıksız bir kaplumbağa geliverdi bu gün. Az bir bilgi birikimine sahibim kaplumbağalar hakkında biraz da bilgilenmek için bu paragrafı yazıyorum. Benim bildiğim kadarıyla ne soğuk ne sıcak tatlı ve ılık bir suda 25/26 derecede nefesa alacağı bir alan da dahil bu tarz bir alanda yaşıyorlar. ( Daha termometre almadım yakında alacağım) şu an su sıcaklığı ideal fakat geldiğinden beri sadece elimize aldığımızda hareket ediyor onun dışında durgunnve gözü kapalı.Hem nefes alsın hem de yüzsun diye bir tarafı sulu bir tarafı taşlı bıraktım.Şimdiden bilgilendirmeniz için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 1413
aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2024 01:45
Kırmızı yanaklı su kaplumbağalarının özel gereksinimleri vardır. İstediklerinde yüzebilecekleri, gerektiğinde sudan çıkıp güneşlenenilecekleri bir ortam sunmalısınız. Doğal güneş ışığı sağlamak zor olduğu için uygun UV ampul edinmelisiniz. Yemin yanında düzenli vitamin-mineral desteği sağlanmalı. Kaplumbağalar için özel vitamin-mineral katkıları var. Suyu çok kirlettikleri için güçlü bir filtrasyon şart. Rutin su değişiklikleri de gerekli tabii ki. Bir de ısıtıcısız olmaz, mutlaka ısıtıcı edinmelisiniz.

Tüm bu bahsettiğim şartlar sağlanmadığında kaplumbağanız strese girer. Çoğu kimsenin kış uykusu sandığı hareketsizlik hali ağır şartlar altında yaşam mücadelesi vermek zorunda kalan kaplumbağanın dayanabilmek için metabolizmasını yavaşlatmasıdır. Kötü şartlar altında, özellikle düşük ısılardaki suda yaşamaya mecbur bırakıldıklarında çabucak zaatürreye yakalanırlar. Çoğunlukla da kurtulamazlar. Kabuklarının yumuşaması artık son noktaya geldiklerinin, ölümlerinin yakın olduğunun işaretlerinden biridir...[EDIT]ali,2024-02-01 01:47:00[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir