Yeni Alınan Balıkların Akvaryuma Adapte Edilmesi


asc73Çevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2010
İl: Ankara
Mesaj: 41
asc73Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2010 01:18
Emre Bey çok güzel ve yararlı bir konu açmışsınız. Benim gibi acemi hobicileri aydınlatacak ve işimize yarıracak bir ayzı olmuş. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Resimli anlatımda bir başka güzellik katmış. Size ve diğer yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2010 12:56
[QUOTE=Abdulrahman]Emre bey formda bir arkadaştan 3 cm boyunda 15 adet frontosa burundi aldım balıklar ankaradan bingöle yani 13 saatlik bir yolculuk yaparak geldiler inanın bu konu altında yazılan bütün işlemlerin yanında akvaryum içerisindeki diğer sarı prensesleri, akvaryum içerisindeki kum ve kayayı bile çıkarttım ama balıklardan sacede iki tanesi yaşıyor ne hata yapmış olabilirim bi fikriniz varmı? reis rumuzlu arkadaşın dediği gibi suyu hava hortumu ve musluk kullanarak yaptım bu işlemi tam 3 saat devam ettirdim hatta balıkları ilk koyduğumuz kovanın içerisine hava taşı bile koydum ama balıklar öldü.  (iki parti balık aldım toplam otuz tane yaşayan iki tane çok üzgünüm)Mutsuz[/QUOTE]
Öncelikle akvaryumu komple boşaltmışsınız.Bu da pisliğin suya iyice karışması demek.Akvaryumun dekorunu neden kaldırdınız ki?Ayrıca sarı prenses brundi akvaryumunda ne arıyor beraber beslemeyi düşünmüyordunuz değil miTebessümSizin yapmanız gereken öncelikle frontiler gelmeden önce akvaryumu hazırlamaktı.Sarı prensesler  yollanacak,dekor vs herşey oturacak,su temizlenip dizayn tamamlanarak 5 10 gün o boş haliyle döndürülecek vs.Bunları atlamışsınız sanırım.


[QUOTE=Emre Nar]

Balıklar akvaryuma salındığında ışıklar kapatılmalıdır. Çünkü akvaryumda bulunan diğer balıklar tarafından dışlanmalar ve kavgalar oluşabilir. Bunu engellemek ve balıkları uyku moduna sokmak için bu işlemi gece ve saldıktan sonra ışıkları kapamak gerekir.

 [/QUOTE]

Emre bey bilgilendirici paylaşımınız için tebrik ederim.Buradaki güzel notunuza amerikan cichlidi besleyen arkadaşlar için yararlı bir bilgiyi eklemek isterim.

Amerikan cichlidlerinin akvaryumlarına balık eklemesi yaparken,sizin belirttiğiniz işlemleri uygulamak dışında dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta vardır.Amerikan cichlidleri dışardan akvaryuma gelecek canlıyı aydınlık-karanlık demeden düşman ve hedef olarak görürler.Buna kendi türünün dişisi de dahildir(tecrübeyle sabit).Bu noktada akvaryuma atılan balık akvaryumdaki baskın amerikanın direk hedefi olur,ve genelde kısa sürede öldürülür.Bunu engellemek için amerikan akvaryumuna balık eklemesi yapmadan önce bir bölmeyle eklenen balık ayrılmalı,diğerlerinin ona alışması sağlanmalıdır.Alışma devresi ortalama 24-48 saatte gerçekleşebiliyor(tecrübeyle sabit).İlk etapta dışardan gelen balığa karşı saldırgan tutum sergileyen amerikanlar ona ulaşmak için cam bölme ve sinekliğe vurmaktadırlar.Onunla ilgilenmeyi bıraktıklarında genellikle alışmışlar demektir.Sonra sinekliği yavaşça kaldırır,balıklarınızı dikkatle gözlemlersiniz.Sorun çıkmıyorsa aralarına girmiş demektir.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerhannÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/11/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 2200
SerhannÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2010 09:56
Çok güzel. Bazı bilinçsiz insanlar direkt balığı akvaryuma atabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sungur 13Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 212
sungur 13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 22:23
Ben poşeti akvaryum suyunda bekletip,daha sonradan poşeti suyla birlikte akvaryuma boca ediyordum.Ancak bu riskli bir yöntem,çünkü bu şekilde tanka hastalık koyabilirsiniz ellerinizle.Ayrıca akvaryumcularda hepimiz görüyoruz,küçücük tanklarda onlarca balık var,hangileri hasta hangileri değil pejk iyi anlaşılamaz.Ayrıca genel olarak akvaryumcular her türü birbirleriyle uyum içerisinde yaşatılabilir diyorlar ve bu şekilde bu hobiye yeni başlayan arkadaşları kandırıp,o binbir hevesle hobiye başlamış arkadaşların tanklarında kavgalar ve toplu ölümler yaşatıyorlarsa da onlar bunlara bakmazlar.Kasalarına koyacakları 50 liranın derdine düşüyorlar çoğu zaman.Tabi her akvaryumcu böyledir demiyorum,bu çok büyük hata ve saygısızlık olur.Ancak yaşadığım çevrede bulunan akvaryumcuların tamamına yakını bu şekilde yaklaşım sergiliyorlar.Ayrıca siyah tetra diye bir türün olmadığını söyleyene de rastlayınca yeni başlayan hobicilere Allah kolaylık versin  ve umarım  bu kimselerin elllerine düşmezler diyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora karacaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 6
Bora karacaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2017 21:18
Balıklarım her gün oluyor bu alıştırma işlemini yapmadığım için olabilirmi 24 adet vardı 17 kaldı 120 lt akbvaryumda karışık ciklet sarı mavi beyaz zebra yardimci olun lutfen[:(][:(][:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir