Yeni Balık Ve Karides


05HalilÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 190
05HalilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2018 02:29
Arkadaşlar dengesi oturmuş bir akvaryuma dışarıdan nasıl balık eklenir karantina falan nasıl olmalı? Bitki için dalgıç lamba alacağım da nasıl bir şey almalıyım 50 cm i geçmemeli bitkiler için kaç kelvin olmalı? Ve karides alacağım ama 4 neon tetra,2 siyah tetra,pristella,yavru melek (yaş tahmini yapılamayacak kadar küçük melekler 4-5 cm),1 erkek beta,2 de çöpçü var yaşarmı bu balıklarla üretmeyeceğim için yavrularını yemeleri pek sorun değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UfukE26Çevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2018
İl: Eskisehir
Mesaj: 10
UfukE26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2018 19:45
En sık kullanılan iki çeşit yöntem var. Birincisi damlatma yöntemi , diğeri ise azar azar su ekleyerek alıştırma yöntemi . Dışarıdan aldığınız balıkları deterjansız bir kovaya koyuyorsunuz. Sonra musluk takılan hava hortumu vasıtası ile kovaya damla damla kendi akvaryum suyunuzu damlatın. Bunun için uzun bir süre gerekiyor . Uğraşamam derseniz belirli aralıklarla yine kovaya bir miktar akvaryum suyunuzu boşaltın . Bunu 10-15 dk'da bir 3-4 sefer tekrarlayın. Sonra kepçe ile balıkları yakalayıp akvaryuma koyun.
Dalgıç lamba ile bitki yetiştirdim çokta memnunum diyene pek rastlamadım doğrusu. Öncelikle siz bitki seçimini yapın. Seçtiğiniz bitkileri araştırın . Işık ihtiyacı , Co2 ihtiyacı vesaire. Dalgıç lamba ana ışık kaynağına belki yardımcı bir unsur olabilir .
Tetra türleri ile karides besledim bir sorun olmadı. Birkaç tane yavru da aldım. Lakin melek ile karidesi bir arada besleyebilene şahit olmadım. Melekler avcıdır yutabileceği her türlü balık yavrusunu hüpletirler.
Yazdığınız balıklarla çöpçüler uyum sağlar. Tetra türleri minimum 6 şar adet olmalı. Çöpçü türleri minimum 4 er adet olmalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir