ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UfukE26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2018 22:54
Son Ziyaret:
05 Ocak 2019 06:51
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ufuk Ede
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ufuk Ede

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum İçin Kum, Bitki Lazım
Merhabalar
Ankara'da bulamazsanız;
https://www.akvaryum.com/Forum/bloody_mary_karides_-_cesitli_bitki_turleri_i65921.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/power_led_armatur-sivi_gubreler-bazalt_kum_18kg_i65922.asp
Albino Brichardi
Hayırlı olsun çok güzel balıklar . Bende yakın zamanda beslemeyi düşünüyorum . Yalnız bir endişem var. Akvaryum 60 uzunluk 41 en 50 yükseklik. Yaklaşık 120 litre. Kaynaklarda 70 litrenin yeterli olacağı yazılmış. Akvaryumun uzunluğu 1 çift için yeterli olacak mıdır ?
Yeni Balık Ve Karides
En sık kullanılan iki çeşit yöntem var. Birincisi damlatma yöntemi , diğeri ise azar azar su ekleyerek alıştırma yöntemi . Dışarıdan aldığınız balıkları deterjansız bir kovaya koyuyorsunuz. Sonra musluk takılan hava hortumu vasıtası ile kovaya damla damla kendi akvaryum suyunuzu damlatın. Bunun için uzun bir süre gerekiyor . Uğraşamam derseniz belirli aralıklarla yine kovaya bir miktar akvaryum suyunuzu boşaltın . Bunu 10-15 dk'da bir 3-4 sefer tekrarlayın. Sonra kepçe ile balıkları yakalayıp akvaryuma koyun.
Dalgıç lamba ile bitki yetiştirdim çokta memnunum diyene pek rastlamadım doğrusu. Öncelikle siz bitki seçimini yapın. Seçtiğiniz bitkileri araştırın . Işık ihtiyacı , Co2 ihtiyacı vesaire. Dalgıç lamba ana ışık kaynağına belki yardımcı bir unsur olabilir .
Tetra türleri ile karides besledim bir sorun olmadı. Birkaç tane yavru da aldım. Lakin melek ile karidesi bir arada besleyebilene şahit olmadım. Melekler avcıdır yutabileceği her türlü balık yavrusunu hüpletirler.
Yazdığınız balıklarla çöpçüler uyum sağlar. Tetra türleri minimum 6 şar adet olmalı. Çöpçü türleri minimum 4 er adet olmalı.
İç Filtre Mi?dış Filtre Mi?pipo Filtre Mi?
Yaklaşık 121 litre akvaryumum var benimde. Bende ranchu ve oranda besleyeceğim. 100 w Smart marka ısıtıcım var. Filtre olarakta sunsun marka 603b model dış filtre kullanıyorum. Bu bahsettiğim iki üründe fiyat/performans ürünleri. Japon/koi ler ısıtıcı olmadan da yaşayabilirler bence lakin ısıyı sabit tutmak çeşitli hastalıkların önüne geçebilir diye düşünüyorum. Oksijen gerekiyor . Sessiz hava motorlarını bende araştırıyorum.
Diy Tüplü CO2 sistemi (25 tl)
[QUOTE=Yusufsille]Merhabalar bu sistemi yaptım fakat limon tuzundan karbonata geçiş oldukça fazla izlediğim videolar da limon tuzundan gelen şu damla damla akmakta karbonatin içine fakat benimkinde direk suyu çekiyor ve hemen bitiyor bir yardım edermisiniz[:iyi:] [/QUOTE]
Aynı sorunu bende yaşadım . Ardından tekrar mayalıya döndüm.
New Plain
Elektronik ile hiç mi hiç aram yoktur. Bende armatürümü başkasına yaptırdım. Sıkıntısız çalışıyor. Örnek olsun diye foto atayım driverin inceleyin dilerseniz.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209605/271020181812121.jpg[/IMG]
Yem Tavsiyesi?
Ben şiddetle New Life Spectrum Grow Formula öneriyorum
Taban Olmuşmu Sizce?
Olmaz diye bir şey yok tabikide olur .(elzem ihtiyaçlar sağlandığında) Bence 7.5 kg luk bitki toprağını , mangal kömürünü , kum ocağından aldığınız asfalt için kullanılan kumu çıkarın akvaryumdan. Lav kırığı işinize yarayacaktır. Öncelikle lav kırığı bitki toprağı ile bir araya geldiyse tekrar yıkamanız gerekebilir . Tabanda lav kırığı, lav kırığının üstünde sineklik, sineklik üstünde bitki kumu olsun. Hangi bitki kumu diye soracaksınız .Çeşitli bitki kumları çeşitli fiyatlarda mevcut. Ben şahsen bazalt kum kullanıyorum. Önceden hagen kum kullanıyordum lakin fiyatından ötürü bu sefer bazalt kum tercih ettim. Kum konusunu biraz araştırınız. Size uygun fiyata bir tercih yaparsınız. Işıklandırma konusuna gelecek olursak . Küçük tanklarda enerji tasarruflu çeşitli markaların ışıklarını kullananlar var. Modül ledler kullananlar var. Power led kullananlar var. Bu üç alternatifleri kullananlar ile irtibat kurarsanız eminim yardımcı olacaklardır. Kum, ışık ve co2 konularını hallettikten sonra bitki seçimini yapabilirsiniz.
72w Power Led (fotoroman Tadıyla) Güncellendi!!
Bende ledlerin uzun vadede buharlaşmadan kaynaklı zarar göreceği kanaatindeyim. Buhar camı ve pleksi malzemeleri ışığı belli bir miktar keseceğinden ötürü aklıma streç çekmek geldi . Yaptım memnunum . Sizede tavsiye ederim. Streçi çekerken en ufak kırışıklık olmamasına özen gösterdim ve iyice gerdim . Koli bantlarında destek alabilirsiniz gerdirme işlemi için. Dilerseniz foto atabilirim.
Kurucağım Tank İçin Tür Önerisi?
Parasını çıkartır mısın bilemem ama , bitkili tankta canlı doğuran balıkları gayet güzel olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.