Yeni Balıklar İçin Karantina Uygulaması


sametyildizÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 347
sametyildizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2021 21:47
Merhabalar,
Üç hafta kadar önce kurduğum 180 Litre Low-Tech tankımda hali hazırda 6 habrosus, 3 cüce vatoz (biri yavru), 3 elma salyangozu mevcut ve bitkiler dışında bu canlılar 10 gündür benle. Bu hafta bulabilirsem 10-12 Galaxy Rasbora yada Cüce gurami,bal gurami gibi ufak gurami türlerinden bir grup almayı ve 45 L. Karantina tankında 1-2 hafta tutmayı düşünüyorum. Bir gözlemleyecek ve ilk artemia denemem ile onlara kondisyon kazandırmaya çalışacağım [^_^] Ardından ana tanka ekleyeceğim. Karantina tankım için 100 W ısıtıcım, hava motorum mevcut. Bir aydınlatma da tedarik edeceğim. Elimde metilen mavisi, seachem paraguard, sera mycopur ve baktapur mevcut. Yeni balıklar için tuz + metilen mavisi yada paraguard uygulaması yapılması uygunmuş. Tuz olarak Atakan petshopta Tropical Sanital + Alovera şeklinde bir ürün var. Uygun olur mu yoksa iyotsuz yeterli olur mu ? Bununla beraber Tuz-Metilen mavisi uygulaması gözlem sürecinde ne kadar uygulanmalı ? Bir diğer sorum ise karantina akvaryumum için bir filtre temin etmedim. 1-2 hafta gözlem için filtre kullanma pek mantıklı gelmedi. 2-3 günde bir %20-30 su değişimi yeterli olur mu ? Bu arada Cüce Gurami hastalığı için endişe edilmeli mi çok sık rastlanıyor mu ?

Yanıtlarınız ve anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K3r3mÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 1150
K3r3mÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2021 22:49
Bence karantina gibi bir işlem uygulamanıza pek gerek yok eğer bilindik bir yerden alışveriş yapacaksanız sıkıntı olmaz zaten ki tankta filtre de kullanmayacaksanız saydığınız canlılar ile biyolojik yük hayli fazla olur ve filtre temin etmeniz gerekir bence gerek yok aşılamalarını yapıp direk ekleyebilirsiniz ana tankınıza.

Beğenenler: [T]158517,sametyildiz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]158517,sametyildiz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sametyildizÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 347
sametyildizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2021 22:57
[QUOTE=K3r3m ]Bence karantina gibi bir işlem uygulamanıza pek gerek yok eğer bilindik bir yerden alışveriş yapacaksanız sıkıntı olmaz zaten ki tankta filtre de kullanmayacaksanız saydığınız canlılar ile biyolojik yük hayli fazla olur ve filtre temin etmeniz gerekir bence gerek yok aşılamalarını yapıp direk ekleyebilirsiniz ana tankınıza.[/QUOTE]

Yanıtız için teşekkürler [^_^] öyle yapayım o halde yalnız bir şey sormak istiyorum bu durumda filtre koysaydım bile 1-2 hafta da bakteri oluşumu zaten sorun olacaktı. Bu sebeple mantıklı gelmemişti. Bir kaç balık olsa belki karantina uygulaması sorun olmazdı. Ama bir sürü için bu durum daha zorlayıcı bir hal alıyor sanıyorum.

Beğenenler: [T]195096,K3r3m [/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir