Yeni Başlangıç


RainblowÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 6
RainblowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2014 13:52
Fotoğraf: 






Boyut (cm): 100*40*50

Kapasite (litre): 200

Canlılar: Belirsiz


Malzemeler: İnce Kum, 

Akvaryum Bakımı: Jebo 825 Dış Mptor, Hava Motoru

Kullanılan Yemler: Belirsiz

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok (Tuz)

Merhaba arkadaşlar, 10 sene önce balık hobim vardı talihsiz bir kaza yüzünden ara vermiştim. Dün itibarı ile tekrardan hobime geri döndüm 100*40*50 ebatlarında sehpalı beyaz bir akvaryum, iç filtre, hava motoru, tek dekor ve kum ile akvaryuma start verdim yaklaşık 24 saatti aşkındır dış motor musluk suyunu döndürüyor içinde, suyun dinlenmesini bekliyorum balıkları tank a salmak için. Öncelikle günlerce iç motor araştırması yapmıştım ne alsam ne alsam diye ehem 2213-2215 bu modellere bakıyordum net üzerinden fiyatları 180-230 arası değişmekteydi dün akvaryumu almaya gittiğimde orada tavsiye üzerine bana jebo 825 çok uygun bir fiyata verdi satıcı arkadaş 80TL (elyaf, kömür, sünger ve içinde başka bi madde daha full olarak verdi) çok tereddütlü aldım ses çıkaracak su sızdıracak diye ama yatağımın baş ucunda duruyor motor çok az bir ses ve sıfır su kaçağı. Şimdi gelecek olursak bu boş akvaryuma bu aksam 2 vatoz ve birkaç çöpçü alıp salmayı düşünüyorum önümüzdeki günlerde ise boyları 2.5cm boyutlarındaki 8-10 adet challenger almayı düşünüyorum niçin challenger derseniz balığın sürekli hareket halinde olması sert imajı beni cidden büyülüyor evet balıklar büyüyünce akvaryum sıkıntı çıkaracak ama ozaman tür değişimine girebilirim canlılara sıkıntı vermemek için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

a.burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1056
a.burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2014 14:19
Kurulumunuz şimdiden hayırlı olsun. AKvaryum suyunuz biraz daha oturması yani klorun vs katı maddelerinin uçuşması için biraz daha beklemelisiniz canlı almak için. Bİrde sıfır kurulduğu için yararlı bakteri takviyesi yaparsanız çok daha iyi olucaktır canlılar için. Challengerlar güzel balıklardır fakat sizinde bahsettiğiniz gibi hızlı gelişirler ve boy problemi akvaryumda sıkıntı çıkartıcaktır. Yalnız malesef hemen isteyince elden çıkartılabilecek bir tür değil bunu unutmamanızı tavsiye ederim. Son olarak beya benek baş hastalığı gibidir bu balıkların bu yüzden bunların önlemini almanızıda tavsiye ederim. Challenger bakıcaksanız o dekoru çıkarmanızı öneririm hızlı ve bazen bilinçsizce yüzme davranışı gösteriyorlar ve cisimlere çok çarpıyorlar. Buda burunda sivilceye ve yaralanmalarına yol açıyor. Şimdiden inşallah sizin için herşey çok güzel olur.
                                                                                                                  İyi Hobiler dilerim... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Suleymano190Çevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2014
İl: Tekirdag
Mesaj: 13
Suleymano190Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2014 14:20
Hayırlı olsun. Şimdiki görüntüsü hoşuma gitti. Dekor koyarak daha da güzel olucağına inanıyorum.

Challenger Köpek balıgına benzeyen balık benim bildiğim kör oluyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RainblowÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 6
RainblowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2014 19:39
Olumlu cevaplarınız için teşekkürler, akvaryumu kurduktan 24 saat sonra 3 albino çöpçü, bir albino vatoz ve bir normal vatoz aldım pet shoptan çıkarken gözüme çok tatlı görünen kırmızı renkteki iki astronotuda aldım akvaryumda posedi bi 20 dk beklettikten sonra ilk çöpçü ve tayfasını saldım alışsınlar diye sonrasında astronotları saldım iyi güzel takıldılar hepsi adaptasyon sağladı kısa sürede tabi astronotlar biraz çöpçüleri kovaladı okadar. Ertesi gün baktım balıklar gayet sağlıklı su oturmuş gibiydi hemen 2.5 cm boylarında 4 adet cellenger aldım alıştırarak onlarıda suya saldım gayet sağlıklı bir şekilde adaptasyon sağladılar ama tek sorun 3 cm boyundakı o ıkı astronot oldu çok fazla taciz edip sıkıştırıyordu cellengerlerimi 1 saat sabretttim 2 saat sabrettim derken artık sabrım taştı maşam olmadığından yarım saatlik uğraş sonucu ıkısınıde yakalayıp geri verdim şimdi huzur dolu gayet enerjik bi akvaryumum oldu. :) akvaryumdan içeri bakıyorum sanki bi eksiklik var ama hala daha bulamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir