ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rainblow
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ağustos 2014 13:32
Son Ziyaret:
30 Haziran 2015 23:24
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alkım OKUR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alkım OKUR

SON 6 MESAJI

Tropheus Red Rainbow
Aldığım yavrular aynı kloninin yavrularıydı aynı tankta 100 den fazla yavru vardı zaten ben alalı bir hafta oldu yavruları ama bazıları bir haftada ciddi boy artışı yaptı şimdi aynı yerden bir kaç adet daha yavru eklemem yanı 8-9 gun geçtikten sonra kardeşlerinden almam sakıncalı olurmu ?
Tropheus Red Rainbow
Evet ilk fırsatta diğer türler akvaryumdan uzaklaştırılacaklar, dış motor acemiliğime gelmişti alırken bir kaç ay daha idare etsin onuda değiştireceğim. Benim sorum şu olacak 13 adet yavrunun yanına bir kaç tane daha eklemeli miyim ilerleyen zamanda dişi erkek ayrımında dengeyi eşitleyebilmek için.
Tropheus Red Rainbow
Selamlar herkese, bir süre önce akvaristiğime geri dönüş yapmıştım .Hep beslemek istediğim challenger ile başladım ve hayal kırıklığı ile son buldu. Yaklaşık bir aylık ar-ge sonuçlarım da besleyeceğim cinse karar verdim ve cinsin özelliklerini araştırdım .30.08.2014 tarihinde formdan bi arkadaştan 13 adet 2.5 cm boyutlarında tropheus red rainbow aldım. Şu an yavrularım çok enerjik ve hareketliler ,sadece bir tanesi stres oldu daha yeni yeni yem yemeye başladı ama hala arkadaşlarının arasında dolaşmıyor.Çok çok zor adapte oluyor kısacası böyle, detaylara gelecek olursak ,tank ebatları 200-40-50, 20 kg mercan kırığı (0 numara), dış filtre şu an için jebo 825 (gayet randımanlı) içinde gelen dolu sepetlerle dolu sadece kömürü çıkardım. Sera siporax (1 litre), eheim elyaf ve lav kırığı aldım ama daha filtre içerisine yerleştirmedim 3 sepetli bir filtrem var hali ile mevcut tankım bu şekilde. Tankıma kayalık alanlar yapacağım sağına ve sol tarafına ortada o kayayı bırakıcam. Şu an için 3 albino çöpçü 13 red rainbow, 1 adet 12-13 cm vatoz, 4 adet labeo var. Unutmadan bırde sarı prenses almıştım akvaryumun suyunu balıkları almadan önce deneme amaçlı olarak :).






Cagdas OZDOGAN2014-09-05 12:23:18
Yeni Başlangıç
Olumlu cevaplarınız için teşekkürler, akvaryumu kurduktan 24 saat sonra 3 albino çöpçü, bir albino vatoz ve bir normal vatoz aldım pet shoptan çıkarken gözüme çok tatlı görünen kırmızı renkteki iki astronotuda aldım akvaryumda posedi bi 20 dk beklettikten sonra ilk çöpçü ve tayfasını saldım alışsınlar diye sonrasında astronotları saldım iyi güzel takıldılar hepsi adaptasyon sağladı kısa sürede tabi astronotlar biraz çöpçüleri kovaladı okadar. Ertesi gün baktım balıklar gayet sağlıklı su oturmuş gibiydi hemen 2.5 cm boylarında 4 adet cellenger aldım alıştırarak onlarıda suya saldım gayet sağlıklı bir şekilde adaptasyon sağladılar ama tek sorun 3 cm boyundakı o ıkı astronot oldu çok fazla taciz edip sıkıştırıyordu cellengerlerimi 1 saat sabretttim 2 saat sabrettim derken artık sabrım taştı maşam olmadığından yarım saatlik uğraş sonucu ıkısınıde yakalayıp geri verdim şimdi huzur dolu gayet enerjik bi akvaryumum oldu. :) akvaryumdan içeri bakıyorum sanki bi eksiklik var ama hala daha bulamadım.
Yeni Başlangıç
Fotoğraf: 






Boyut (cm): 100*40*50

Kapasite (litre): 200

Canlılar: Belirsiz


Malzemeler: İnce Kum, 

Akvaryum Bakımı: Jebo 825 Dış Mptor, Hava Motoru

Kullanılan Yemler: Belirsiz

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok (Tuz)

Merhaba arkadaşlar, 10 sene önce balık hobim vardı talihsiz bir kaza yüzünden ara vermiştim. Dün itibarı ile tekrardan hobime geri döndüm 100*40*50 ebatlarında sehpalı beyaz bir akvaryum, iç filtre, hava motoru, tek dekor ve kum ile akvaryuma start verdim yaklaşık 24 saatti aşkındır dış motor musluk suyunu döndürüyor içinde, suyun dinlenmesini bekliyorum balıkları tank a salmak için. Öncelikle günlerce iç motor araştırması yapmıştım ne alsam ne alsam diye ehem 2213-2215 bu modellere bakıyordum net üzerinden fiyatları 180-230 arası değişmekteydi dün akvaryumu almaya gittiğimde orada tavsiye üzerine bana jebo 825 çok uygun bir fiyata verdi satıcı arkadaş 80TL (elyaf, kömür, sünger ve içinde başka bi madde daha full olarak verdi) çok tereddütlü aldım ses çıkaracak su sızdıracak diye ama yatağımın baş ucunda duruyor motor çok az bir ses ve sıfır su kaçağı. Şimdi gelecek olursak bu boş akvaryuma bu aksam 2 vatoz ve birkaç çöpçü alıp salmayı düşünüyorum önümüzdeki günlerde ise boyları 2.5cm boyutlarındaki 8-10 adet challenger almayı düşünüyorum niçin challenger derseniz balığın sürekli hareket halinde olması sert imajı beni cidden büyülüyor evet balıklar büyüyünce akvaryum sıkıntı çıkaracak ama ozaman tür değişimine girebilirim canlılara sıkıntı vermemek için.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 10 senelik aradan sonra dün tekrardan hobime geri döndüm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.