Yeni Başlayanlar İçin Forumu Kullanma Rehberi


lojistisyenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1681
lojistisyenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2017 11:40
Çok değil 1 yıl kadardır akvaryum.com üyesiyim. Bildiğim bütün bilgileri burada öğrendim. İlk zamanlarda elbette ben de gereksiz konular açıp yanıtsız kaldığım oldu, fakat asıl bilgiye ulaşmanın konu açıp cevap beklemek değil de forumda kısa bir süre araştırarak sonuca ulaşmak olduğunu anladım.

Bu forum mükemmel bir şekilde kodlanmış ve içeriği bir çok siteden kat kat daha fazla materyallere sahip bir platform. Yüzlerce , belki de binlerce bilgi elimizin altında kullanıma hazır şekilde.

En çok sorulan sorular ve kullanılması gereken kısımlara değinmek istiyorum.

[B]A-Foruma Giriş[/B]
Foruma üye olmak ve paylaşımda bulunmak çok kolay.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191426/191220171815391.jpg[/IMG]
[B]1- Ansiklopedi[/B]
İçerisinde tatlı su canlıları, bitkiler, biyotoplar, deniz canlıları, sürüngenler, makaleler ve hastalıklar olmak üzere 7 bölüm var. Detaylı incelenip doğru şekilde kullanıldığında hobiye dair bir çok konuda bilgi sahibi olursunuz.
Forumda sürekli karşılaştığımız
- Balığımın cinsi ne?
- Balığımın cinsiyeti ne?
- Balığım kaç litrede yaşar ?
- Balığım nasıl ürer ? gibi sorulara ansiklopediden cevap bulabilirsiniz. Yani anasayfada gördüğümüz bir çok sorunun cevabı burada.

[B]2- İlanlar[/B]
Buradan, hobiye ilişkin bir çok malzeme ve canlıyı bir çok yerden daha uygun fiyata alabilirsiniz. Toplam 27 kategori var. İlanlar sürekli güncellenmekte. İlanları kullanmamızın önemlerinden biri uygun fiyata alış veriş yapmakken diğeri de herhangi bir canlı ya da ürünün özellik ve fiyatı hakkında temel bir bilgi sahibi olmak. X kişinin ilanındaki 2cm kiraz karidesi 1 TL , Y kişinin ilanındaki 2 cm kiraz karidesi 1,25 TL ise kiraz karides hakkında az çok bir fiyat bilgimiz olmuş olur. Bu yolla fiyat öğrenmenin avantajını pet shoplardaki yüksek ve saçma fiyatları görünce anlayacaksınız. Forumda 1 liraya satılan kiraz karidesi pet shoplarda 5 liraya kadar satılmakta.

[B]3- Ara[/B]
Neredeyse hiç kullanılmayan, en çok kullanılması gereken kısım arama kısmı.Bu kısma aramak istediğimiz şeyleri basitçe yazarak bir çok sonuca ulaşıp, benzer sonuçları inceleyerek aynı sorunların farklı çözümlerine ulaşabilirsiniz. Forumda konu açmadan önce kullanacağınız ilk özellik arama kısmı olmalı.
Arama kısmına "Columnaris nasıl geçer" yerine "Columnaris" yazarak columnaris hakkında içerik barındıran konulara erişebilirsiniz.

[B]4-Forum[/B]
Bu kısım en az kullanmamız gereken kısım bence. Ben burada en çok cevapsız konular kategorisini kullanıyorum. Her durumda konu açma taraftarı biri olmamakla beraber yine araştırmayı öneriyorum.

[B]5-Yönetime Mesaj[/B]
Forum, üyeler, ilanlar ve diğer öneri ve şikayetlerinizi buradan paylaşmanızı öneririm. Hem hızlı sonuç alır hem de münakaşa yaratmadan çözüm aramış olursunuz.

[B]6- Ana Akış Panosu[/B]
Forumda paylaşılan son konuları buradan takip edebilirsiniz.

[B]B- Konu Açmadan Önce[/B]
Konu açmadan önce lütfen forumu şöyle bir inceleyin. Nerede ne var, nedir , ne değildir göz atın. Forumda açacağınız konu muhtemelen daha önce en az 1 kere açılmıştır. Durum acil dahi olsa , yeni açacağınız bir konuya net yanıt gelene kadar eski konulardan çözümlere ulaşabilirsiniz.

Balığımın cinsi ne, cinsiyeti ne, bu akvaryumda yaşar mı gibi soruları sormak, hobiye yanlış adımdan başladığınızı gösterir. Çünkü aldığınız balığın daha cinsini bilmiyorsanız temel gereksinimleri ve hayatta kalmak için asgari ihtiyaçlarını da muhtemelen bilmiyorsunuzdur. Forumda konu açıp cevap beklemeden önce muhakkak araştırma yapın.

[B]C- Aradığınız Canlıyı Bulma[/B]
Sanırım bunun için en ideal yol balık bulucudur [URL]https://www.akvaryum.com/Tatlisu/arama.asp[/URL]
Burada istediğiniz tür, litre ya da balığın en fazla büyüdüğü boyu belirtmeniz dahilinde bir çok türü rahatlıkla listeleyebilir, listelenen türe tıklayarak hakkındaki temel bilgilere erişebilirsiniz. Eğer aklınızda bir tür var ama bulamıyorsanız ansiklopediden türü seçip buradaki ilanlara ve türü besleyen diğer hobicilere bakabilirsiniz.

Eğer hobiye ve foruma yeni başladıysanız bu adımlarla ilerlemenizi öneririm. Bu sayede her gün aynı soruları yanıtlayıp yerimizde saymak yerine daha gelişmiş konulara yönelebiliriz.

Keyifli hobiler dilerim.

Beğenenler: [T]168086,brigantes[/T][T]189706,21Murat[/T][T]208569,Beta_balik[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189706,21Murat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir