Yeni başlıyorum ...


deliMawiÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 33
deliMawiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 00:14
Selamlar,
 
Uzun zamandır imrendiğim bir hobiye sonunda başlıyorum. Bundan öncesinde bir kaç kere kavanozda lepistes, tetra falan beslemiştim. Çalıştığım mekanda artık yer problemi yaşamadığım için, 200lt lik bir akvaryum aldım. Biraz tezcanlı olduğumdan, hemen tüm ekipmanı kurdum, suyu hazırlayıp iki gün bekledim ve akvaryumu denemek için 3 adet cichlid attım. 4 gündür gayet mutlu yaşıyorlar.
Yavru almak ve benzeri bir amacım yok, sadece mutlu mesut büyüsünler istiyorum. Tür olarak malawi önerdiler, bende bir kaç farklı tür malawi beslemek amacındayım.
 
Sonrasında, biraz internet araştırması yapınca konunun sandığımdan çok daha derin ve detaylı olduğunu gördüm. Foruma üye oldum. Umarım ileriki dönemlerde buradaki tecrübeli arkadaşlar yardımlarını esirgemezler.
 
Öncelikle aldığım 3 balıktan birinin sarı prenses olduğunu tahmin ediyorum. Mavi olanı sanırım ahli olmalı ama ötekini anlamadım. Balıkların türlerini ve bunlarla beraber yaşayabilecek diğer balık ve canlılar konusunda bilgi verirseniz mutlu olurum. Akvaryum biraz zengin olsun istiyorum, örneğin mümkünse dikenli vatoz falan ...
 
Bunun yanı sıra aşağıdaki ekipman ne derece uygun. Sonuçta petshop'taki adamın tavsiyeleri ile topladım sistemi.
 
Dış filtre: BOYU EF45. Siyah kalın sünger, Mavi bir sünger, beyaz elyaf sanırım ve karbon var sırayla.
Isıtıcı: 300W ATAMAN. 26 dereceye ayarlı.
Hava Motoru: EHEIM 200 + 50cm havataşı
Kum: Siyah kuvarz
Işıklandırma: İki adet White Water + Red & Fresh Sea
 
Şimdiden teşekkürler.
 
 
deliMawi2012-03-09 00:16:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenzanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 53
DenzanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 01:06
       Merhaba,
       Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. Bu hobi söylediğiniz gibi dışarıdan bakıldığında akvaryumu al, su doldur, balıkları yerleştir gibi görünse de aslında işin içine girildiğinde derya deniz. Eğer bu hobiye devam edecekseniz kendi doğrularınızı bulmadan önce su kimyası, balık türleri, filtre malzemeleri, dekorasyon malzemeleri... gibi birçok konuda bolca okumanız ve araştırma yapmanız gerekecek. Malawi Cichlid beslemeye karar vermişsiniz ki, gayet mantıklı. Öncelikle Malawi türleri hakkında araştırma yapmanızı ve akvaryuma yerleştireceğiniz türleri ve dekorasyonu buna göre ayarlamanızı tavsiye edebilirim (Uzun lafın kısası Petshop'ta size söylenen her şeyi unutun ve kendiniz araştırın). Tekrar hayırlı olsun...
       Balık türlerine gelince sarı renkte olan balığınız doğru bildiniz bir "sarı prenses". Yalnız mavi olan bana daha çok bir "iceman" gibi geldi. Pembe olan ise emin olmamakla birlikte bir "şeker pembe"yi andırıyor. Bence bu balıkları tek beslememelisiniz 4-5'erli gruplar halinde 2 veya 3 tür beslemeniz sanırım iyi olur. Genel olarak birçok Malawi türü (elinizdekiler de dahil) başlangıç için gayet uygundur. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PasiFFÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1236
PasiFFÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 01:22
Akvaryuma yeni başladığınız için ufak bir uyarı yapayım  Bağımlılık yapar  işin şakası ben Betta bakıyorum sizin balıklarınızdan anlamadım tabi söylemek istediğim şu, biz de akvaryuma yeni başladığımızda bir şey bilmiyorduk bu yüzden ilk ısıtıcımızı çatlattık. Isıtıcınız çatlamasın diye sudan çıkarmadan önce fişini çekmenizi öneririm Hava ile temas etmeden önce iyice soğumasını beklemelisiniz. şimdiden kolay gelsin akvaryumunuz çok güzel görünüyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tnrglmzÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 88
tnrglmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 01:32
Baliklariniz portakal , iceman ve sari prenses

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShadoWolfTRÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 164
ShadoWolfTRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 01:46
Sevgili İlker abicim.Hayırlı olsun akvaryumunuz.Her şey iyi güzel ama tek takıldığım nokta akvaryumdaki çakıl taşları.Dikkat ettiyseniz rengi siyah yani koyu renk.Malawiler genelde açık renk yani beyaza yakın renkteki zeminlerde yaşarlar.Ne kadar siyah çakılda renklerini daha iyi gösterse de akvaryumunuzun altındaki çakılları açık renkli olanlarla değiştirmelisiniz.Çünkü ilerde balığınızın strese girmesi büyük ihtimal olacak diye düşünüyorum.Çünkü aynısını bende yaşadım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deliMawiÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 33
deliMawiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 04:00

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.

Çakıl rengi konusunda açıkçası cichlid lerin açık renk sevdiğini hiç bilmiyordum. Görsel olarak çok hoş göründüğünü düşündüğüm ve açık renk zeminin zamanla kirlenerek kötü bir görünüme sahip olacağınıa inandığım için bu şekilde tercih yapmıştım. Malesef şu an için bu değişikliği yapmam gerçekten zor olacak. Ayrıca yakın bir zamanda arka fon posteri ekleyeceğim. Balık sayısını da dediğiniz gibi 3 tür ve her tür için 4-5 adet olarak düşünüyorum.
Bu arada yeri gelmişken aklımda kalan ve araştırdıkça farklı cevaplar okuduğum bir kaç konuyu sormak istiyorum.
1. Dekor konusunda, zevkime çok hitap ettiği için yapay kaya, kütük ve batık gemi tercih ettim. Cichlidlerin kayalık ortam istediklerini biliyorum. Acaba bu dekor yeterli midir? Zira balıkların saklanabileceği girip çıkabilecekleri mağra kovuk ve benzeri aralıklar mevcut. Yoksa illaki doğal kayalardan bir ortam oluşturmalı mıyım  en azından arkalara, köşelere?
2. Cichlidler dikenli vatoza zarar veremezler deniliyor. En azından kendi boylarından büyük olsun deniliyor. Vatoz yaşar mı bu balıklarla? Aynı şekilde zenginlik oluşturması için yengeç yada kerevit besleme şansım sizce mümkün mü bu tankta? Aynı şekilde eğer saklanacakları yerler olursa problem olmaz diye okudum ama emin olamıyorum.
3. En azından bir iki bitki olmasını isterdim ama sanırım cichlidlerin bitkilerle arası iyi değil. Dayanıklı bir bitki olabilir mi tavsiye edeceğiniz?
4. Dış pompa sanırım bu tank için biraz güçlü kaldı. Zira tankta devamlı bir akıntı var. Sanki balıklar çok yoruluyor gibi hissediyorum. Devamlı yüzüyorlar. Dönüş borusunu olabildiğince akıntıyı azaltacak şekilde yerleştirdim, ama daha önce dış pompa kullanmadığım için bilgim yok. Tankta akıntı olmasının balıklara zararı var mı yoksa bu durum normal mi?
5. Son olarak, pet shop daki adam her gün beslemek için bir yem ve haftada bir defa vermem için, konserve gibi vakumlu ambalajda olan bir yem verdi. İkinci verdiği yemi hiç yemiyorlar. HAtta ağızlarına lıp tükürüyorlar. Zamanla yeme alışırlar mı, yoksa adam yanlış veya kalitesiz bir yem mi verdi?
Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler...
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShadoWolfTRÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 164
ShadoWolfTRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 04:14
YAZILI CEVAPLARI :D

1-Balıkların doğal ortamına uygun mağaralar yapabilirsen çok güzel olur ilerde oralrı sahiplenirler ve görüntü açısından mükemmel bir seyir zevki verir.

2-Vatozunuz balıklarınızdan büyük olursa sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

3-Malawi türlerinde bitki sııntı doğurur.Sudaki değerleri değiştireceğinden bitki tavsiye etmiyorum ama suyun sertliğinin artması için siyah çakıllarınızın yerine midye kırığı kum kullanı bu balıklarınızın daha mutlu olmasını sağlayacak.

4-Zannedersem dış filtre demek istiyorsunuz dış filtrenin bir zararı olmaz ama yinede dış filtreniz hakkında bir bilgi verirseniz daha açıklayıcı birşeyler söyleyebilirim.Saatte kaç litre su çeviriyor???

5-Siz balığınıza her türlü yemi vermeyin protein oranı yüksek kaliteli granül yem verim kırmızı kırmızı tane tane olan yemlerden :D Diğer yeminizinde fotoğrafını koyarsanız onun hakkında da yorum yapabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LuwinoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8618,1[/B] [B]7754,3[/B]
Kayıt: 23/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 606
LuwinoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 16:51
Hayırlı olsun. cikletler kayalık ortam severler. bu yüzden kayalardan mağra oluşturun çok daha mutlu olucaklardır. ve plastik malzemeleri akvaryumdan çıkarmanızı tavsiye ederim. yapay hiç birşey bulundurmayın akvaryumda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deliMawiÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 33
deliMawiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2012 23:57
Cevaplar için teşekkürler,
 
Sevmedikleri ve yemedikleri yem soldaki. Diğerini ise hergün veriyorum, yiyorlar.
Bu yemleri tanıyan, bilen tavsiyesi olan var mı?
 
 
Malesef, iki gün önce yemden daha ciddi bir problem yaşadım. Akvaryum arka köşeden su sızdırmaya başladı. Balıkları mecburen 15lt lik bir kaba aldım, ısıtıcı ve hava motorunu bağladım. Akvaryumu boşaltıp, aldığım yere iade ettim. Şimdi yeni akvaryumun suyunu doldurdum, oturmasını bekliyorum... Balıklar ufak kapta çok durgunlar. Bir an önce 24 saat daha geçsin istiyorum... :(
 
Bu arada petshop, burada portakal olduğu söylenilen balığın türünün, sakız olduğunu iddia ediyor. Sakız denilen türe ait bir bilgi de bulamadım...
deliMawi2012-03-12 23:59:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Savaş_UZUNÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 194
Savaş_UZUNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 12:53
Yanlış anlamayın ama yemlerde bir sıkıntı var gibi kalitesine diyecek yok Tropical ve Tetra çok iyi markalar ve pahalılar ama elinizdeki balıklara pek uymuyor bir tanesi Arowana Cichlid yemi diğeri ise verilmesi çok iyidir ama  canlı yemlerin (kan kurdu,tubifex gibi) öldürülüp kurutulmuş hali ama biraz gereksiz gibi onun yerine artemia çıkarmak canlı canlı vermek daha iyi. Tetra yemi balılar sevmediyse hiç boşuna akvaryumu bulandırmayın derim.

Ben yem olarak Marin Fish markadan 5 çeşit kulanıyorum aşağıdaki linkten tecrübelerimi göreblirsiniz.


Sakız balığını ilk defa duyuyorum Cichlid e ciklet diyoruz ya o da ciklet yerine sakız demiş olmasın. :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir