Yeni Bettalarım


alicankaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 342
alicankaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 16:44
Evimde uzun zamandır uğraşamadığım bir akvaryumum vardı. İçine 4 sarı prenses koymuştum sadece yemlemesini yapıyordum. Geçenlerde tekrar bitkili bir tank yapmaya karar verdim. Önce sarı prensesleri totanka nickli üyemize verdim karşılığında pistia, su mercimeği, ceratopteris cornuta, limnobium laevigatum bitkilerinden aldım. Poşetten az miktar riccia ve 1 kök zemin bitkiside çıktı onlarıda ayırmadım akvaryuma ekledim. Bitkiler geldikten sonra suyun büyük bır kısmını çektim, toprağı düzelttim, kayaları azalttım ve bitkileri yerleştirdim. Ardından bu akvaryuma tür olarak bettaları yerleştirmeyi düşündüm. Acele etmeden bir kaç akvaryumcu gezdim en son aksoy pasajından istediğim bettaları buldum ve bugün onlarıda akvaryuma ekledim. Balıkları eklemeden önce su mercimeği miktarını azalttım. Limnobium laevigatum su mercimeklerinin altında kalıp ışık alamıyordu. Bu yüzden limnobium laevigatum ve bir kaç pistiayı su mercimeklerinden ayırmak için strafor kullandım(Resimlerdeki suyun üstünde pembe straforla ayrılmış kısım). Zamanla tabanı bitkilendiricem ama çok ışık isteyen türler düşünmüyorum anubias barteri ve echinodorus bleheri olabilir çünkü ışıklandırma olarak 2*20watt daylight philips kompakt floresan kullanıyorum kendi dıy yaptığım sistemde. Ayrıca mangrow veya yati kökü eklemeyi düşünüyorum. Ekipmana ek olarak 100watt ısıtıcı ve şelale filtre var. Şelale filtreninde akıntısını engellemek için suyun aktığı kısmı strafor ve eski bir defter kapağını kullanarak ayırdım. Resimlere geçiyorum :

Önce tankın üstten görüntüsü



Dıy ışıklandırmam



Şelale filitremdeki aldığımda iki tane olan sonra ortadan kesip 4 tane yaptığım ama birisi hava aldığından çürüdükten sonra 3 kök kalan bambolarım. Dalları oldukça uzadı belki kök sayısı ileride dahada artar.



Alttan suyun üstünün görüntüsü



Tabanın şimdilik öylece duran hali



Gidince ilk dişilere baktım. Aklımda crowntail erkek ve dişilerinden almak istiyordum. Dişiler plakat-crowntail karışıktı. Ardından erkeklere bakınca plakat erkeklerin olduğunu gördüm en çok beslemek istediğim ve crowntaillerle beraber en sevdiğim betta türüydü. Aslında bu zamana kadar hiç canlı plakat bile görmemiştim. Delta erkeklerde vardı ama ilgimi çekmediğinden hiç bakmadım bile. Önce kendime 3 dişi seçtim.  Dişilerim oldukça gençler tam istediğim gibi ileride üretmeyi düşünüyorum ama öncelikle bu tankı tamamlamak istiyorum. Daha sonra ayrı bir üretim akvaryumu yapacağım. Dişilerin biri crowntail ve kuyruğu çok düzgündü hemen onu aldım. Diğer dişileri plakat diye tahmin ediyorum ama veiltailde olabilirler emin değilim. Mavili dişinin pulları çok canlı bir şekilde parladığından dikkatimi çekti kaçırmak istemedim. Diğer dişinin gövde rengi beyaz kuyruğu ise kırmızı sarı arası gidip geliyor.









Ardından hemen beğendiğim bir erkek seçtim. Bu da plakat erkeğim




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

microlabÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2012
İl: Izmir
Mesaj: 177
microlabÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 16:47
Bir an epeden bakınca"su mercimeğiylemi kaplamış akvaryummu yoksa çimmi yapmış o oraya"dedim.:D
Hoş olmuş üstü tamamda alt olmamışmı ne orayada bir kütük ve bitkiyle betanın doğal ortamını yaratabilirsiniz
microlab2012-05-31 16:48:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PasiFFÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1236
PasiFFÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 19:17
Hayırlı olsun Ali Can. Diğer dişilerin Hm kırması sanırım, erkek de marble PkHm olmalı. Gayet güzeller.  Unutmadan o kurduğun aydınlatma düzeneği çok riskli olmuş, kazaları önlemek için en kısa zamanda lambaları sabit bir yere tutturmanda fayda var. Bambular gayet güzel yapraklanmış, güzel düşünmüşsün. YagmurFF2012-05-31 19:28:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AdnanKayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1315
AdnanKayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 18:01
Balıklarınız  gerçekten  mükemmel. Mavi  gövdeli  dişinin  hmpk  olduğunu  düşünüyorum. Ayrıca  akvaryum  da  bettalar  için  gayet  uygun  tabi  biraz  daha  bitkilendirmek  şartıyla. Hayırlı  olsun  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir