Yeni Bitkili Akvaryum Co2 ve Işık


eraykÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2006
İl: Izmir
Mesaj: 81
eraykÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 22:25
Arkadaşar merhaba yaklaşık 2 ay önce bitkili akvaryumu kurdum.Ama bazı yanlışlıklar yaptım ve bunları düzetmeye uğraştım ve hala uğraşıyorum.Akvaryum 100*50*50 aydınlatma 2 adet 30watt silvania gro 2 adet 30 watt pihilips daylight.Tabanda altta lav kumu (7 cm) üstte ise bazalt kum (4 cm) ve seachem tablet gübre var.Tüplü co2 sistemi var difüzörle veriyorum.Bitki olarak zeytin,sabulata,saz,rotala,anubias irili ufaklı toplam 50 kök bitki var. Arkadaşlar öncelike akvaryumda sakal ve spot yosun var.Bitkiler zayıf ve yapralarında kararma delikler ve buruşmalar var.Bitkiler sağlıklı sürgünler veriyor ama 2-3 gün sonra onlarda bozuluyor.Sakal yosunu yok etmek için arkadaşımın tavsiyesiyle co2 seviyesini yükselttim daha önce saniyede 2-3 kabarcık veriyordum şimdi 5-6 kabarcığa çıkardım.Akvaryumun su değerlerini bilmiyorum sıcaklık 26 derece.Akvaryuma 1hafta herhangi bi gübre vermedim ne yapacağımı bilmediğim için. Elimde seachem flourish,nitrogen,phosphorus,iron ve potassium gübreleri var.Şimdi ben bu gübreleri üzerinde yazana göremi uygulayım yoksa şundan daha az şundan daha çok benim akvaryumun durumuna göremi kullanmak gerekir. Test kiti alıp ölçümmü yapmalıyım yoksa testsizde halledebilirmiyim. Yardımlarınızı bekliyorum bitki ile ilgili makaleleri okudum ama içinden çıkamadım .Hadi halledelim şu işi artık çok sıkıldım daha ne kadar uğraşırım bimiyorum lütfen yardım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 01:14
Gübreleri azaltın zaten hiç bir zaman üzerinde yazan dozdan başlamayın. O dozun yarısıyla başlamak iyidir. Gübre co2 ve ışık ayrılmaz üçlüdür ve bunlar tam dengede olmalı. Test kiti bedede yok ki zaten eylenceli olan bu her durumu hemen herşeyi öğrene bilirsen zevki çıkmaz. Gozlemlemek en iyısi. C02 yi çözemiyor olabilirsiniz. Vortex kullanmayı deneyin daha verimli olur. tabanda gübre varken sıvı gübreler çok dikkatli kullanılmalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eraykÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2006
İl: Izmir
Mesaj: 81
eraykÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 19:11
Abdullah bey verdiğiniz bilgiler için sağolun bir iki arkadaş daha biraz bilgi verse hepsini harmanlayıp çözerim inşallah şu işi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir