Yeni Bitkili Karides Akvaryumu - Sakal Yosunu


kuirfendiÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2023
İl: Sakarya
Mesaj: 8
kuirfendiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2023 12:50
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238766/100320231214321.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238766/100320231246251.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238766/100320231246321.jpg[/IMG]

Merhabalar, ilk akvaryumumu kurmanın heyecanını yaşıyorum. 50x20x30h 30 litrelik küçük bir akvaryum. Lav kırığı üzerine Vitasand siyah kum kullanarak zemini oluşturdum. Henüz adını bilmediğim 2 çeşit yaygın ve kolay bitkiden 3 dal ektim. Bir miktar java mossu da dekorasyon için aldığım köklere sardım. 3 küçük parça dragonstone mevcut, 1 adet de vatoz yuvası var. Filtre olarak Xinyou çift süngerli pipo filtre kullandım, ısıtıcı olarak da Atlantik A100 100watt kullanıyorum. Linhart 6500k beyaz ışık led sipariş verdim henüz gelmediği için odanın ışığını kullanıyorum.

Günlerce forumdan ve farklı yerlerden araştırmalar yaparak mavi melek karides için akvaryum kurdum. Bu süreçte daha önce paylaşılan bilgilerden yola çıkarak imkanım ve zamanım doğrultusunda dikkat etmem gereken noktalara özen gösterdim. Bütün ekipmanları, kumları ve aksesuarları iyice yıkadım. 2 gün dinlenmiş çeşme suyu kullandım ve akvaryumu aktif hale getirdim. 2 günü tamamladık ve galiba sakal yosunu yaşıyorum, henüz erken olduğunu biliyorum fakat birkaç saat sonra karideslerim geleceği için eklemem gerekiyor. Herhangi bir ilaç, bakteri kültürü falan da kullanmadım, yaşayamayacaklar diye korkuyorum. Test kitim yok.

Görseldeki kayayı alırken üzerinde turuncu kadifemsi yapı zaten vardı, sanırım aksesuarları kullanılmış satıyor petshop (bir parça üzerinde japon yapıştırıcı vardı) [:(] Sıcak suda fırçalayınca geçer diye düşünmüştüm ama geçmedi. Sağ yüzeyinde beyaz yosun oluşmaya başladı, aynı şekilde köklerin de etrafında çok belirsiz bir pamuklanma başladı.

Tavsiyelerinize, yardımınıza ihtiyacım var. Bugün karideslerle birlikte saz bitkisi ve christmas moss da ekleyeceğim. Oluşan beyaz yosunlar sakal yosunu mu ve nasıl önleyebilirim? Karidesleri eklemeden önce ya da ekledikten sonra yapmam gereken şeyleri söylerseniz çok sevinirim çünkü suyumun hazır olması imkansız galiba [:((] Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

Tekrar merhaba, mavi melek karideslerim(biraz küçükler), saz bitkisi ve mosslarım Atakan petshoptan sağ salim geldi. Hızlı bir çözüm bulamadım, 2 günlük akvaryuma sadece aşılayıp öylece bırakmam gerekecek sanırım... Kızılağaç kozalağını kaynatarak dezenfekte ediyorum onu da ekleyeceğim, seviyorlarmış. Umarım uyum sağlarlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir