ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kuirfendi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mart 2023 11:53
Son Ziyaret:
24 Nisan 2024 03:35
Toplam Mesaj:
8 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kaan

SON 7 MESAJI

Nematod Ve Kıl Kurdu
Uzun zaman geçmiş ama nasıl bir çözüm bulduğunuzu merak ettim.
Akvaryum Camında Beyaz Nokta Şeklnde Sayısız Canlı
[QUOTE=Nursun]Merhaba,
Canlı muhtemelen copepod (cyclops) .
Balık bulunmayan akvaryumlarda yenmedikleri için sayısı artabilir ama zararsızlardır .
Sayıları çok artıp rahatsız ederse su değişimi ve kontrollü yemleme ile azaltabilirsiniz.[/QUOTE]

Zararlı bir parazit olmasından korkmuştum. Yemlemeye dikkat edeceğim. Teşekkür ederim.
Akvaryum Camında Beyaz Nokta Şeklnde Sayısız Canlı
[QUOTE=Leof]Resimden çok çıkaramadım ama yuksek ihtimalle nematoddur siz gerekli araştırmayı yapabilirsiniz
[/QUOTE]

Teşekkür ederim yanıtınız için.
Vatoz yuvasının üçgeni içinde kalan toz gibi beyaz noktalardan bahsediyorum. Video eklemeye çalışmıştım ama beceremedim Youtube'a ekleyip onun linkini eklemiştim. Sanki orada daha net belli oluyor.
Ne olabilir diye araştırdım fakat çıkan sonuçların hiçbirine benzemiyor. Belki de büyümeleri gerekiyordur...[:'(]
Akvaryum Camında Beyaz Nokta Şeklnde Sayısız Canlı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238766/140320231527221.jpg[/IMG]
Merhabalar, karideslerin fotoğrafını çekerken yuvanın ışığı kestiği noktada fark ettim. Çok küçük beyaz nokta şeklinde canlılar var, önce toz sandım ama hareket ediyorlar.
Sayıları çok fazla, bunlar su piresi mi? Akvaryuma ve karideslere zararı olur mu?
Dün çizgili elma salyangozu almıştım petshoptan onlarla birlikte gelmiş olabilir ya da kendiliğinden oluştu bilemiyorum.

[URL]https://youtube.com/shorts/FgPBbxLHcBU?feature=share[/URL]

[VID]https://youtube.com/shorts/FgPBbxLHcBU?feature=share[/VID]
Özelyem.com
[QUOTE=Brgsy]Firmadan yeni alışverişim oldu hayatımda duymadığım bir kargo şirketti bilgisi verildi gelirmi gelmez mi belli olmaz dediler değişik bir esnaf yerinden belki alınır ama bir daha asla alışveriş etmem KESİN [/QUOTE]

Çok yakın zamanda iki kez alışveriş yaptım, dediğiniz gibi ilk defa duyduğum bir kargo firmasıyla gönderdiler ama çok duyduğumuz firmalardan daha başarılı ve özenlilerdi. Yeni başladım ama Özelyem kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleriyle her zaman ilk tercihim olacak [:)]
Bitkili Karides Akvaryumum(11.03.2023)
[QUOTE=Kinkar][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238661/100320231928321.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238661/100320231928381.jpg[/IMG]
Hocalarım akvaryumda camda gezen sarımtırak saydam, ne olduğunu bilmediğim bir canlı var, yavru salyangoza benziyor iki tane antenini gördüm. Küçük olduğu için kamera tam netleyemedi. Tahminleriniz var mıdır. Nedir bu görürsem çıkartayım mı akvaryum için zararlı mıdır?[/QUOTE]

Adi salyangoza benziyor, bitkilerle gelmiş olabilir. Çok hızlı üreyerek akvaryumu istila ettikleri söyleniyor. Görüntü kirliliği dışında bir zararı yokmuş ama karides yavrularına bir zararı olabilir, daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur umarım.
Yeni Bitkili Karides Akvaryumu - Sakal Yosunu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238766/100320231214321.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238766/100320231246251.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238766/100320231246321.jpg[/IMG]

Merhabalar, ilk akvaryumumu kurmanın heyecanını yaşıyorum. 50x20x30h 30 litrelik küçük bir akvaryum. Lav kırığı üzerine Vitasand siyah kum kullanarak zemini oluşturdum. Henüz adını bilmediğim 2 çeşit yaygın ve kolay bitkiden 3 dal ektim. Bir miktar java mossu da dekorasyon için aldığım köklere sardım. 3 küçük parça dragonstone mevcut, 1 adet de vatoz yuvası var. Filtre olarak Xinyou çift süngerli pipo filtre kullandım, ısıtıcı olarak da Atlantik A100 100watt kullanıyorum. Linhart 6500k beyaz ışık led sipariş verdim henüz gelmediği için odanın ışığını kullanıyorum.

Günlerce forumdan ve farklı yerlerden araştırmalar yaparak mavi melek karides için akvaryum kurdum. Bu süreçte daha önce paylaşılan bilgilerden yola çıkarak imkanım ve zamanım doğrultusunda dikkat etmem gereken noktalara özen gösterdim. Bütün ekipmanları, kumları ve aksesuarları iyice yıkadım. 2 gün dinlenmiş çeşme suyu kullandım ve akvaryumu aktif hale getirdim. 2 günü tamamladık ve galiba sakal yosunu yaşıyorum, henüz erken olduğunu biliyorum fakat birkaç saat sonra karideslerim geleceği için eklemem gerekiyor. Herhangi bir ilaç, bakteri kültürü falan da kullanmadım, yaşayamayacaklar diye korkuyorum. Test kitim yok.

Görseldeki kayayı alırken üzerinde turuncu kadifemsi yapı zaten vardı, sanırım aksesuarları kullanılmış satıyor petshop (bir parça üzerinde japon yapıştırıcı vardı) [:(] Sıcak suda fırçalayınca geçer diye düşünmüştüm ama geçmedi. Sağ yüzeyinde beyaz yosun oluşmaya başladı, aynı şekilde köklerin de etrafında çok belirsiz bir pamuklanma başladı.

Tavsiyelerinize, yardımınıza ihtiyacım var. Bugün karideslerle birlikte saz bitkisi ve christmas moss da ekleyeceğim. Oluşan beyaz yosunlar sakal yosunu mu ve nasıl önleyebilirim? Karidesleri eklemeden önce ya da ekledikten sonra yapmam gereken şeyleri söylerseniz çok sevinirim çünkü suyumun hazır olması imkansız galiba [:((] Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

Tekrar merhaba, mavi melek karideslerim(biraz küçükler), saz bitkisi ve mosslarım Atakan petshoptan sağ salim geldi. Hızlı bir çözüm bulamadım, 2 günlük akvaryuma sadece aşılayıp öylece bırakmam gerekecek sanırım... Kızılağaç kozalağını kaynatarak dezenfekte ediyorum onu da ekleyeceğim, seviyorlarmış. Umarım uyum sağlarlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.